Feest 20 november 2023

Verjaardagswensen voor kinderen: teksten bomvol confetti!

Felicitatie kind visual

Slingers, ballonnen, eindeloze bordjes taart en verjaardagsliedjes uit volle borst… dit is jouw dag! Als je klein bent, is je verjaardag de allermooiste dag van het jaar. En daar hoort natuurlijk een deurmat vol felicitaties bij. Wil jij een kleine feestneus feliciteren met zijn of haar verjaardag? Dan hebben wij de allerleukste verjaardagswensen voor kinderen voor je verzameld. Deze kun je zo, hup!, kopiëren op je kaartje. Of laat je inspireren en tover je eigen kinderfelicitatie op papier. Er is eigenlijk maar één regel: stop je tekst bomvol confetti!

Wat zet je in een verjaardagskaart voor een kind?

Waar we bij volwassenen nog wel wegkomen met een ‘Van harte gefeliciteerd, geniet van je dag!’, vragen verjaardagswensen voor een kind om iets meer creativiteit. We geven je drie gouden tips voor het schrijven van een kinderverjaardag felicitatie, waar je spontaan je feestmuts van opzet!

  • Verander de naam van de jarige in iets feestelijks, zoals ‘feestneus’ of ‘jarige Jet’. 
  • Verjaardagswensen voor een kind in rijmvorm doen het altijd goed.
  • Maak een (flauw) grapje. Er klinkt niets zo heerlijk als de schaterlach van een kind.

🎉 De allerleukste verjaardagskaarten voor kids vind je trouwens hier.

Verjaardagswensen voor de kleinste kinderen

Mini feestbeesten kunnen zelf nog niet lezen, maar worden wel heel blij van een mooie (en vooral grote) verjaardagskaart. Papa of mama kan de felicitatie voorlezen aan het kindje, en jouw feestelijke verjaardagswens is ook leuk om later nog eens terug te lezen.

Felicitatie kind 1 jaar

Niets zo bijzonder als je aller-allereerste verjaardag. Je gaat van baby naar dreumes. En dat is niet alleen voor het kindje, maar ook voor de ouders een hele happening. Een vrolijke felicitatie voor een eenjarig kind is dan ook zeker op zijn plek.

Gefeliciteerd, 2 jaar!

Twee is yay! Twee violen en een trommel en een kaart, schrijf een van deze vrolijke verjaardagswensen op je kinder-verjaardagskaart. Succes (en feest) gegarandeerd.

Kindje 3 jaar: gefeliciteerd!

Kinderen van drie snappen het concept van jarig zijn heel goed. En hoe leuk is het dan als er een stapel vrolijke verjaardagswensen op de deurmat valt.

🎉 Bekijk hier feestelijke verjaardagskaarten voor peuters en kleuters.

verjaardagswensen kind

Felicitatie kind: feestelijk voor alle leeftijden

Hoe gezelliger hoe beter; dat is zo’n beetje de belangrijkste regel bij het schrijven van een verjaardagswens voor een kind. Klim in de pen voor een vrolijke, feestelijke of grappige felicitatie voor op je kinderkaart. Of kopieer een van deze, net zo makkelijk!

Gedicht voor de verjaardag van een kind

Er zijn niet voor niets zoveel kinderboekjes in rijmvorm geschreven. Kiddo’s gaan helemaal lekker op rijmpjes. Kies daarom een van deze gedichtjes als verjaardagswens voor het feestbeest.

Verjaardagswensen kind: 3x stoer gefeliciteerd

De kinderfelicitaties hieronder zijn speciaal voor koele kikkers, stoere snotapen en gave gozers. Want als je al zó groot wordt, is een stoere felicitatie natuurlijk een must.

Kinderfeestje tekst tips

Wie jarig is, geeft een feestje! En daar horen natuurlijk feestelijke uitnodigingen bij. Nodig vriendjes en vriendinnetjes uit met een spetterende kinderfeest uitnodiging. Ga voor een kaartje dat past bij het thema van je feestje. Of steel zelf de show met een persoonlijke foto-uitnodiging. Benieuwd welke tekst echt niet mag ontbreken op de uitnodiging van een kinderfeestje? Je vindt het in ons artikel met kinderfeestje tekst tips.

Ook interessant voor jou: