Feestdagen 21 september 2023

Korte Sinterklaas gedichten en teksten voor ’t heerlijk avondje

Vrolijke kaartjes voor grote en kleine pietjes

Makkers staakt uw wild geraas! Van een van deze kaartjes wordt de ontvanger spontaan blij.

Vol verwachting klopt ons hart… Wie schrijft dit jaar het allermooiste Sinterklaas gedicht bij zijn surprise? Nou, dat zou jij zomaar eens kunnen zijn. Want met de korte Sinterklaas gedichten uit dit artikel helpen we je een mooi eindje op weg. We hebben de leukste, liefste, grappigste Sinterklaas teksten voor je op een rijtje gezet. Deze kun je gebruiken ter inspiratie, maar je mag ze ook gewoon kopiëren en plakken. Wij verklappen niets! 

Sinterklaas gedichten: Kort maar krachtige teksten over Sinterklaas!

Kort, korter, kortst! Voor de liefhebbers van kort en bondig hebben we natuurlijk een gezellige selectie korte sinterklaasgedichten verzameld. Deze korte Sinterklaas rijmpjes doen het hartstikke goed op een kaartje, en ze zijn superleuk als berichtje van de Sint na het zetten van een schoentje.

sinterklaas gedichten teksten kort

Sinterklaas gedichten van 6 regels

Wil je geen súper kort Sinterklaas gedicht, maar gaat een heel A4 aan rijm jou een beetje boven de pet? Dan zijn Sinterklaas gedichten van 6 regels perfect. Je kunt er precies genoeg informatie in kwijt, maar zit niet uren aan de keukentafel op de achterkant van je pen te knabbelen. Sterker nog; deze sinterklaasrijmpjes kun je kant-en-klaar overnemen. 

🎁Bekijk ook eens onze toffe sinterklaascadeautjes om te versturen!  

Wie verras jij met een leuk sinterklaaskaartje?

Korte Sinterklaas gedichten en teksten voor de hele familie

Pakjesavond met de hele familie… in veel gezinnen is dat ieder jaar weer vaste prik. Maar na de zoveelste 5 december heb je misschien niet meer zoveel inspiratie voor een Sinterklaas surprise gedicht. Geen paniek! Hier vind je vast en zeker een kort sinterklaasgedichtje voor opa, je mams of de allerkleinste Pietjes. 

Sinterklaas gedichten: korte rijmpjes voor mannen

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen met een sinterklaasgedicht voor mannelijke familieleden of vrienden? Kijk dan eens naar hun hobby’s! Een Sinterklaas gedicht over voetbal, barbecueën of bankdutjes doet het vast goed. 

Sint surprise gedicht voor vrouwen

Deze sinterklaasgedichten zijn perfect voor de sterke vrouwen in je leven. Wat opbeurende woorden, een geintje of gewoon een lieve boodschap van de Sint. Daarmee tover je gegarandeerd een lach op het gezicht van je omaatje of zus. 

Korte Sinterklaas gedichten voor kinderen

Als de allerkleinsten ook meedoen met surprises op pakjesavond, vraagt dat ook om kindvriendelijke Sinterklaas gedichten. Onze tip? Hou het simpel! Het is namelijk het allerleukst als die mini’s hun eigen rijmpje kunnen voorlezen.

Fijne Sinterklaas wensen: 3 kant-en-klare teksten 

Wij hebben onwijs veel zin in 5 december door het schrijven van al deze gezellige Sinterklaas surprise gedichten. Jij ook? Helaas kun je niet met iedereen die je lief vindt pakjesavond vieren. Maar niet getreurd, je kunt wel een heleboel mensen een fijne Sinterklaas wensen. Met een van deze vrolijke sinterklaaskaartjes bijvoorbeeld. En daar kun je een van deze Sinterklaas teksten voor gebruiken.

❤️ Nog een laatste tip om mee af te sluiten: Stuur je kindje(s) dit jaar eens een sinterklaaskaartje namens de Goedheiligman zelf. Zulke bijzondere post hebben ze nog nooit gehad! 

Originele Sinterklaas tekst op je uitnodiging

Samen pakjesavond of een sinterklaasfeest vieren? Gezellig! Stuur vrienden of familie een kaartje met een grappige Sinterklaas uitnodigingstekst. Je kunt het kaartje namens jezelf sturen, of laat Sinterklaas een tekst schrijven op de uitnodiging voor pakjesavond. 

We helpen je graag op weg met de leukste invulling van jullie pakjesavond!

Ook interessant voor jou: