Kerst 12 december 2017

De 5 beste lettertypes voor kerstkaarten

Je hebt er vast nooit zo op gelet, maar de lettertypes op kerstkaarten doen heel veel voor de uitstraling van je kaart. Met een bepaald lettertype wordt je kerstkaart nog spontaner, meer feestelijk of juist chiquer! Het is best lastig om het juiste lettertype te kiezen en daarom helpen we je hier graag bij. We laten je de 5 beste lettertypes voor kerstkaarten zien en vertellen je bij welke kaarten deze passen.

Verschillende soorten lettertypes in onze kaartmaker

Lettertypes, ook wel fonts genoemd, zijn er in ontelbare soorten en maten. In onze kaartmaker vind je dan ook heel veel verschillende fonts voor je kerstkaarten. Van speels tot chic en van kerstig tot modern. En elk lettertype geeft weer een heel andere uitstraling aan je kerstkaart. Bij sommige van onze kaarten kun je trouwens ook het lettertype van de voorkant veranderen. Speel dus gerust met wat je mooi vindt en met wat past bij de kaart.

Lettertypes voor kerstkaarten

1. Melodic: kerstig lettertype

Ben je op zoek naar een echt feestelijk lettertype? Kies dan ons lettertype Melodic. Dit font is sierlijk en als je inzoomt zie je dat de details van de letters verrassend zwierig zijn. Het lettertype Melodic is perfect voor klassieke kerstkaarten met rood en groen, of voor als je je strakke kerstkaart een sierlijke twist wilt geven.

Lettertypes voor kerstkaarten: Pineapple

2. Nieuw in onze kaartmaker: lettertype Pineapple

Het font Pineapple verdient een speciaal plaatsje in dit rijtje met fonts. Dit lettertype hebben we namelijk pas geleden toegevoegd aan onze collectie met lettertypes! Pineapple is het perfecte lettertype als je fan bent van handlettering. Dit font past dan ook goed bij moderne kerstkaarten. Een van de andere lettertypes voor kerstkaarten dat op handlettering lijkt is ons font Summertime.

Lettertypes voor kerstkaarten: krabbel

3. Krabbel: spontaan font!

Lettertype Krabbel past goed bij jouw kerstkaarten als je op zoek bent naar een lettertype dat lijkt alsof je de kerstkaarten zelf geschreven hebt. Het is een spontaan lettertype met ronde lijnen, dat past bij veel verschillende kerstkaarten! Gebruik het bijvoorbeeld op grappige kerstkaarten of op kerstkaarten met foto.

Lettertypes voor kerstkaarten: Guapa

4. Verrassend font Guapa

Font Guapa lijkt op het eerste oog niet zo spectaculair, maar als je goed kijkt heeft deze een aantal verrassende effecten. Zo zijn de ponsen, de witte binnenvorm van de dichte letters, bij sommige letters erg klein en zijn de hoofdletters sierlijk vormgegeven. Het is een duidelijk font dat zowel bij industriële kerstkaarten als bij kerstkaarten met illustratie past.

Lettertypes voor kerstkaarten: Kindly

5. Neutraal lettertype voor kerstkaarten: Kindly

Ben je op zoek naar een lettertype dat neutraal en duidelijk is? Kies in onze kaartmaker voor Kindly! Het is een lettertype zonder poespas, dat zowel door je oma als door je kleine nichtje gemakkelijk te lezen is. Ideaal dus voor als je je kerstkaarten graag volschrijft en je je tekst wilt verkleinen.

Welk lettertypes voor kerstkaarten gebruik jij?

Met een van deze 5 lettertypes maak je je kerstkaarten helemaal compleet. Speel trouwens met de grootte om specifieke tekst eruit te laten springen en geef de tekst een andere kleur om het te laten passen bij je kerstkaart.

Ook interessant voor jou: