Kerst 20 december 2019

Vervelen met kerst? 10 tips tegen saaie feestdagen

Vervelen met kerst

Heb je geen plannen met de feestdagen? Of is de kerstdis al even verorberd en ligt de rest van de feestdagen nog helemaal open? Dan kan het zijn dat je je gaat vervelen met kerst! Gelukkig zijn er heel veel dingen om te doen op eerste en tweede kerstdag, zodat je de feestdagen toch gezellig kunt doorkomen. Wij geven je 10 leuke tips.

1. Vervelen met kerst: maak je eigen kerstkoekjes

Er is niets leukers om te doen rond kerst dan kerstkoekjes maken! Kies voor een simpel kerstkoekjes recept, want dan heb je de meeste ingrediënten vaak wel in huis. Extra leuk is het om je koekjes mooi te versieren. Wij laten je graag zien hoe je je kerstkoekjes origineel decoreert. 

2. Begin met goede voornemens en ga sporten

Bang voor kerstkilo’s na de feestdagen? Een uurtje sporten tijdens de kerst geeft je direct al een goed gevoel. Maak een flinke wandeling in het bos, trek je hardloopschoenen weer eens uit de kast of ga met familie schaatsen of indoor skiën. De toon is weer gezet voor na de feestdagen! 

3. Doe een kerstfotoshoot met de familie

Kerst gaat vaak snel voorbij en achteraf is het meestal moeilijk om dat feestelijke gevoel weer terug te halen. Als je je niet wilt vervelen met kerst, is een fotoshoot met de familie dé manier om kerst te blijven herinneren. Trek allemaal een foute kersttrui aan of leg je familie vast in hun mooiste kerstoutfit. Ontdek trouwens ook onze tips voor leuke kerstfoto’s

4. Maak een to-dolijstje voor het nieuwe jaar

Er zijn vast nog honderden dingen die nog in je hoofd zweven om te doen. Maak daarom bij een saaie kerst vast een to-dolijstje voor in het nieuwe jaar. Zo begin je het jaar met een opgeruimd hoofd. Misschien heb je zelfs nog wel tijd om de eerste punten af te werken. 

5. Organiseer een puzzelwedstrijd

Denk je aan kerst, dan denk je vast aan puzzelen! En hoe leuk is het om een puzzelwedstrijd te organiseren voor familie of vrienden? Laat iedereen een puzzel van 1000 stukjes meenemen en strijd samen om de titel Snelste puzzelaar. Zo ben je gezellig bij elkaar én doe je eens heel iets anders met de kerst.

6. Plan vast verjaardagskaartjes in voor de komende jarigen

Een verjaardagskaartje sturen is iets wat er normaal gesproken weleens bij in schiet. Extra handig is het dan om je verjaardagskaartjes van tevoren alvast in te plannen. Kerst is daar het ideale moment voor als je je verveelt. Je hebt namelijk alle tijd om een leuke tekst op je kaartje te schrijven. Zet je verjaardagskaartjes voor het hele jaar klaar, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. 

7. Vervelen met kerst? Ruim de kerstversiering op

Tweede kerstdag is het ideale moment om de kerstversiering vast op te ruimen. De kersttijd is geweest en nu heb je genoeg tijd om alles goed op te bergen. Rol de lampjes netjes op, sorteer je kerstballen op kleur en doe de kerstspullen weg die je al een tijdje niet meer gebruikt hebt. Zo verloopt het optuigen van je kerstboom volgend jaar extra soepel. 

8. Ga bij iemand langs die alleen is met kerst

Vervelen met kerst betekent ook dat je genoeg tijd hebt om de feestdagen voor een ander waardevol te maken. Bezoek daarom iemand die alleen is met kerst. Ga samen koken, doe een spelletje of kijk een leuke kerstfilm. Een beetje van je tijd betekent vaak al zoveel voor een ander!

9. Kijk alle films die je nog wilde kijken

Heb je juist wel zin in een kerst vol bankhangen? Zoek dan alle films op die je nog wilde kijken en maak er werk van! Met een paar snacks en Thuisbezorgd.nl bij de hand ga jij je niet vervelen tijdens de feestdagen.

10. Bied je oude spullen te koop aan 

Na de decembermaand is je portemonnee meestal nogal leeg. Kerst is dus een goed moment om je oude spullen te koop aan te bieden! Zo ruim je niet alleen op, maar levert je opruimwoede ook nog eens wat op. Je kunt spullen die je niet meer gebruikt natuurlijk ook doneren aan de kringloop of via een weggeefhoek weggeven. 

Geen saaie kerst

Vervelen met kerst hoeft niet meer! Met deze tips doe je tijdens de feestdagen meer dan de hele reeks Home Alone-films kijken ;–) Ook leuk om te doen tijdens een saaie kerst: je eigen sneeuwbol maken of je kerstkaarten leuk ophangen!

Ook interessant voor jou: