Feestdagen 28 april 2019

Wat te geven of doen met Moederdag 2020?

Wat geven of doen met moederdag

Op 10 mei mogen we onze moeders weer in het zonnetje zetten tijdens Moederdag 2020! Maar wat kun je kopen of doen met je moeder op Moederdag? Wij verzamelden heel veel leuke belevenissen en cadeaus om je mama mee te verrassen. Zo merkt ze ook dit jaar weer dat je haar ontzettend waardeert.

Leuke Moederdag cadeaus om te geven op 10 mei

Hoe vier je Moederdag? Met een aantal leuke Moederdag cadeautjes natuurlijk! En wat je voor Moederdag kunt kopen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij tippen je graag heel veel leuke Moederdag geschenk ideeën waar je echt mee kunt aankomen op 10 mei!

Boek voor Moederdag

Een boek voor Moederdag geven afgezaagd? Misschien, maar je kunt dan wél een cadeau geven dat helemaal bij deze bijzondere dag past. Deze 4 boeken zijn extra leuk om speciaal om Moederdag te geven.

 • Mam, vertel eens – Elma van Vliet (invulboek voor moeders)
 • Moederdag – Nele Neuhaus (thriller)
 • Rupsje Nooitgenoeg: Ik hou van mama – Eric Carle (prentenboek, ook met naam verkrijgbaar)
 • Het Bucketlist boek voor moeders – Elise de Rijck (doe-boek)

Abonnement geven op 10 mei 2020

Hoe leuk is het om met Moederdag 2020 een cadeau te krijgen waar je moeder nog lang plezier van hebt! Geef daarom een abonnement cadeau, zodat ze misschien wel elke week of maand een leuk presentje ontvangt. 

 • Bloemenabonnement
 • Tijdschriftabonnement
 • Koffiestrippenkaart van haar favoriete restaurant
 • Theeabonnement
 • Museumkaart
Moederdag kaart

Verras met een lieve Moederdagkaart

Om te laten blijken dat je veel van je moeder houdt hoef je niet per se met een groot cadeau voor de deur te staan. Een lieve moederdagkaart is namelijk ook een leuk cadeau op 10 mei. Je kunt dan namelijk je moederdag felicitaties overbrengen en precies zeggen wat ze voor je betekent. Heel persoonlijk dus. En kom je er niet uit met de tekst? Lees dan ook ons artikel Wat voor tekst schrijf je op een moederdagkaart?

Cadeau voor haar hobby

Heeft je moeder een leuke hobby? Geef haar dan iets wat te maken heeft met haar hobby. Dit kan niet alleen vast goed gebruiken in haar vrije tijd, goed uitgedachte cadeaus zijn vaak ook nog eens de allerleukste.

 • Bon favoriete hobbywinkel
 • Schildersezel 
 • Yogamat
 • Boek met wandelroutes
 • Make-up
Kaartje2go Moederdag eerste kaart cadeau

Workshop of cursus cadeau

Een origineel cadeau om te geven voor Moederdag is een workshop of cursus. Misschien is er wel iets wat ze altijd al had willen doen, dus kan jouw laatste zetje wel eens een nieuwe hobby blijken. Een van deze cursussen past vast bij haar.

 • Baristacursus
 • Cursus handwerken
 • Workshop vogels spotten
 • Schrijfcursus
 • Dansles

Moederdag cadeau met betekenis

Wil je moeder liever geen fysieke cadeaus meer ontvangen of vind je het zelf belangrijk om minder spullen te kopen, geef mama dan een cadeau met betekenis voor Moederdag. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze duurzame cadeaus. En de volgende cadeaus zijn ook het overwegen waard.

 • Stamboomonderzoek
 • Geadopteerd dier
 • Geïllustreerd (familie)portret of 3D-selfie
 • Kunst (gekocht of gehuurd)

Moederdag DIY

Als het leuk lijkt om wat voor Moederdag te maken, dan is een Moederdag DIY een goed idee. In een zelfgemaakt cadeau stop je vaak veel meer liefde, wat erg gewaardeerd wordt. Bekijk onze Moederdag knutsel ideeën voor jong en oud of kies een van de volgende projectjes om zelf te maken.

 • Boekje met tegoedbonnen
 • Schilderij
 • Fotoboek met jullie foto’s

Zelfgemaakte moederdag taart

Zelfgemaakte taarten worden toch altijd wel erg gewaardeerd! En als je een klein budget hebt voor Moederdag is een taart dé oplossing om hoge ogen te gooien. Maak bijvoorbeeld een van deze 3 heerlijke dingen voor bij de koffie op Moederdag.

Wat te doen met Moederdag 2020? Leuke uitjes

Naast cadeaus voor Moederdag zijn er natuurlijk ook heel veel leuke uitjes voor 10 mei 2020. Of het nu een moeder dochter uitje is of een gezellige belevenis met de hele familie, veel moeders worden er blij van! Bekijk deze leuke moederdag uitstapjes bijvoorbeeld eens.

Leg je moeder een dagje in de watten

Verdient jouw moeder het om eens een hele dag gepamperd te worden? Maak er dan een verwendagje van voor je moeder. Geef haar ‘s ochtends ontbijt op bed, verras haar met een bezoekje aan de sauna en kook ‘s avonds voor haar. Maak de avond af met een goed gevulde borrelplank en een leuke film. Zo komt je moeder even helemaal tot rust. 

Geef een belevenis cadeau voor Moederdag

Er zijn zoveel leuke activiteiten om te doen met Moederdag dat het nog lastig kiezen wordt. Wij verzamelden er in ieder geval 5 die het overwegen waard zijn. 

Naar een festival met Moederdag

In de zomermaanden gaat je moeder er vast graag weer op uit met het mooie weer. Geef haar daarom kaartjes voor een festival dat ze leuk vindt! Dit zijn de allerleukste festivals voor moeders. 

Moederdag cadeau: geef haar een nachtje weg 

Is er een stad in Nederland waarvan je weet dat ze die nog niet bezocht heeft? Neem haar dan een nachtje of weekendje mee weg voor Moederdag! Doe samen een stadswandeling, proef de lokale specialiteiten en ga gezellig samen uit eten. Jullie tijd samen zal ze erg waarderen. 

Fotoshoot voor Moederdag

Je moeder is al mooi, maar ze verdient het om een dagje extra mooi gemaakt te worden! Verras haar daarom met een fotoshoot op of rond Moederdag. Regel hiervoor niet alleen een fotograaf, maar laat ook haar haar en make-up doen door een kapster en visagist. Met de foto’s heeft ze een leuk aandenken aan deze bijzondere dag.

High tea Moederdag

Uit eten op een bijzondere locatie

Als je je moeder eigenlijk te weinig spreekt is een etentje een goed idee op Moederdag 2020! Neem haar mee naar haar favoriete restaurant of kies een van de volgende bijzonder leuke locaties. Tijdens een etentje kunnen jullie weer eens gezellig bijpraten samen.

Ga samen picknicken

Waarom zou je het moeilijk maken als simpel ook erg leuk kan zijn op Moederdag? Ga bijvoorbeeld samen picknicken! Verzamel een aantal recepten voor kleine hapjes en koop een mooie picknickmand met servies en bestek. Zoek vervolgens een leuke plek uit en maak er een gezellige middag van.

Trouwjurken of trouwpakken passen

Heb je je partner pas geleden ten huwelijk gevraagd of ben je zelf net ten huwelijk gevraagd? Neem je moeder dan onverwachts mee trouwjurken of trouwpakken passen! Moeders vinden het namelijk erg leuk om betrokken te worden bij zo’n speciaal moment. Ga daarna gezellig samen lunchen of uit eten, zodat jullie nog even kunnen napraten over deze bijzondere dag.

Moederdag 2020

Met een van deze tips en ideeën voor belevenissen en cadeaus weet je zeker dat jouw moeder een leuke Moederdag heeft in 2020. Maar onthoud ook dat wat je ook geeft, je moeder sowieso verrast zal zijn door het lieve je gebaar en je aandacht!

Ook interessant voor jou: