Kerst 1 december 2021

Met deze 8 ideeën maak je je kerstkaarten extra speciaal

kerstkaart ideeën

Wist je dat je je kerstkaarten met een paar ideeën extra bijzonder kunt maken? Kerstkaartjes sturen geeft je al dat heerlijke kerstgevoel, maar door iets extra’s toe te voegen worden ze ook nog eens heel uniek. En gelukkig hoeft je er niet per se heel handig voor te zijn. Wij geven je 8 leuke ideeën voor je kerstkaarten, waarmee je dit jaar een heel persoonlijke kerstgroet stuurt. 

1. Maak een onvergetelijke kerstfoto

Stel je voor, een middag lol en gezelligheid met elkaar, met als resultaat een geweldige kerstfoto! Niet alleen is dit een leuke herinnering aan een onvergetelijke tijd, je kunt hem dit jaar ook gebruiken voor je kerstkaarten. En voor je kerstfoto zijn er zoveel toffe ideeën te bedenken waarmee je je kerstkaarten op laat vallen dit jaar. Wat dacht je van een kerstboom zagen op een kerstboomboerderij met het hele gezin, peperkoekhuisjes maken of samen chocolademelk drinken? Hier vind je al onze inspiratie voor een originele kerstfoto.

2. Kerstkaart ideeën: voeg iets kleins toe aan je kaart

Ook leuk is om iets kleins toe te voegen aan je kaart. Iets waarmee je kerst in één blik weet te vatten. Bedenk wat kerst voor jou ultiem maakt en probeer hier bijvoorbeeld iets mee te doen. Wij hebben vast een aantal ideeën als extraatje voor je kerstkaarten op een rijtje gezet.

  • Dennentakje
  • Kerstgeur uit een flesje
  • Sneeuwvlokjes van papier of plastic
  • Rood-groen geruit strikje of lintje

3. Laat een illustratie van je gezin maken

Heel persoonlijk en origineel voor je kerstkaarten: een getekend familieportret! Dit is een illustratie of tekening van je gezin of familie. Hier hoeven jullie gelukkig niet voor te poseren, want vaak vraagt de illustrator of kunstenaar je om een aantal foto’s op te sturen. Hij of zij maakt er dan een heel eigen portret van, inclusief honden, katten of andere huisdieren. Voor je kerstkaarten kun je hem of haar vragen om een extra versie te maken waar een kerstig tintje aan zit. Heb je geen idee wie je hiervoor zou kunnen vragen? Bekijk dan ook onze 8 favoriete getekende familieportretten.

4. Stuur een cadeau bij je kerstkaart

Zoek je iets verrassends om je kerstkaart iets extra’s mee te geven? Stuur dan een cadeau bij je kerstkaart! Bij Kaartje2go vind je superveel leuke cadeaus om de ontvanger eens in het zonnetje te zetten met de feestdagen. Zoals verse brownies, chocolademelk of wijn. Handig als je elkaar niet kunt zien met kerst of aardig als iemand wel een steuntje in de rug kan gebruiken. 

5. Breng je kerstkaarten zelf rond

Een van de kerstkaart ideeën die misschien niet in dit rijtje past, maar wel echt een toevoeging is, is om je kerstkaarten zelf rond te brengen. Praktisch gezien voeg je dan niets toe aan je kerstkaart, maar de ontvanger waardeert het dat je het persoonlijk komt brengen. Even een praatje maken en vragen hoe het gaat is ontzettend waardevol!

6. Sluitzegels voor op de enveloppen

Heb je weinig tijd, maar zoek je wel ideeën om je kerstkaarten extra bijzonder te maken? Ga dan voor een van onze leuke sluitzegels voor op de enveloppen. Hiermee maak je je kerstkaarten nog specialer, zonder dat je er veel moeite in hoeft te stoppen. Voor bepaalde kerstkaarten hebben we trouwens een eigen sluitzegel gemaakt, zodat deze matcht met je kaart. Heeft een kerstkaart z’n eigen bijpassende sluitzegel, dan staat dit vermeld onder de kaart.

7. Kerstkaart met een van de leuke kerstkaartentrends

Wist je dat wij elk jaar de nieuwste trends in kerstkaarten opsporen en delen? Elk jaar zijn er namelijk wel weer andere stijlen en elementen die opvallen en uitgelicht worden in de kerstwereld. Een kerstkaart met een van onze trends is dus een leuke manier om je kerstgroet iets extra’s te geven dit jaar.

🎄 Bekijk hier de kerstkaartentrends van dit moment.

8. Verhuizen, trouwen of een baby? Verwerk het in je kerstkaart

Bijzondere momenten zijn er om te delen met je liefste mensen. En wat is nou een beter moment voor mooi nieuws dan kerst? Ben je dus ten huwelijk gevraagd, gaan jullie verhuizen of verwachten jullie een kindje? Zet het op een kerstkaart en maak hem dit jaar extra bijzonder. Ook breng je iedereen zo direct op de hoogte van jullie grote nieuws. Voor je verhuizing hebben we in ieder geval speciale verhuisberichten voor rond kerst

Leuke kerstkaart ideeën

Met een van deze leuke ideeën voor je kerstkaarten zorg je ervoor dat jouw kerstgroet net iets extra’s krijgt dit jaar. Wil je meer leuke inspiratie voor je kerstkaartjes? Ontdek bijvoorbeeld ook onze originele teksten voor op een kerstkaart.

Ook interessant voor jou: