Feestdagen 25 april 2018

Wat voor tekst zet je op een moederdagkaart?

moederdag tekst

Moeders zijn ontzettend belangrijk in het leven. Een lieve kaart ontvangen op Moederdag is dus wel het minste wat ze verdienen! Maar wat schrijf je op een moederdagkaart? Als je pen boven het papier blijft hangen of de cursor werkloos blijft knipperen helpen we je graag. Wij verzamelden voor elke moeder, schoonmoeder, oma, bonusmama of moeder die haar eerste Moederdag viert een leuke tekst voor op een kaart. Zo weet je precies wat jij haar kunt vertellen op Moederdag 2024!

💓 Ook leuk om te lezen: Zo maak je Moederdag onvergetelijk

Korte tekst voor op je moederdag kaart

Een moeder is zo’n lief persoon die soms na één blik al snapt hoe het zit en die aan een half woord genoeg heeft. Zijn een paar woorden tussen je moeder en jou dus vaak al voldoende en zoek je daarom een korte tekst voor op je moederdagkaart? Met een van deze zinnen heb je een lieve tekst voor mama en zeg je precies waar het op staat. 

Moederdag quotes en spreuken

Wat zeg je op Moederdag als alles al een keer gezegd is? Heel leuk is een korte, grappige quote, een moederdag tekst uit de Bijbel of een mooie spreuk voor op je moederdagkaart. Met deze quotes en spreuken schrijf je een tekst op je moederdag kaart die haar nog lang zal bijblijven.

Leukste herinnering met je moeder 

Moederdagteksten schrijf je het gemakkelijkst door je eigen herinneringen te gebruiken. Bedenk bijvoorbeeld eens wat je leukste herinnering is met je moeder en schrijf het op je moederdagkaart! Lieve woorden voor mama heb je op deze manier binnen een handomdraai geschreven. Je moeder zal de lieve tekst erg waarderen en de kaart vast een mooie plek geven. Voeg trouwens zeker een leuke foto van vroeger toe, want dat vinden moeders leuk.

Kaartje2go Moederdag eerste kaart cadeau

Mooie gedichtjes als moederdag teksten

Voor Moederdag zijn er ook heel veel mooie gedichtjes die je als tekst op een moederdag kaart kunt schrijven. Een gedichtje zegt vaak wat je zelf niet onder woorden kunt brengen. Zoek dus een mooi gedichtje op dat past bij je moeder en jou en laat haar weten hoe blij je met haar bent! Een van deze gedichten over Moederdag zijn mooie opties.

Songtekst over moeders als lieve tekst voor mama

Wist je dat er heel veel mooie liedjes geschreven zijn over moeders? Daarom is het leuk en origineel om een songtekst op je moederdag kaart te schrijven. Hieronder vind je voorbeelden van de Spice Girls en de Backstreet Boys. Artiesten als Tupac en Justin Bieber schreven trouwens ook nummers over hun moeder. 

Grappige tekst voor je moederdag kaart

Wil je je moeder een fijne Moederdag wensen met wat humor? Wij zochten een aantal grappige teksten op, die trouwens ook zeker een kern van waarheid bevatten! Als je dus niet houdt van een zoete tekst op je moederdag kaart, dan is een van deze tekstjes perfect voor jouw kaart.

Fijne Memmedei: tekst of gedicht voor je memmedei kaart

Zoek je een Fryske tekst om je moeder een fijne Memmedei te wensen, ook dan zijn wij er voor je. We hebben de leukste memmedei teksten en gedichten voor je verzameld!

Eerste moederdag tekst

De eerste Moederdag van een mommy to be of een pasgeboren moeder is superspeciaal. En je maakt hem extra memorabel met een lief kaartje! Een eerste moederdag tekst uit het volgende rijtje past er perfect op.

Moederdag tekst: wat je je moeder altijd al wilde zeggen

Vind je het leuker om zelf een moederdag tekst te schrijven? Bedenk dan eens wat je je moeder nog graag eens wilt vertellen. Wat heeft ze je geleerd in je leven? En op welke momenten in je leven heeft ze jou zo goed gesteund? Je moeder vindt het vast fijn om te horen hoe ze jouw leven heeft beïnvloed! Spreek je waardering naar haar uit en laat merken dat je om haar geeft.

Fijne Moederdag wensen aan alle moeders

Natuurlijk heb je veel meer belangrijke vrouwen in je leven. Denk aan je schoonmoeder, bonusmoeder of een vriendin die voelt als een moeder. Laat ze weten wat ze voor je betekenen, bijvoorbeeld met een van de volgende teksten.

🩷 Hier vind je nog meer mooie teksten om ook je schoonmoeder, bonusmama of die mommy to be te verrassen!

Verras jouw moeder met Moederdag 2024!

Met deze lieve woorden voor mama weet je zeker dat jouw moeder een originele kaart krijgt en een gelukkige Moederdag beleeft. Geef haar er een mooie bos bloemen en een dikke kus bij, want het is maar één keer per jaar Moederdag! We hebben trouwens ook heel veel leuke knutsel ideeën verzameld om zelf iets voor Moederdag te maken.

Ook interessant voor jou: