Kerst 29 november 2019

3x kerstbestemmingen in Nederland

De kerstdagen staan weer voor de deur! Tijd om met familie bij elkaar te komen voor lekker eten en gezellig samenzijn. Veel mensen zien deze periode namelijk als de leukste en gezelligste tijd van het jaar, en dat wil je natuurlijk vieren. Hoe je dit invult is helemaal aan jou. Misschien nodig je mensen thuis uit voor een heerlijke brunch of diner, wil je een hapje eten buiten de deur of vind je het leuk om op vakantie te gaan. Nog geen idee wat je wilt doen met de kerst? Dan helpen wij je graag met 3 leuke bestemmingen in Nederland waar je rond kerst met je gezin, familie of gewoon met je partner een paar dagen naartoe kunt gaan. 

Leuke bestemming kerst in Nederland

1. Texel: leukste kerst bestemming in Nederland

Wie eens op het waddeneiland Texel is geweest, zal het ermee eens zijn dat dit een prachtige plek is om een weekendje weg te gaan. Wekelijks pakken veel Nederlandse en buitenlandse toeristen de boot vanuit Den Helder om Texel van dichtbij te zien. Wanneer je eenmaal voet aan land zet, waan je jezelf in een andere wereld. Je krijgt direct al het ultieme vakantiegevoel. Het eiland is zeer rustig en vredelievend. Ideaal om even heerlijk tot rust te komen en lekker uit te waaien. En hoe leuk is het om dat met de familie tijdens de feestdagen te doen? Geniet van alle mooie momenten op het prachtige eiland Texel.

Ook leuk om te lezen: 8 leuke plekken in binnen- en buitenland om kerst te vieren.

Leuke bestemmingen kerst Nederland

2. Sfeervol Maastricht voor het echte kerstgevoel

Wil je het ultieme kerstgevoel krijgen? Dan is een bezoekje aan het magische Maastricht zeker de moeite waard. Tijdens de donkere dagen van december wordt deze stad omgetoverd tot een waar lichtparadijs. In het centrum hangen de straten vol met warme sfeerverlichting waardoor het supergezellig aanvoelt. Maar ook buiten Maastricht is het goed toeven, want rondom de stad vind je uitgestrekte bossen en heuvellandschappen waar je overdag heerlijk kunt wandelen of fietsen. Zeker het Blotevoetenpad is een echte aanrader! Maastricht is dus zowel overdag als ā€™s avonds een van de leuke bestemmingen in Nederland om naartoe te gaan met kerst.

Veluwe als leuke kerst bestemming in Nederland

3. De Veluwe en zijn groene omgeving

Houd je meer van natuur? Dan is de Veluwe absoluut jouw bestemming voor de kerstvakantie. Jaarlijks gaan veel gezinnen naar een vakantiepark rond de feestdagen en verblijven dan liefst in een groene omgeving. De Veluwe is dan een geschikte locatie om een leuke tijd te hebben met vrienden of familie. Het voordeel van een vakantiepark is dat je zelf kunt kiezen of je met iedereen in Ć©Ć©n huisje verblijft of dat je de groep opsplitst. Zo behoud je je privacy, maar ben je toch bij elkaar. Overdag kan je leuke activiteiten ondernemen, zoals wandelen in het bos, een stad in de buurt bezoeken of gewoon gezellig een spelletje met elkaar doen. Wanneer de avond dan eenmaal valt, is het leuk om samen lekker te eten en quality-time met elkaar te hebben. Kortom, de ideale setting tijdens de feestdagen. 

Ook interessant voor jou: