Kerst 9 december 2018

Naar wie kun je een kerstkaart sturen?

Naar wie kerstkaart sturen

Je ouders, broers en zussen en vrienden zijn misschien wel de personen naar wie je elk jaar een kerstkaart stuurt. Maar wist je dat nog veel meer mensen een leuk kerstkaartje verdienen? Omdat jullie goed contact hadden dit jaar, omdat ze eenzaam zijn of omdat ze veel voor je hebben gedaan. Wij zetten voor je op een rijtje naar wie je nog meer een kerstkaart kunt sturen!

🎄 Twijfel je nog of je kerstkaarten wilt sturen? Lees dan ons artikel Wel of geen kerstkaarten sturen in 2024?

1. Familie in het buitenland

Met familie in het buitenland heb je misschien een stuk minder contact dan met je eigen familie. Het is daarom extra leuk als ze iets van hun familie in Nederland horen voor de feestdagen. Vooral als je familie met kerst niet overkomt is het fijn als er toch aan hen gedacht wordt. Stuur ze dus een leuke kerstkaart en wens ze een fijne kerst!

2. Kerstkaart voor een zieke of voor iemand in rouw

Bij het schrijven van je kerstkaarten is het ook goed om te bedenken wie het extra nodig heeft om een lieve kerstkaart te krijgen. Bekenden die net iemand verloren zijn of die ziek zijn, zijn ook mensen naar wie je een kerstkaart kunt sturen. Zij beleven hun kerst misschien heel anders, omdat ze in de rouw zijn of omdat ze niet weten of dit hun laatste kerst is. Kies een ingetogen kerstkaart zonder voorgedrukte kerstwensen, zodat je er zelf een passende wens op kunt zetten. Vind je het lastig om te bedenken wat je erop moet schrijven? Lees ons artikel Tekst voor een kerstkaart bij ziekte of doe inspiratie op in ons artikel Tekst voor een kerstkaart bij rouw en overlijden.

3. Kerstkaart naar ouderen sturen

Veel ouderen voelen zich erg eenzaam. Met name rond kerst wordt het soms pijnlijk duidelijk dat er nog maar weinig mensen naar hen omkijken. Met jouw kerstkaart stuur je een lichtje in de duisternis en beleven ze misschien wel een iets leukere kerst! Je vindt online verschillende initiatieven waar je je kerstkaarten voor eenzame ouderen naartoe kunt sturen. Zij sturen je kerstkaarten dan weer door naar de mensen die het nodig hebben. Lijkt het je leuk om eventueel een kaartje terug te krijgen? Zet dan naast een lieve boodschap ook je adres in de kaart.

🎄 Ook leuk voor jou: Alles over hoeveel kerstkaarten je wilt versturen!

4. Kerstkaart voor buren die je niet goed kent

Buren die je niet goed kent zijn ook mensen naar wie je een kerstkaartje kunt sturen! Het is namelijk fijn om iemand in de buurt te hebben waar je in nood een beroep op kunt doen. Ook is het voor hen een fijne gedachte dat er iemand is als ze onverwachts iets nodig hebben. Een goede buur is nog steeds beter dan een verre vriend!

5. Kerstkaart voor collega’s

Zie jij je collega’s per week gemiddeld meer dan je eigen partner? Dan zijn dit ook de juiste mensen naar wie je een kerstkaart kunt sturen! Stuur een leuke kerstkaart naar je collega’s en bedank ze voor de goede samenwerking dit jaar. Je maakt je kerstkaarten daarbij nog leuker met een persoonlijk bedankje of een persoonlijke wens. In ons artikel Zo schrijf je kerstkaarten met een originele tekst vind je ook inspiratie voor de tekst in je kerstkaart.

💡 Tip: Adressen verzamelen voor je kerstkaarten? Met onze handige adresverzoeker is je adresboek zo gevuld.

6. Naar wie kerstkaart sturen: kennissen van je hobby of cursus

Heb je een hobby of cursus waar je veel andere mensen ontmoet en kun je het goed vinden met een aantal personen? Stuur deze kennissen dan ook een kerstkaart dit jaar. Bedank ze voor het gezellige jaar en wens ze fijne feestdagen toe. Misschien houd je er wel vriendschappen aan over!

7. Bekenden waarmee het contact verwaterd is

Is het contact met sommige vrienden of bekenden wat verwaterd en lijkt het je leuk om in het nieuwe jaar weer wat meer tijd voor elkaar vrij te maken? Stuur ze dan een kerstkaart en zet er direct een aantal data op wanneer jullie elkaar weer kunnen zien. Het is belangrijk om tijd vrij te blijven maken voor je vrienden.

8. Trouwe postbezorger of fysiotherapeut

Je vaste postbezorger die het afgelopen jaar door weer en wind stapels pakketten bij je bezorgde, verdient het ook om in het zonnetje gezet te worden deze kerst! En wat dacht je van de fysiotherapeut die je van de pijn verloste of die aardige groenteman? Schrijf een leuke kerstkaart en bedank diegene voor wat hij voor je heeft gedaan dit jaar. Weet je niet goed wat je in een kerstkaart voor een onbekende moet schrijven? Kijk dan eens op onze pagina met teksten voor op een kerstkaart!

Bekijk ook de kerstkaartentrends

Als je naar deze mensen een kerstkaart stuurt, heb je de wereld weer een beetje mooier gemaakt! Met jouw kerstwens geef je een blijk van waardering of laat je weten dat iemand er niet alleen voor staat. Ben je nog op zoek naar leuke kerstkaarten om al deze personen mee te verrassen? Bekijk dan de kerstkaartentrends! Doe trouwens inspiratie op voor het ondertekenen van je kerstkaarten in ons artikel Hoe onderteken je een kerstkaart?

Ook interessant voor jou: