Felicitatie 28 augustus 2019

Wat te geven aan iemand die je niet goed kent?

cadeau voor iemand die je niet goed kent

De nieuwe vriend van een vriendin die zijn verjaardag viert, je jarige buurvrouw die net naast je is komen wonenā€¦ Af en toe moet je diep in je geheugen graven om een cadeau voor een onbekende te verzinnen. Gelukkig zijn er heel veel leuke cadeaus die je kunt geven aan iemand die je niet kent. Met een van de volgende cadeaus geef je sowieso iets leuks. 

1. ClichĆ© maar goed: cadeaubon 

Een inspiratievol cadeau is het niet en ook zal je niet de enige zijn die ermee voor de deur staat. Toch is een cadeaubon hĆ©t cadeau om te geven als je iemand niet goed kent, want de ontvanger kan er alle kanten mee op. Geef de jarige bijvoorbeeld een tijdschriftenbon voor een abonnement op zijn of haar favoriete tijdschrift of geef een restaurantbon voor een gezellig etentje. Een bon voor een bezorgd ontbijt, een museumbon of een theaterbon is ook leuk om te geven. Zo kan de jarige uiteindelijk zelf zijn eigen verjaardagscadeau kiezen! 

2. Je favoriete boek

Als je een boekenwurm bent, heb je vast wel wat favorieten die je een ander aanraadt. Kies daarom een boek dat indruk op je heeft gemaakt en geef dit als cadeau. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het een toegankelijk boek is en dat diegene het eventueel kan ruilen. Schrijf in een begeleidend kaartje waarom je juist dit boek cadeau geeft en wat het voor je betekend heeft. Zo geef je de ontvanger een heel persoonlijk cadeau.

3. Bloemen als cadeau voor een onbekende

Een bos bloemen of een bakje met bloemetjes voor op tafel zijn erg geschikt als cadeaus voor iemand die je niet goed kent. Bloemen zijn fleurig en kleden een woonkamer echt aan. Als je bang bent dat de ontvanger je cadeau niet leuk vindt, zijn bloemen ook erg geschikt. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat de ontvanger met je cadeau blijft zitten. Ook zal je dit cadeau niet uitgepakt zien worden op een andere verjaardag! 

4. Etentje om elkaar beter te leren kennen

In het geval van de vriend die samen met zijn nieuwe vriendin hun verjaardagen viert, is een etentje bij jou thuis erg geschikt. Schrijf een leuke kaart, laat weten dat je een cadeau kiezen lastig vond en dat je hen graag eens uitnodigt voor een gezellig etentje. Op deze manier kunnen jullie echt met elkaar kennismaken en doe je direct inspiratie op voor het verjaardagscadeau van volgend jaar ;ā€“)

5. Cadeaumand rond een thema

Je zult zelf vast ook herkennen dat er niets zo leuk is als een cadeaumand met verschillende kleine cadeautjes. Koop daarom een leuke mand en stop er verschillende cadeaus in. Vul de mand bijvoorbeeld naar een leuk thema, zoals koken of wellness. Natuurlijk kun je er ook allemaal lekkere hapjes in doen voor een gezellig avondje borrelen. 

6. Pakket vol chocola

Er zijn maar weinig mensen die niet van chocola houden en daarom is chocola het ultieme cadeau voor iemand die je niet goed kent! Koop bijvoorbeeld een goede reep chocola van de allerbeste ingrediƫnten of maak een pakket met verschillende smaken chocola. En wist je dat je ook een reep chocola bij een kaart kunt bestellen via Kaartje2go?

7. Zelfgemaakte taart, koekjes of ingrediƫnten

Iets waar je veel mensen blij mee maakt is een zelfgemaakt product! Wat dacht je van een zelfgemaakte taart of koekjes? En als er veel kruiden in je tuin staan, is het leuk om deze te drogen en in potjes te doen. Een ander idee is om zelf een ingrediƫnt te maken voor een maaltijd, zoals verse pesto of granola. Met een aantal recepten erbij creƫer je zo een heel leuk en persoonlijk cadeau!

8. Fles wijn of drank

Favoriete cadeaus om te geven aan iemand die je niet goed kent zijn een fles wijn of bier. Veel mensen trekken graag een flesje open, en als ze dat niet doen, kan het altijd nog geschonken worden tijdens feestjes of etentjes. Laat je adviseren bij een slijterij of kies een van onze goede flessen wijn of bier bij je kaartje.

9. Geld als cadeau geven

Toegegeven, het meest onpersoonlijke cadeau is een envelopje met geld. Maar vind je het zelf ook niet fijn om wat leuks met je verjaardagsgeld te doen of kopen? Met geld kiest de ontvanger eigenlijk zijn eigen verjaardagscadeau, wat soms veel meer gewaardeerd wordt dan een zorgvuldig uitgezocht cadeau dat het net niet is. Haal je cadeau daarom gewoon bij de geldautomaat en stop het in een kaart. De meeste ontvangers zijn er blij mee! 

10. Bordspel cadeau geven

Als laatste is een spel ook erg leuk om te geven aan een onbekende. Veel mensen spelen graag bordspellen en ook een moment als kerst is geschikt voor een spelletje. Kies trouwens niet een van de klassiekers, maar ga voor een nieuw spel dat de ontvanger hoogstwaarschijnlijk nog niet heeft. Populaire spellen die nog redelijk nieuw zijn, zijn Exploding Kittens, Azul en The Mind. 

Heb je binnenkort een housewarming? Ontdek dan ook onze housewarming cadeaus.

Cadeau voor een onbekende kopen

Cadeaus bedenken voor iemand die je niet goed kent, is zo makkelijk nog niet, maar met deze ideeƫn hebben we je vast een eind op weg geholpen! En onthoud ook dat het niet erg is als het cadeau niet bij de ontvanger blijkt te passen. Het gebaar is belangrijker dan het cadeau zelf!

Ook interessant voor jou: