Kerst 2 november 2020

De leukste kerstactiviteiten en -uitjes tijdens corona

Corona kerst activiteiten uitjes

Laatste update: 15 december 2020

Door corona moeten we met kerst 2020 iets creatiever zijn. Een uitgebreid kerstdiner met de hele familie, een drukke kerstmarkt bezoeken en een kerstig stedentripje naar het buitenland zit er dit jaar helaas niet in. Gelukkig zijn er deze kerstvakantie ondanks corona nog heel veel dingen die je wél kunt. Toegegeven, ze zijn niet te vergelijken met de gezelligheid van een huiskamer vol familie. Maar de volgende corona proof kerst activiteiten en uitjes geven wél heel veel sfeer aan deze gekke en bijzondere kersttijd.

Corona maatregelen en regels rond kerst 2020

14 december heeft de overheid meer duidelijkheid gegeven over hoe de maatregelen er rond kerst uit zullen zien. Je mag volgens de overheid maximaal 3 gasten per dag ontvangen met kerst. Jullie moeten wel 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen gelukkig niet mee voor het maximaal aantal personen. Wil je dus samen kerst vieren tijdens corona? Nodig dan maximaal 3 gasten uit en zorg ervoor dat er genoeg plek is om afstand te houden. In ons artikel over kerst vieren tijdens corona lees je al onze handige tips en leuke ideeën om er toch onvergetelijke feestdagen van te maken in 2020.

Kerst 2020 en corona: activiteiten en uitjes buiten de deur

Ondanks corona zijn er alsnog heel veel leuke kerst uitjes te doen buiten de deur. Goed, misschien wat in aangepaste vorm, maar dat hoort er nu even bij. Wij delen 4 leuke kerst uitjes die je ook tijdens corona kunt doen! 

1. Eigen boom zagen bij een kerstboomboerderij

Welke kerst activiteit ademt meer sfeer dan een veld vol dennenbomen waar je je eigen kerstboom mag uitgraven of zagen? Je kunt de dennengeur al bijna ruiken! Er zijn verschillende kerstboomboerderijen en plekken in Nederland waar je zelf je kerstboom kunt halen, waaronder de volgende 3. Bekijk bij deze kerst activiteit van tevoren wel even wat de genomen maatregelen rond corona zijn. 

2. Kleinigheidjes voor kerst brengen naar bekenden

Deze kerst moeten we even wat extra naar elkaar omkijken. Bijvoorbeeld door iets leuks rond te brengen naar familie en vrienden. Stiekem gaat het trouwens niet om dat kleinigheidje, want even een praatje maken samen is eigenlijk veel meer waard! De volgende kerst aardigheidjes zijn leuk om mee te brengen. 

 • Zelfgemaakte kerstkrans
 • Bos bloemen of kerststukje
 • Taart, koekjes of cake in kerstthema
 • Zelf samengesteld kerstpakketje
 • Kerstkaarten die je persoonlijk geeft

Ook leuk: een kerstcadeau opsturen voor als je niet langs kunt komen.

3. Kerstlichtjes kijken op straat

Het kost niets, maar is ontzettend leuk: kerstlichtjes kijken door je stad. En of het nu hysterisch versierde of juist stijlvol en kerstig aangeklede huizen zijn, ze zijn allemaal even sfeervol. Zowel met de auto als op de fiets en lopend zijn de prachtigste huizen te aanschouwen. Pak je ’s avonds lekker warm in en loop een rondje door je sfeervol verlichte wijk.

4. Doe iets liefs voor een onbekende

Naast iets leuks rondbrengen naar familie en vrienden kun je natuurlijk ook iets betekenen voor een onbekende. De volgende dingen hoeven niet veel tijd te kosten, maar zijn ontzettend veel waard! 

Corona proof kerst activiteiten voor thuis

Voor een sfeervolle kerst hoef je natuurlijk niet per se op pad te gaan. Want met of zonder corona in de wereld; er zijn binnenshuis natuurlijk ook veel leuke kerst activiteiten om te doen! De volgende 5 bijvoorbeeld. Of ontdek al onze ideeën om gezellig thuis kerst te vieren dit jaar.

5. Kerst DIY: ga samen kerstknutselen

Wordt het druilerig weer? Zet gezellig de kerstverlichting aan en ga samen kerstknutselen. Met onze volgende kerst DIY’s hebben jullie het sowieso naar je zin. 

Ook leuk om te lezen: Knutselen voor kerst: 12x creatief in de kerstvakantie

6. Filmmarathon met kerstfilms

Wat in de bioscoop kan, kan ook prima thuis. En thuis heb je de regie over de afstandsbediening, wat handig is als je een kerstfilmmarathon wilt doen ;–) Wij hebben vast een aantal kerstfilms voor je geselecteerd die je kunt streamen.

Klik op een titel om de film te kijken.

7. Kerst op afstand vieren met vrienden en familie

Er zijn veel originele manieren om kerst 2020 toch met je dierbaren te vieren. Ga bijvoorbeeld samen aan het kerstdiner met behulp van videobellen of bezoek elkaar om en om tijdens en rond kerst. Je leest er alles over in ons artikel met tips om kerst te vieren tijdens corona!

8. Organiseer een kerstige wedstrijd voor je gezinsleden

Samen een kerst activiteit doen is al erg gezellig, maar nog leuker is het om er een wedstrijd van te maken. Heb je een groot gezin, dan kun je iedereen in teams indelen. Als koppel is het trouwens ook leuk om het tegen elkaar op te nemen. Doe inspiratie op met de volgende ideeën.

 • Mooist ingekleurde kerstkleurplaat
 • Mooiste sneeuwpop (al dan niet geknutseld :-))
 • Beste karaoke-act op kerstmuziek
 • Mooist gedecoreerde peperkoekhuisje

9. Doe samen kerstspelletjes

Deze kerst activiteit is ook zonder corona een topper: kerstige gezelschapsspelletjes spelen! Met een van de volgende leuke bordspellen in kerstthema voelt kerst misschien wel even als normaal. Bekijk ook onze 7 favoriete spellen voor tijdens de feestdagen, inclusief coronaproof opties!

 • Monopoly Christmas Edition
 • Ticket to Ride Nordic Countries
 • Kerst met Ballen – 30 kerstspelletjes voor de hele familie

Kerst activiteiten en uitjes rond corona

Dit jaar wordt het sowieso een onvergetelijke kerst door corona. Gelukkig dragen deze leuke kerst activiteiten en uitjes daar in positieve zin aan bij! Wil je meer leuke ideeën voor de feestdagen van 2020? Lees dan ook meer over hoe je de ultieme kerst viert dit jaar.

Ook interessant voor jou: