Kerst 17 december 2019

Originele kerstuitjes: 10x gratis kerst vertier

Originele kerstuitjes

Staat de kerstvakantie voor de deur en wil je het kerstfilms kijken en uitslapen afwisselen met wat actiefs? Zoek het deze vakantie dan eens buiten de deur op! En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Met deze originele en gratis kerstuitjes ga je er heel budget op uit met vrienden, je partner of familie. Op naar een paar gezellige weken. 

1. Originele kerstuitjes 2020: spot kerstlichtjes in je stad

Gratis, maar zo leuk: stap op de fiets en trek door je stad om kerstlichtjes te kijken. Veel Nederlanders maken namelijk vanaf eind november een waar kerstwalhalla van hun tuin. Dit originele kerstuitje is dicht bij huis en leuk voor op een vrije avond. Warme chocolademelk met slagroom maken het kerst uitstapje helemaal af.

2. Maak kerstfoto’s bij een kerstboomkwekerij

Je kent de kerstboomkwekerijen waar je zelf je kerstboom mag zagen vast wel. Rijen vol dennenbomen staan klaar om woonkamers te versieren met hun groene kleur en heerlijke geur. Natuurlijk hoef je niet per se zelf een kerstboom te zagen, want je kunt hier ook heel mooie kerstfoto’s maken! Doe je muts en sjaal om voor die gezellige look en maak de leukste foto’s voor je kerstkaarten

3. Gratis kerstuitje: bezoek het tuincentrum

Wil je even in een wereld vol kerstversiering en lichtjes stappen? Breng dan heel simpel een bezoekje aan het tuincentrum in je buurt. Tientallen versierde kerstbomen, een enorm kerstdorp en honderden lichtjes geven je dat echte kerstgevoel. En misschien vind je zelfs nog wat kerstversiering voor in je boom.

4. Breng kerstkoekjes rond

Niets zo leuk als onverwachts bezoek dat koekjes meebrengt! Spendeer daarom eens een middagje in de keuken voor de lekkerste koekjes. Pak ze feestelijk in en ga vervolgens langs buren, vrienden en familieleden om je baksels weg te geven. Iedereen zal positief verrast zijn én je neemt letterlijk en figuurlijk het kerstgevoel met je mee. Wij laten je trouwens graag zien hoe je je kerstkoekjes mooi decoreert.

5. Bezoek de kerstwinkel in Amsterdam

Er is 1 plek in Nederland waar het altijd kerst is: kerstwinkel Christmas Palace in Amsterdam! Deze winkel is dus een van de originele kerstuitjes die je zeker niet wilt missen. In de winkel vind je alles wat met kerst te maken heeft, zoals huisjes voor een kerstdorp, bijzondere kerstboom versiering, sneeuwbollen en servetten in alle kleuren. Je kijkt je ogen uit! Kijk voor meer informatie en de openingstijden op christmas-palace.com

6. Zing mee in een kerstkoor

Heb je zin om zelf iets bij te dragen aan de kerstgedachte? Een bijzonder kerstuitje is om mee te zingen in een koor. In verschillende steden worden elk jaar weer koren samengesteld om te zingen in winkelcentra, kerken of op kerstmarkten. Zo zing je voor heel veel omstanders de kerststerren van de hemel! Initiatieven om te zingen in een koor zijn te vinden via internet of de lokale krant.

7. Ga dennenappels zoeken in het bos

Originele kerstuitjes hoeven niet ingewikkeld te zijn. Een uurtje dennenappels zoeken in het bos is rustgevend in de drukke kersttijd én gratis. Met de dennenappels kun je ook nog eens creatieve dingen doen. Stop ze bijvoorbeeld onder een stolp, stel er een mooie krans van samen of maak er een slinger van. Met dit leuke kerstuitje haal je de natuur in je hoofd en in je huis.

8. Bezoek het Amsterdam Light Festival 

Op zoek naar een gezellig kerstuitje voor eerste of tweede kerstdag? Tot en met 19 januari 2020 laat je je tijdens het Amsterdam Light Festival betoveren door de mooiste lichtkunstwerken. Deze zijn samengesteld door lichtkunstenaars van over de hele wereld. En er is niet alleen veel te zien, maar ook te doen. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eigen lichtkunstwerk maken. Kijk voor meer informatie op www.amsterdamlightfestival.com.

9. Zoek winters vertier op de kerstmarkt

De Kerstman ontmoeten, genieten van live kerstmuziek en een zee aan lichtjes aanschouwen; je doet het op een kerstmarkt! In en buiten Nederland zijn ontzettend veel kerstmarkten te vinden voor een origineel en gratis kerstuitje. Benieuwd wat de leukste kerstmarkt is? Ontdek het in onze top 10 leukste kerstmarkten van 2019.

10. Doe een dag vrijwilligerswerk

Toegegeven: het woord ‘kerstuitje’ is niet op z’n plek voor deze activiteit. Maar een dag vrijwilligerswerk doen in de kerstvakantie is wel een mooie manier om de kerstgedachte te verspreiden en te ervaren. Er zijn verschillende initiatieven in Nederland waarbij je je handen uit de mouwen kunt steken rond de feestdagen. Ga bijvoorbeeld pannenkoeken bakken voor daklozen, hang kerstversiering op in een verzorgingstehuis of speel spelletjes met vluchtelingenkinderen. Je kunt natuurlijk ook een paar kerstpakketten samenstellen voor mensen die geen kerstpakket krijgen.

Originele kerstuitjes om de hoek

Zoals je merkt zijn veel originele kerstuitjes eigenlijk bijna om de hoek te vinden! Ook beleef je de feestdagen zo op een heel andere manier en hoef je je niet te vervelen met kerst. Heb je nog geen idee wat je wilt doen op de avond voor kerst? Bekijk dan onze 9 tips om kerstavond te vieren.

Ook interessant voor jou: