Feestdagen 2 mei 2019

Moederdag knutsel ideeën voor elke leeftijd

Moederdag knutsel ideeën

Moeders worden altijd blij van zelfgemaakte cadeaus. Daarom is Moederdag hét moment om weer een mooi kunstwerkje te maken voor mama. Zoek je inspiratie voor je klas, wil je als vader, oppas of familielid knutselen met de kinderen, of ga je graag zelf aan de slag voor je moeder? Wij hebben heel veel leuke moederdag knutsel ideeën verzameld voor baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen en volwassenen!

Bekijk ons pinterestbord met knutsel ideeën om alle ideeën op een rij te zien. Ook vind je hier meer informatie over hoe je het kunt maken.

pin

Moederdag knutselen met baby’s en peuters

Toegegeven, als je met baby’s of peuters gaat knutselen ben je vooral zelf druk met het creëren van een leuk moederdag knutselwerkje. Toch kunnen de allerkleinsten ook iets moois maken voor mama. Wil je dat de kinderen helemaal schoon blijven? Maak dan een schilderij zonder knoeien! Verdeel klodders verf over een canvas doek en doe er een plastic zak omheen. Het kindje kan dan op zijn eigen manier verven, zonder dat er geknoeid wordt! Zo houd je het moederdag knutselen met baby’s en peuters een stuk relaxter. Je kunt ook met gele verf een bloempotje versieren met de vingerafdrukken van het kindje, en er met zwarte verf kleine bijtjes van maken.

pin

Knutselen voor Moederdag met kinderen uit groep 1 en 2

Wil je knutselen voor Moederdag met kinderen uit de onderbouw van de basisschool? Met kleuters kun je veel leuke dingen maken. Laat de kinderen bijvoorbeeld heel simpel een kopje versieren met porseleinstiften en plant er een bloembol in. Een moederdag knutsel idee dat wat meer tijd vergt maar er ook erg leuk uitziet, is een vaas met bloemen van hand- en voetafdrukken. Maak per kind ongeveer 4 afdrukken en plak er 3 op stokjes of rietjes. Plak de stokjes op een vel stevig papier en plak op de stokjes een voetafdruk als vaas. Voeg eventueel nog groene blaadjes toe die de kinderen zelf kunnen uitknippen of uitprikken.

pin

Moederdag knutsel ideeën voor de middenbouw (groep 3, 4 en 5)

Met wat instructie kun je met kinderen van groep 3, 4 en 5 een origineel moederdag cadeau maken! Laat de kinderen bijvoorbeeld een mooie tekening met madeliefjes in het gras maken, met de tekst Ma-de-liefste erbij. Een ander goed idee is om een kopje thee van papier te maken met eierdozen. De kinderen plakken hiervoor een eierdopje op een gekleurde achtergrond en prikken hier een oortje in met chenilledraad. Het werkje wordt helemaal af met een theezakje in het kopje en bloemetjes eromheen.

pin

Knutselen voor Moederdag met kinderen uit groep 6, 7 en 8

Wil je met kinderen uit de bovenbouw knutselen voor Moederdag 2019? Dan kun je hen een van de volgende leuke dingen laten maken. Creëer bijvoorbeeld samen een hart met spijkertjes en wol. Laat de kinderen in plankjes een hartje van spijkertjes timmeren, met een kader van evenveel spijkertjes eromheen. Vervolgens geven ze het werkje kleur door met wol elk spijkertje van het hartje te verbinden met een spijkertje van het kader.

pin

Een ander idee is om een ‘vaas’ met bloemen te maken. De kinderen maken hiervoor met brooddeeg een aantal bloemen en schuren een blok hout totdat deze rondere vormen heeft. Bak de brooddeegbloemen vervolgens zelf af. De kinderen kunnen de bloemen daarna verven en aflakken. Boor als laatste gaatjes in de blokken hout, en laat de kinderen ijzeren stokjes die in de gaatjes passen aan de bloemen maken. Vervolgens kunnen ze de stokjes in de gaatjes vastlijmen.

pin

Moederdag knutsel ideeën voor volwassenen

Vind je het zelf leuk om creatief aan de slag te gaan? Creëer dan bijvoorbeeld een mooi cadeau met paper quilling, ook wel filigraan genoemd. Hierbij vorm je met stroken papier de meest bijzondere kunstwerkjes. Je hebt hiervoor een quilling of filigraanset nodig met een filigraanbord, een filigraanpen en lijm. Bekijk deze video om precies te weten hoe je dit doet. Natuurlijk kun je ook een heel ander soort cadeau maken voor je moeder, zoals een zelfgebreide sjaal. Koop hiervoor mooie wol, zoek een leuk breipatroon op en ga aan de slag.

Moederdag 2019

Met deze knutsel ideeën worden moeders sowieso verrast met Moederdag 2019! Wil je meer inspiratie voor een leuk moederdagcadeau? Lees dan ook ons artikel Wat te geven of doen met Moederdag 2019? Je kunt natuurlijk ook een leuke moederdagkaart sturen met een lieve boodschap.

Kaartje2go moederdag eerste kaart cadeau

Ook interessant voor jou: