Feest 9 augustus 2017

DIY: Hippe slinger van rietjes

 Een verjaardagsfeest is natuurlijk niet compleet zonder slingers. Slingers zijn te koop in allerlei soorten en maten, maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken. Zo maakten wij een hippe verjaardagsslinger van rietjes (Ja, je leest het goed, van rietjes). Een materiaal waar je misschien niet zo snel aan zou denken, maar dit geeft het juist een heel leuk en origineel effect. Wij laten je precies zien hoe je dit maakt.

Wat heb je nodig?

Voor een slinger van 10 vlaggetjes heb je nodig:

  • 30 rechte rietjes
  • 8 meter touw
  • schaar

Stap 1

Knip van 10 rietjes 5 cm af, zodat de rietjes een lengte krijgen van 15 cm. Je hebt nu 10 korte, en 20 lange rietjes.

Stap 2

Rijg eerst één kort rietje aan het touw en vervolgens twee lange rietjes. Zorg ervoor dat het eerste rietje bijna aan het einde van het touw zit.

Tip: Rol een stukje plakband om het begin van het touw heen. Zo kun je het touw makkelijker door de rietjes heen rijgen.

Stap 3

Leg de rietjes in een driehoekvorm en rijg het touw terug door het kortste rietje. Je eerst vlaggetje is nu klaar.

Stap 4

Rijg opnieuw één kort rietje en twee lange rietjes aan het touw en rijg het touw weer terug door het korte rietje. Doe dit in totaal 10 keer.

Stap 5

Bij stap 1 heb je van 10 rietjes een stukje afgeknipt. Rijg deze stukjes aan de uiteinden van de slinger. Maak aan beide uiteinden een knoopje zodat de rietjes goed op hun plek blijven zitten.

Je slinger is nu klaar om op te hangen!

Wil je meer weten over het organiseren van een feestje? Bekijk onze checklist voor een verjaardag, lees ons artikel over je verjaardag in een zaaltje of thuis vieren en lees onze tips voor het samenstellen van de gastenlijst!

Ook interessant voor jou: