Algemeen 17 oktober 2022

28x mooie woorden voor een hart onder de riem

hart onder de riem tekst

Een tekst voor een hart onder de riem schrijven is zo makkelijk nog niet. Want soms heeft iemand even een oppepper nodig, maar komen de woorden maar niet uit je pen. Met welke woorden voelt iemand zich beter? En wat voor berichtje geeft moed, kracht of een flinke opkikker? Geen zorgen, want wij hebben de mooiste teksten gevonden om iemand een hart onder de riem te steken. Zo hoef jij alleen maar een kaartje te schrijven en die vriend, je moeder of andere bekende een dikke knuffel te geven. 

💌 Tip: Met een lieve hart onder de riem kaart krijgt je kaartje nog meer betekenis. 

Inspirerende hart onder de riem spreuken en quotes

Een mooie spreuk of quote is soms een lichtje in de duisternis. Het kan iemands dag goedmaken en net dat ene zeggen wat de ontvanger zo nodig heeft. Met de volgende inspirerende hart onder de riem spreuken en quotes stuur je die collega of buurvrouw een fijn opkikkertje. 

Bij ziekte iemand een hart onder de riem steken

Is iemand in je omgeving ernstig ziek, en wil je een hart onder de riem steken bij zijn of haar ziekte, operatie of chemo? Dan is het soms lastig om weg te blijven van clichés als ‘Het komt goed’ of ‘Bekijk het van de zonnige kant’. Want soms weet je niet of het goedkomt, en schijnt de zon helaas niet. Met een tekst uit het rijtje hieronder kun je iemand een hart onder de riem steken zonder dat je iets ongepasts zegt.

🧡 Leestip: Wat zet je op een kaartje voor iemand die ziek is?

Gedicht voor een hart onder de riem

Een gedicht is ook prachtig als tekst om iemand een hart onder de riem te steken. Het is erg mooi om speciaal voor een bekende en zijn situatie een gedicht uit te zoeken. En vaak doet een gedicht veel met de lezer. Er zijn ontzettend veel mooie gedichten om uit te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een gedicht uit dit rijtje om een hart onder de riem te steken.

Mooie tekst voor een hart onder de riem

Moeilijke momenten vragen om lieve teksten voor een hart onder de riem. Of iemand nou z’n baan verloren is, z’n relatie op de klippen zag lopen of erg teleurgesteld is in een ander. Met de volgende teksten voelt jouw hart onder de riem als een dikke knuffel.

💌 Ook leuk voor jou: Wat schrijf je op een kaartje? De mooiste teksten verzameld.

Hart onder de riem in je kerstwens

Voor sommige mensen is kerst een lastige tijd. Wanneer iedereen gezellig aan het kerstdiner zit, zijn er namelijk ook mensen die een geliefde moeten missen, op welke manier dan ook. Een lief hart onder de riem in je kerstwens wordt dan vaak erg gewaardeerd. Het werkt troostend, en is soms een fijn berichtje in een moeilijke periode. 

❤️ We tippen je ook graag onze teksten voor een kerstkaart bij rouw en na overlijden en voor een kerstberichtje als iemand ziek is.

Hart onder de riem cadeau als opkikkertje

Wil je iemand een dubbel zo groot hart onder de riem steken, geef dan een cadeau bij je lieve kaartje. Iets lekkers geven of samen een fijne activiteit doen, kunnen het opkikkertje zijn dat iemand nodig heeft. Met een van de volgende cadeautjes als hart onder de riem stuur je wat liefde per post. 

💝 Bekijk hier al onze cadeaus voor bij een kaartje.

Nog meer mooie kaartteksten

Wil je meer inspiratie voor de tekst van een kaartje? Lees dan ook ons artikel Wat schrijf je op een kaartje?, met teksten om te feliciteren, beterschap te wensen of zomaar een lief berichtje te sturen.

Ook interessant voor jou: