12x verjaardag versiering voor volwassenen

Verjaardag versiering voor volwassenen

Mag je binnenkort verjaardagskaarsjes uitblazen en wil je het feest dit jaar groots vieren? Dan verdient je verjaardag versiering wat extra aandacht! Originele verjaardag versiering geeft nog meer sfeer aan je feestje en je gasten zullen het ook niet meer vergeten. Wij verzamelden 12 tips, ideeën en DIY’s voor de leukste verjaardag versiering voor volwassenen

Twijfel je nog of je wel een feestje wilt geven? Wij hebben de voors en tegens om je verjaardag wel of niet te vieren alvast naast elkaar gelegd.

pin

1. Stijlvolle ballonnen als eyecatcher

Als je niet zo creatief of handig bent, maak je de ruimte al heel feestelijk met een paar stijlvolle heliumballonnen. Koop er ook andere verjaardag versiering in dezelfde kleur bij, zoals rietjes, bordjes en vaasjes met bloemen. Wil je het nog persoonlijker maken? Kies dan ballonnen met je naam of met je leeftijd!

pin

2. Leuke feitjes over jouw geboortejaar

Laat je gasten weten dat jij in het leukste geboortejaar geboren bent met feitjes over dat jaar. Maak bijvoorbeeld een bord of poster met het belangrijkste nieuws, de populairste liedjes en de mode van toen. Laat het groot afdrukken en hang het op een lege plek in je woonkamer.

pin

3. Verjaardag versiering voor volwassenen: slinger met je favoriete hobby

Zoek je leuke slingers als verjaardag versiering voor volwassenen? Slingers met een knipoog zetten direct de toon voor jouw feestje. Wat dacht je van slingers met plaatjes van je lievelingsdier, foto’s van je huisdieren of screenshots uit je favoriete serie of film? Zo creëer je heel persoonlijke verjaardag versiering.

pin

4. Verjaardag versiering met bloemen gordijn als achtergrond

Wil je een saaie muur opleuken of zoek je een mooie achtergrond voor je taarten- of dranktafel? Maak dan een decoratiegordijn met bloemen. Kies een mooie houten stok en maak hier zo’n 8 tot 10 strengen met visdraad aan. Als laatste maak je hier de bloemen aan vast die als een soort regen langs je muur vallen en bevestig je de stok aan de muur. Zoek je verjaardag versiering voor een thema? Dit idee is natuurlijk ook uit te voeren met andere voorwerpen, zoals cd’s voor een 90’s party of kurken voor een nieuwjaarsfeestje.

pin

5. Cocktailprikkers met je foto

Versiering maken voor je verjaardag doe je ook heel gemakkelijk met cocktailprikkers met je foto. Print je leukste foto uit en plak deze aan beide kanten van een cocktailprikker. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet uit het oog verloren wordt op je verjaardag!

pin

6. Verjaardag versiering zelf maken: Wijnkoeler van ijs

Drinken je gasten graag witte wijn of wil je een fles champagne opentrekken voor je verjaardag? Maak dan chique wijnkoelers van ijs met bloemen en fruit.

Dit heb je nodig
• 1 grote emmer of vaas (vriezerbestendig)
• 1 kleine emmer of vaas waar de fles in past (vriezerbestendig)
• Decoratie voor in het ijs, zoals bloemen, kruiden en fruit
• Handje stenen

Zo maak je je wijnkoeler van ijs
1. Doe een goede laag water in de grootste emmer of vaas en zet deze een paar uur in de vriezer.
2. Als het water bevroren is, zet je de kleine emmer of vaas in het midden en doe je hier de stenen in. Hiermee blijft de kleine emmer straks op het ijs staan.
3. Vul de ruimte tussen de emmers met bloemen, fruit en kruiden en schenk hier voldoende water bij. Zet het geheel minimaal 8 uur in de vriezer.
4. Vlak voor het feest haal je je wijnkoeler uit de vriezer en laat je deze heel even staan. Komen de emmers niet los? Doe dan warm water in de kleine emmer.
5. Zet je wijnkoeler tijdens het feest op een mooi bord, zodat je hier het water in opvangt. De wijnkoeler blijft het langste intact als de wijn van tevoren al koel is en als je wijnkoeler uit de zon staat.

pin

7. Fotoframe met ballonnen en bloemen

Wil je je verjaardag sowieso in foto’s vastleggen? Maak dan een fotoframe waar je gasten mee op de foto kunnen. Koop een hoepel in een mooie kleur en plak hier met een lijmpistool ballonnen, bloemen, bladeren en takjes op. Introduceer ook je eigen hashtag, zodat je hun foto’s kunt terugvinden op sociale media!

pin

8. Vaasjes van lege flessen drank

Als je op zoek bent naar goedkope verjaardag versiering voor volwassenen, dan zijn vaasjes van lege flessen drank leuk om neer te zetten. Een whiskeyfles met bloemen, flesjes bier met takken of wijnflessen met kaarsen zijn leuke eyecatchers voor op de tafels.

pin

9. Verjaardag versiering met naam: zelfgemaakte bloemenletters

Persoonlijke verjaardags decoratie maak je ook met bloemenletters. Deze staan erg mooi in de vensterbank of op je drank- of taartentafel en je kunt er je naam of je leeftijd mee uitlichten.

Dit heb je nodig
• Kartonnen letters of cijfers
• (Nep)bloemen
• Groen steekschuim (dat ook voor kerststukjes wordt gebruikt)
• Lijm
• Scherp mesje

Zo maak je je bloemenletters of -cijfers
1. Snijd met het mes 1 kant van de kartonnen letters weg, zodat je holle letters overhoudt.
2. Snijd voor elke letter steekschuim op maat. Dit kan ook in kleine blokjes. 3. Lijm het steekschuim vast in de letters en laat het drogen.
4. Snijd de stengels van de bloemen af. Houd hierbij een paar centimeter over om in het schuim te steken.
5. Gebruik je echte bloemen? Maak het schuim dan vochtig met water.
6. Steek de bloemen vast in het schuim. Vul gaatjes op met kleine bloemetjes.

pin

10. Leeftijd met foto’s

Zoek je verjaardag versiering voor als je 30, 40, 50 of 60 jaar wordt? Laat dan de leukste foto’s uit je leven in verschillende formaten afdrukken en hang de foto’s in de vorm van je leeftijd. Deze verjaardag versiering voor volwassenen maken kost weinig moeite en je gasten zullen het leuk vinden om te zien hoe je er vroeger uitzag. Oude foto’s zijn trouwens ook leuk om te gebruiken voor de uitnodigingen voor je verjaardag.

pin

11. Tafelloper van bladeren

Een leuke tafelloper voor over je salontafel of eettafel maak je gemakkelijk zelf met bladeren. Bananenbladeren en monsterabladeren zijn hier geschikt voor, want deze hebben een groot formaat. Combineer de bladeren bijvoorbeeld met ananassen, kokosnoten, grote bloemen en witte stompkaarsen voor een tropisch thema.

pin

12. IJshoorntjes achter glas

IJshoorntjes zijn ook leuk om te gebruiken in je decoratie. Koop hiervoor longdrinkglazen waar het hoorntje in past en vul het hoorntje met bloemen. Zoek je iets anders om de hoorntjes mee te vullen? Ga dan voor snoepjes of strengen met lichtjes.

Verjaardag versiering voor volwassenen knutselen

Met deze ideeën heb jij dit jaar heel originele decoratie voor je verjaardag! Zoek je meer leuke tips voor je verjaardag? Lees dan ook ons artikel met 18 verjaardagsfeest ideeën of overweeg om een tuinfeest te organiseren.

Ook interessant voor jou: