Sterkte 20 april 2020

Ziek door corona: tekst tips voor een kaartje

Kaartje tekst corona

Is je collega, vriend of familielid geveld door corona? Dan kan een kaartje even wat zonneschijn brengen in een misschien moeilijke tijd. Want hoewel we de coronacrisis al een tijdje achter ons hebben gelaten, kan het virus voor sommige mensen nog steeds behoorlijk heftig zijn. Ken je iemand die het flink te pakken heeft, dan zal diegene het vast fijn vinden om een lieve beterschapswens op de deurmat te ontdekken. Stuur daarom een kaartje naar iemand met corona en zet er een passende tekst op. Met een van de volgende teksten stuur je iemand een hart onder de riem!

šŸ§” Ook leuk om te lezen: Wat schrijf je op een kaartje? De mooiste teksten verzameld.

Opbeurende tekst: passende woorden voor een corona kaartje

Heb je corona, dan is het advies om helaas thuis te blijven. Is iemand uit je omgeving ziek door corona, dan voelt diegene zich misschien alleen en heeft hij of zij behoefte aan wat contact van buitenaf. Een goed idee is dan om een kaartje te sturen met een opbeurende tekst als ā€˜we denken aan jeā€™. Een kaartje sturen naar een eenzame oudere of opa en oma is leuk om te doen en geeft de ontvanger het idee dat er aan hem of haar gedacht wordt. Zoek je dus een tekst voor op een kaart bij corona? De volgende tekstjes helpen je vast goed op weg.

Corona kaartje voor opa

Lieve opa,

We hopen dat het ondanks dat vervelende virus goed met je gaat en dat je lekker thuisblijft. Hier gaat het gelukkig goed. De kinderen zijn fanatiek bezig met sport en muziekles. Hopelijk vermaak jij je ook. Geniet maar veel van je tuin en maak af en toe een wandeling door de buurt als het rustig is. Wij denken aan je!

Lieve groetjes van ons

Tekst voor een zieke buur

Hallo mevrouw Van Everdingen,

Hier even een kaartje van Ellen de Vries van op de hoek. Hoe gaat het met u? Ik hoop dat u zich een beetje kunt vermaken nu u zo ziek bent geworden van het coronavirus. Als ik iets voor u kan doen, hoor ik het graag. Boodschappen, even iets afgeven bij iemandā€¦ Bel me maar op [06-12 34 56 78], dan komt het voor elkaar.

Het allerbeste gewenst!

Beterschapstekst voor een kaartje bij corona

Voor iemand met corona is een beterschapskaartje even een hart onder de riem. Een simpele kaart tekst bij ziekte, zoals ā€˜Beterschap!ā€™ of ā€˜Heel veel gezondheid en sterkte gewenstā€™, doet goed. Ook voor familie van iemand met corona kan een opbeurend kaartje van betekenis zijn. Heeft een bekende corona, dan  is een van de volgende teksten voor op een kaart heel passend.

Beterschap wensen

Wat moet het schrikken zijn geweest om te horen dat je corona hebt! Dit is vast een lastige tijd voor je. Gelukkig ben je in goede handen. Hopelijk valt het mee en herstel je snel. En als we iets voor je kunnen doen, laat het dan vooral weten.

Spoedig herstel

Ziek zijn is nooit leuk,
maar een kaartje is dat wel!
Hopelijk helpt dit kaartje
bij jouw spoedige herstel!

Beterschap corona

Ik moest direct aan u denken toen ik hoorde dat u ziek bent geworden van het coronavirus. Corona kunt u er natuurlijk even niet bij hebben met uw ziekte. Doe dus lekker rustig aan en laat de boodschappen bezorgen. Hopelijk valt het mee voor u en bent u het virus snel weer de baas. Ik denk aan u!

Tip: In ons artikel Beterschap wensen: 42 teksten voor een zieke vind je nog meer passende teksten voor iemand die ziek is.

Teksten om een kaartje te sturen naar hulpverleners

De coronacrisis ligt gelukkig al ver achter ons. Maar er zijn helaas nog steeds mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen met corona. Geldt dat ook voor jou of voor een dierbare, dan kan het fijn zijn om de hulpverleners te bedanken voor hun goede zorgen. Met een van de volgende teksten voor een kaartje naar hulpverleners bij corona zit je goed.

Bedankt zorgmedewerkers

Bedankt voor alle goede zorgen tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis. Jullie zijn de helden die me er weer bovenop geholpen hebben! Ik zal nog vaak aan jullie denken en aan wat jullie voor me gedaan hebben.

Bedankt hulpverleners

Lieve hulpverleners van afdeling [A]. Bedankt voor alles wat jullie doen, in het bijzonder voor onze (schoon)vader/(schoon)moeder. Weet dat we vaak aan jullie denken, toppers!

Bedankt helden in de zorg

Niet alle superhelden dragen een cape! Bedankt voor alle hulp en zorg tijdens de opname van mijn man. Dankzij jullie inzet is hij inmiddels weer helemaal hersteld. Jullie zijn van grote betekenis voor ons.

Nog meer teksten voor een kaartje bij corona

Een kaartje sturen naar iemand met corona kan een leuke opsteker zijn voor iemands dag! Kies dus gauw een mooi kaartje, kies een passende tekst en maak de ontvanger blij. Voor nog meer tekstinspiratie kun je ook kijken naar ons artikel over teksten voor een hart onder de riem. Is een kind in je omgeving flink ziek? Lees dan ons artikel over beterschapsteksten voor kinderen. En we hebben zelfs een speciaal artikel boordevol passende beterschapsteksten voor een collega. Zo voelt de zieke zich hopelijk snel weer beter!

Ook interessant voor jou: