Feestdagen 28 april 2019

Moederdag 2021: wat te geven en doen?

Wat geven of doen met moederdag tijdens corona

Op 9 mei mogen we onze moeders weer in het zonnetje zetten tijdens Moederdag 2021! En wat kun je dan kopen of doen met je moeder op Moederdag? Wij verzamelden heel veel leuke activiteiten en cadeaus om je mama mee te verrassen. Zo merkt ze ook dit jaar weer dat je haar ontzettend waardeert.

Leuke Moederdag cadeaus om te geven tijdens corona

Hoe vier je Moederdag? Met een aantal leuke Moederdag cadeautjes natuurlijk! En wat je voor Moederdag kunt kopen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij tippen je graag heel veel leuke Moederdag geschenk ideeën waar je echt mee kunt aankomen op 9 mei! Want jouw cadeau is vast net zo leuk als je het op anderhalve meter afstand geeft ;–)

Boek voor Moederdag

Een boek voor Moederdag geven afgezaagd? Misschien, maar je kunt dan wél een cadeau geven dat helemaal bij deze bijzondere dag past. Deze 4 boeken zijn extra leuk om speciaal op Moederdag te geven.

 • Mam, vertel eens – Elma van Vliet (invulboek voor moeders)
 • Moederdag – Nele Neuhaus (thriller)
 • Rupsje Nooitgenoeg: Ik hou van mama – Eric Carle (prentenboek, ook met naam verkrijgbaar)
 • Het Bucketlist boek voor ouders – Elise de Rijck (doe-boek)

Abonnement geven op 9 mei 2021

Hoe leuk is het om met Moederdag 2021 een cadeau te krijgen waar je nog lang plezier van hebt! Geef daarom een abonnement cadeau, zodat ze misschien wel elke week of maand een leuk presentje ontvangt. 

 • Bloemenabonnement
 • Tijdschriftabonnement
 • Proefabonnement op een maaltijdbox
 • Thee- of koffieabonnement
Moederdag kaart

Verras met een lieve Moederdagkaart

Om te laten blijken dat je veel van je moeder houdt hoef je niet per se een groot cadeau te geven. Een lieve moederdagkaart is namelijk ook een leuk cadeau op 9 mei. Zo kun je je moederdag felicitaties overbrengen en precies zeggen wat ze voor je betekent. Als je liever niet bij haar langsgaat op Moederdag wegens corona, dan kan een kaartje ook uitkomst bieden.

Tip: In ons artikel Wat schrijf je op een moederdagkaart? vind je leuke kaartteksten.

Cadeau voor haar hobby

Heeft je moeder een leuke hobby? Geef haar dan iets wat te maken heeft met haar hobby. Dit kan vast niet alleen goed gebruiken in haar vrije tijd, goed uitgedachte cadeaus zijn vaak ook nog eens de allerleukste.

 • Bon favoriete hobbywinkel
 • Schildersezel 
 • Yogamat
 • Boek met wandelroutes
 • Make-up
Kaartje2go Moederdag eerste kaart cadeau

Workshop of cursus cadeau

Een origineel cadeau om te geven voor Moederdag is een workshop of cursus. Misschien is er wel iets wat ze altijd al had willen doen, dus kan jouw laatste zetje wel eens een nieuwe hobby blijken. Een van deze cursussen past vast bij haar.

 • Baristacursus
 • Cursus handwerken
 • Workshop vogels spotten
 • Schrijfcursus
 • Dansles

Vind je het niet leuk om een cursus te geven nu ze die eigenlijk niet kan volgen door corona? Er zijn natuurlijk ook veel leuke online cursussen beschikbaar.

Moederdag cadeau met betekenis

Wil je moeder liever geen fysieke cadeaus meer ontvangen of vind je het zelf belangrijk om minder spullen te kopen, geef mama dan een cadeau met betekenis voor Moederdag. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze duurzame cadeaus. De volgende cadeaus zijn ook het overwegen waard.

Moederdag DIY

Als het leuk lijkt om wat voor Moederdag te maken, dan is een Moederdag DIY een goed idee. In een zelfgemaakt cadeau stop je vaak veel meer liefde, wat erg gewaardeerd wordt. Bekijk onze Moederdag knutsel ideeën voor jong en oud of kies een van de volgende projectjes om zelf te maken.

 • Boekje met tegoedbonnen
 • Schilderij
 • Fotoboek met jullie foto’s

Zelfgemaakte moederdag taart

Zelfgemaakte taarten worden toch altijd wel erg gewaardeerd! En als je een klein budget hebt voor Moederdag is een taart dé oplossing om hoge ogen te gooien. Maak bijvoorbeeld een van deze 3 heerlijke dingen voor bij de koffie op Moederdag.

Moederdag 2021: ideeën voor tijdens corona

Corona gooit misschien roet in het eten, toch zijn er nog steeds een aantal leuke dingen die je kunt doen met mama op Moederdag. Van koffie drinken in de tuin tot samen een sterrenmaaltijd eten.

Kopje koffie in de tuin

Juist met Moederdag is het fijn om mama te zien. Elkaar even spreken en in de ogen kijken doet goed! Ga daarom gezellig een kopje koffie drinken bij haar in de tuin op 1,5 meter afstand. Als je niet met meer dan 3 mensen bij haar op bezoek bent en jullie geen klachten hebben, dan is dit een leuke oplossing.

Picknicken op anderhalve meter afstand

Waarom zou je het moeilijk maken als simpel ook erg leuk kan zijn op Moederdag? Ga bijvoorbeeld met z’n tweeën picknicken op afstand! Verzamel een aantal recepten voor kleine hapjes en koop een mooie picknickmand met servies en bestek. Zoek vervolgens een leuke, rustige plek uit en maak er een gezellige middag van.

Moederdag spel of quiz met de hele familie

Als jullie een grotere familie hebben, is elkaar online ontmoeten misschien een betere optie tijdens corona. Doe bijvoorbeeld gezellig een digitaal spel of quiz met Moederdag! Deze apps brengen jullie even heel dicht bij elkaar.

Samen koken met videoverbinding

Waren jullie eigenlijk van plan om uit eten te gaan met Moederdag 2021? Dan is samen koken met behulp van een videoverbinding misschien wel een leuke vervanging! Maak bijvoorbeeld samen pizza’s, een hartige taart of tapas. Ook origineel: Allemaal een bestelling plaatsen bij hetzelfde sterrenrestaurant. Bij veel bekroonde restaurants kun je nu namelijk ook een maaltijd laten thuisbezorgen. Dat wordt een moederdagetentje om niet meer te vergeten!

Moederdag 2021 tijdens corona

Met een van deze tips en ideeën voor activiteiten en cadeaus weet je zeker dat jouw moeder ondanks het coronavirus een leuke Moederdag heeft in 2021. Maar onthoud ook dat wat je ook geeft, je moeder sowieso verrast zal zijn door het lieve je gebaar en je aandacht!

Ook interessant voor jou: