Kerst 7 december 2018

Wel of geen kerstkaarten sturen in 2024?

geen kerstkaarten

Wel of geen kerstkaarten sturen dit jaar? Elke december vragen veel Nederlanders zich dit weer af. Kerstkaarten sturen is misschien even een avondje werk, maar het brengt ook zoveel feestelijkheid en positiviteit. Wil je dit jaar geen kerstkaarten sturen, neem de volgende punten dan toch nog even mee in je overwegingen!

1. Geen kerstkaarten? Maar je bezorgt er een feestelijk gevoel mee

De eerste reden is natuurlijk een inkoppertje: met een leuke kerstkaart bezorg je iemand dat heerlijke kerstgevoel. Als pakjesavond net geweest is, wordt de kerstboom weer opgezet en maken we het huis gezellig. De kers op de taart is dan toch wel om die eerste kerstkaart te ontvangen! Kies er onze kerst sluitzegels en gratis rode enveloppen bij om het plaatje af te maken.

2. Kerstkaart sturen naar eenzame mensen voor saamhorigheid

Wil je stoppen met kerstkaarten sturen omdat het als een verplichting voelt? Pak het dit jaar dan eens heel ander aan. Kies er bijvoorbeeld voor om alleen kerstkaarten te verzenden naar eenzame mensen! Eenzame ouderen of andere mensen met weinig contacten waarderen het heel erg als je hun een leuke kerstkaart stuurt.

3. Je kunt een foto van je gezin delen

Een kerstkaart is ook een leuke manier om een mooie foto van je gezin te delen. Wanneer familieleden of vrienden ver weg wonen, staan ze soms versteld van hoe groot je kinderen alweer zijn. Met een trendy kerstkaart met foto hebben ze een leuke kaartje om neer te zetten en zijn ze direct op de hoogte hoe iedereen er nu uitziet. Maak dus een leuke kerstkaart met foto en verras je familie en vrienden!

­čÄä Ook leuk voor jou: Hoeveel kerstkaarten moet je sturen?

4. Weer contact krijgen met oude vrienden

Is het contact met bepaalde vrienden wat verwaterd door de jaren heen? Antwoorden op de vraag Wel of geen kerstkaarten sturen? is dan makkelijk! Stuur oude vrienden gewoon een leuke kaart en vraag hen of ze weer eens willen afspreken. Zet er een paar data bij om in het nieuwe jaar weer eens af te spreken, zodat ze alleen maar een bevestiging hoeven te sturen.

5. Stoppen met kerstkaarten? Maar dat steuntje in de rug is belangrijk

Voor sommige ontvangers staan kerstkaarten leuk in de woonkamer, maar andere ontvangers putten juist kracht uit zo’n kaartje. Als iemand een zware tijd doormaakt of ernstig ziek is met kerst, kan een kerstkaartje namelijk echt een steuntje in de rug zijn. Stuur dus een lieve kerstkaart naar een zieke of een ander iemand die het nodig heeft en zet er bijvoorbeeld een mooie tekst voor een kerstkaart bij ziekte op. Jouw kaartje geeft iemand een goed gevoel!

6. Laten weten dat je de samenwerking waardeert

Heb je een eigen bedrijf of wil je je collegaÔÇÖs bedanken voor het leuke jaar? Stuur dan een leuke kerstkaart als bedankje voor de fijne samenwerking met je zakelijke contacten! De ontvangers zullen je bedankje waarderen en je laat een positieve indruk achter bij je zakelijke connecties.

7. Vertellen dat je trots bent op iemand

Als iemand een zwaar jaar heeft (gehad), is het fijn om wat positiviteit te sturen met een kerstkaart. Vertel je broertje bijvoorbeeld dat je trots bent dat hij zijn scriptie goed heeft afgerond. En die vriendin die noodgedwongen moest verhuizen verdient ook een kaart met een lovende tekst! Laat weten dat je hun kracht bewondert en dat je trots bent.

8. Omdat je blij bent met je vrienden

Als je twijfelt of je wel of geen kerstkaarten wilt sturen in 2024, dan zou je ook alleen kaartjes naar je liefste vrienden en vriendinnen kunnen sturen. Schrijf in je kerstkaart dat hij of zij zoveel voor je betekent en vertel waarom. Zo stuur je echt waardevolle en bijzondere kerstkaarten naar je vrienden en vriendinnen.

9. Kerstkaarten staan zo gezellig in huis!

Natuurlijk is het ook leuk om kerstkaarten te versturen omdat ze zo gezellig staan in huis. Kies bijvoorbeeld een opvallende kaart, zoals een langwerpige kerstkaart of een chique, donkere kerstkaart met goud. Wil je je eigen kaart ook een leuk plekje in huis geven? Lees dan ons artikel Hoe kun je je kerstkaarten leuk ophangen?

­čĺí Tip: Adressen verzamelen voor je kaarten? Met onze handige adresverzoeker is je adresboek zo gevuld.

Jouw kerstwens is van betekenis

Met deze redenen is het dit jaar geen issue meer of je kerstkaarten gaat sturen, toch? Kerstkaarten kunnen namelijk zoveel meer zeggen dan ÔÇśPrettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaarÔÇÖ! Met een persoonlijke twist worden jouw kaart echt van betekenis. Zoek je nog inspiratie voor een leuke tekst op je kaartje? In onze artikelen Zo schrijf je kerstkaarten met een originele tekst vind je idee├źn!

Ook interessant voor jou: