Algemeen 25 december 2023

Beterschap wensen: 42 teksten voor een zieke

beterschapswensen

Stuur een beterschapskaartje!

Wens die vriendin of kennis beterschap met een kaartje over de post.

Keelpijn, griep, een operatie: wat is het rot om ziek te zijn! Stuur die zieke pechvogel daarom snel een kaart met een lieve tekst om beterschap te wensen. Maar wat zeg je eigenlijk tegen iemand die ziek is? Geen zorgen, want wij helpen je graag met de tekst van je beterschapskaart. We verzamelden bijvoorbeeld mooie beterschap teksten, gedichten en quotes rondom ziek zijn. En ook bij verdrietige situaties willen we je helpen de juiste woorden te vinden, met een tekst voor iemand die ernstig ziek is, een depressie heeft of een burn-out. Jouw beterschapswensen gaan er hopelijk voor zorgen dat de ontvanger zich een klein beetje beter voelt.

Meer mooie beterschapsteksten 💐

Teksten om die zieke pechvogel beterschap te wensen

Is die vriendin, je moeder of buurman ziek, dan waardeert hij of zij het als je even een kaartje stuurt. Ook al heelt die gebroken arm of keelontsteking er helaas niet sneller door, het is al fijn dat je laat weten dat je meeleeft! Of je nou ‘spoedig herstel!’ aan een vrouw wilt wensen, of ‘beterschap!’ aan een man, met een van de volgende beterschaps wensen en teksten is je kaartje zo geschreven. 

🧸 Zoek je een beterschapstekst voor een kind? Met deze beterschapsteksten voor kinderen zit je goed!

beterschap wensen

Gedichten voor je ‘beterschap’

De juiste woorden die in de juiste volgorde staan, zorgen er soms voor dat je beterschapswens net iets meer effect heeft. Met een beterschap gedicht kun je namelijk zeggen wat je bedoelt! De beterschap gedichten uit het volgende rijtje zijn zo te kopiëren en plakken.

Fleur die zieke op met een kaartje

Quotes waarmee je beterschap kunt wensen

Is je kaartje maar klein, of ben je niet van de grootse woorden? Ga dan voor een van de beterschap quotes voor op je kaart. Een paar woorden hebben namelijk vaak al een groots effect op die zieke pechvogel. De volgende beterschap spreuken zijn mooi om op te schrijven.

Kaart tekst voor iemand die ernstig of ongeneeslijk ziek is

Wil je iemand steunen die ernstig of ongeneeslijk ziek is, dan vindt de ontvanger dat vast ontzettend fijn. Die knuffel, dat bordje met eten, een paar lieve woorden… Het helpt ze herinneren dat ze niet alleen zijn in deze moeilijke tijd. Wel kan het erg lastig zijn om te bedenken wat je schrijft aan iemand die ernstig ziek is. Daarom helpen we je graag een eindje op weg. Een kaart tekst uit het volgende rijtje is passend voor een geliefde die ernstig of ongeneeslijk ziek is. 

Beterschap wensen na een operatie

Bah, niemand zit te springen om een operatie! En is het eindelijk achter de rug, dan volgt er soms nog een flinke tijd voor het herstel. Beterschap wensen na een operatie is dan superlief, want de ontvanger vindt het erg fijn dat je meeleeft en vraagt hoe het gaat. Maar wat zeg je eigenlijk tegen iemand die geopereerd wordt of is? Met een van de volgende beterschapswensen na een operatie zit je goed.

beterschap tekst

Opbeurende beterschap teksten bij burn-out of depressie

Wat is het heftig om te horen dat een bekende een burn-out of depressie heeft. Als vriend, familielid of kennis wil je natuurlijk graag laten weten dat je meevoelt met diegene, en het ontzettend rot vindt. De tekstjes hieronder zijn erg geschikt voor iemand die een burn-out of depressie heeft.

💐 Leestip: 32 teksten om je collega beterschap te wensen.

Meer tekst inspiratie voor je kaart

Natuurlijk zijn er nog veel meer momenten om een kaartje te schrijven. Een verjaardag, een baby, of gewoon zomaar! In een van de artikelen hieronder vind je vast een tekst die helemaal bij het moment past.

💛 Wat schrijf je op een kaartje? De mooiste teksten verzameld.
🥳 Feestelijke teksten voor op een verjaardagskaart
👶🏾 Hoera, een baby! Dit zijn de leukste felicitaties voor op je kaartje.
💌 70x bijzondere vriendschapsquotes voor je bestie
💖 Welkom thuis teksten: fijn thuiskomen (uit het ziekenhuis)

Ook interessant voor jou: