Communie 27 januari 2018

Tips voor een goedkoop communiefeest

Goedkoop communiefeest

Het organiseren van een goedkoop communiefeest is makkelijker dan je denkt. Met een klein budget is er namelijk heel veel mogelijk! Wil je een leuk communiefeest organiseren maar wil je er niet te veel geld aan uitgeven? Kaartje2go verzamelde heel veel tips en vertelt je alles over hoe je een budgetvriendelijk communiefeest organiseert.

Vier het communiefeest thuis of in een zaaltje

Ouders geven gemiddeld €2000 uit aan het communiefeest van hun zoon of dochter. Het grootste gedeelte daarvan is voor de locatie van het communiefeest bestemd. Voor een goedkoop communiefeest kun je dus het beste besparen op de locatie. Houd het communiefeest thuis of huur een goedkope locatie met vertier voor de kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een school met een groot speelplein erbij? Je regelt dan zelf het eten en drinken, waardoor het feestje een stuk vriendelijker voor je portemonnee is!

Beperk het aantal gasten voor een goedkoop communiefeest

Een budgetvriendelijk communiefeest is ook te realiseren door het aantal gasten te beperken. Over het algemeen geldt namelijk dat hhoe meer gasten je uitnodigt, hoe duurder het feest wordt. Wees dus iets kritischer tijdens het maken van de gastenlijst en nodig alleen de mensen uit die je echt graag om je heen hebt!

Goedkope communiekaartjes: kies voor enkele kaarten

Bij een budgetvriendelijk communiefeest kun je ook besparen op de uitnodigingen door te kiezen voor enkele communiekaarten. Enkele kaarten zijn namelijk goedkoper dan dubbele kaarten. Kies daarnaast voor het kleinste formaat, want dit is ook van invloed op de prijs. En breng de communiekaarten zelf rond, zodat je geen postzegels hoeft te kopen.

Wil je mooie communiefoto’s? Vraag een bekende!

Omdat de communie van je zoon of dochter best een speciaal moment is, zijn mooie communiefoto’s een must. Toch kost een fotograaf inhuren al gauw meer dan €100, waardoor je snel door je budget heen bent. Vraag daarom een bekende die vaak fotografeert om foto’s te maken of ga zelf aan de slag met onze tips voor mooie communiefoto’s.

Budgetvriendelijk communiefeest: maak zelf versiering

Voor een goedkoop communiefeest maak je eenvoudig zelf de versiering. Verzamel een paar weken voor het communiefeest blikken en glazen potjes en week de etiketten er vanaf. Koop vervolgens twee bosjes bloemen op de markt en verdeel de bosjes over de blikken en potjes. Ook maak je zelf heel gemakkelijk slingers met crêpepapier. Knip het crêpepapier in lange, dunne banen en hang elke baan afzonderlijk op. Zo ontstaat er een speels spel van slingers! Wil je de kindertafel ook opleuken? Strooi confetti over de tafel en zet kleine plastic diertjes van de kringloopwinkel neer! En als laatste is confetti in doorzichtige ballonnen ook leuk om de ruimte mee te versieren.

Vermaak de kinderen met simpele activiteiten

De kinderen vermaken hoeft niet per se met een duur springpaleis of een clown. Voor een goedkoop communiefeest houd je de kinderen ook zoet met een paar eenvoudige spelletjes en activiteiten! Leg bijvoorbeeld het spel Twister klaar, zodat de kinderen zich hiermee kunnen vermaken. Ook doen flessen water omgooien met een bal het altijd goed. En natuurlijk is het versieren van cupcakes met slagroom, smarties en minimarshmallows ook een leuke bezigheid!

Budgetvriendelijk communiefeest? Maak de gerechten zelf (en vooraf!)

Als je een goedkoop communiefeest wilt vieren, bespaar je nog meer door ook zelf het eten te verzorgen. Een traiteur of cateraar neemt natuurlijk veel werk uit handen, maar is net als een restaurant vaak erg duur. Als je de dag voor het feest in de keuken staat, hoeft dat op de dag zelf maar heel even. De volgende gerechten maak je gemakkelijk een dag van tevoren klaar.

• Lasagne (maak bijvoorbeeld twee verschillende soorten)
• Soep
• Chili con carne met guacamole, zure room en tortillachips
• Quiche
• Tortillawraps die je gasten zelf kunnen vullen met gehakt, maïs, paprika, tomaat en kidneybonen.

Je hoeft de gerechten tijdens het feest alleen nog op te warmen. Serveer er eventueel nog wat brood of een salade bij.

Maak de communiebedankjes zelf

Voor een goedkoop communiefeest hoef je de communiebedankjes niet per se duur in te kopen. Deze maak je namelijk ook gemakkelijk zelf! Maak bijvoorbeeld aan badeendjes de tekst ‘Eendje om niet te vergeten. Bedankt dat je er was!’ of kies voor reepjes Merci-chocola met de tekst ‘Merci dat je er was!’. Nog meer leuke bedankjes vind je in ons artikel met 4 originele communiebedankjes.

Een onvergetelijk communiefeest

Een goedkoop communiefeest organiseren hoeft dus helemaal niet lastig te zijn. En met onze tips wordt het communiefeest van jouw kind onvergetelijk. Wil je nog meer inspiratie? Lees ons artikel Zo organiseer je een communiefeest voor meer tips!

Ook interessant voor jou: