Algemeen 29 november 2021

7 toffe ideeën om je kaarten op te hangen

Of je nu geboortekaartjes wilt ophangen, dat lieve kaartje van een vriendin een mooi plekje wilt geven of nog even wilt genieten van je verjaardagskaarten: na het ophangen van je kaarten ziet de woonkamer er heel gezellig uit! En er zijn superveel verschillende manieren voor het ophangen of neerzetten van je kaarten. Wij lichten de 7 leukste voor je uit, inclusief handige tips voor het DIY’en.

Leestip: Zo kun je je kerstkaartjes leuk ophangen!

Kaartje in stolp met droogbloemen

1. Stolp met droogbloemen of decoratie

Zoek je een leuk idee voor het neerzetten of ophangen van het geboortekaartje van je kleintje? Denk dan eens aan een mooie stolp. Je hebt hierbij namelijk ook nog ruimte voor andere decoratie, zoals droogbloemen of kleine lampjes. Extra leuk is het om persoonlijke details toe te voegen, zoals een echofoto, zijn of haar eerste schoentjes, de naam in scrabbleletters of een klein wekkertje met de geboortetijd.

Kaarten ophangen met washi tape

2. Kaarten ophangen met washi tape

Zoek je een manier voor kaarten ophangen aan een muur of deur, en dan het liefst zonder boren? Ga dan voor fotolijstjes met washi tape. Washi tape is verkrijgbaar in leuke printjes en kleurtjes, en is vaak weer makkelijk te verwijderen. Je creëert een speels effect door verschillende groottes kaartjes te gebruiken. Wissel de kaartjes eventueel af met wat leuke posters.

Kaartjes ophangen aan een mobile met kwastjes

3. Kaarten ophangen aan een mobile met kwastjes

Wil je met knijpertjes kaarten ophangen, dan is deze mobile met kwastjes vast jouw ding. Je hebt hier een tak of stok voor nodig, wol of touw en knijpertjes. Maak eerst de kwastjes, door gelijke stukken wol van zo’n 15 à 20 centimeter te knippen. Vouw dit vervolgens dubbel en wikkel hier bovenaan een stukje wol omheen. Doe dit op zo’n manier dat er een mooi bolletje ontstaat. Eventueel kun je de kwastjes nog bijknippen. Maak zoveel kwastjes als dat je lijntjes wilt om je kaarten aan vast te maken. Maak de kwastjes vervolgens vast aan de tak of stok. Knoop als laatste een stuk wol aan beide kanten van je stok, zodat je je mobile kunt ophangen.

Hoepel met bloemen voor kaartjes

4. Hoepel met bloemen

Leuk om je trouwkaarten of kerstkaartjes aan op te hangen: een hoepel met lint en bloemen! En eigenlijk spreekt de uitvoering wel voor zich: bevestig het lint rondom de hoepel en maak hier de kaartjes met knijpertjes aan vast. De hoepel is trouwens verkrijgbaar bij het tuincentrum.

Kaarten ophangen in houten lijst

5. Kaartjes ophangen met poster in houten lijst

Heb je twee linkerhanden, dan kan deze poster in houten lijst bijna niet misgaan bij het ophangen van je kaarten. Deze leuke lijsten zijn op veel verschillende plekken te koop en je bevestigt ze gemakkelijk door de magneetjes die aan de latjes zitten. Je hebt eventueel alleen nog een handig iemand nodig die een gaatje voor je boort ;–)

Kaartenhouder met droogbloemen

6. Kaartenhouder met droogbloemen

Wil je één kaartje uitlichten in plaats van meerdere kaarten ophangen? Dan is deze leuke kaartenhouder met droogbloemen perfect. En wist je dat je hem gewoon bij Kaartje2go kunt bestellen? Dit brievenbuspakketje bevat een vurenhouten kaartenstandaard, twee glazen vaasjes en een boeketje fleurige droogbloemen. Je hoeft het geheel alleen nog maar zelf neer te zetten met je favoriete kaartje.

Kaartenrek met knijpertjes

7. Kaartenrek met knijpertjes

Ook met dit leuke idee voor het ophangen van je wenskaarten in huis ben je zo klaar. Het enige wat je nodig hebt is een mooi rek dat past bij jouw stijl en genoeg knijpertjes. Voeg eventueel nog wat leuke details toe, zoals takjes eucalyptus, droogbloemen of andere toffe elementen.

Op Instagram delen we ook regelmatig leuke inspiratieposts van onze klanten voor het ophangen van je kaartjes. Volg jij ons al?

Ook interessant voor jou: