Ga naar de inhoudGa naar het filter
Rouwkaarten

Rouwkaarten

Kies een rouwkaart uit de collectie, en neem op waardige manier afscheid van een dierbare. Bestel een gratis proefdruk en lees hier meer informatie over het maken en versturen van rouwkaarten.

Alle rouwkaarten
Alle rouwkaarten
Kinderrouwkaarten
Kinderrouwkaarten
Rouwbedankkaartjes
Bedankkaarten
Sterkte kaarten
Sterkte kaarten
Condoleancekaarten
Condoleancekaarten
Condoleancekaarten voor huisdieren
Huisdieren
Rouwkaart bladertak wit sereen
Stijlvolle rouw bedankkaart met foto van hortensia
Bedankkaart winterse natuurfoto roestbruin
Bedankkaart met beige waterverfachtergrond minimalistisch
Bedankkaart na overlijden beige bereklauw
Rouwkaart zee oceaan vogels stijlvol minimalistisch
Rouwkaart roze vlinder waterverf goud stijlvol meisje
Moderne rouwkaart collage horizontaal 5 foto's natuur groen
Rouwkaartje sterrenhemel ster gedicht afscheid baby kindje
Minimalistische rouwkaart met groen olijftakje
Rouw bedankkaart vurige creatie roos
Rouwkaart neutraal met foto cirkel
Papiersoorten
Sterkte kaart met kleurrijke bloemen
Bidprentje met grote foto op papiertextuur
Rouwkaart met grote foto en handgeschreven naam
Rouwkaart zonnebloemen
Rouwkaart met de zee een vogel blauw
Rouwkaart kat poes vlinders fotokader
Rouwkaart huisdier stijlvol met koperen hartje en foto
Modern bedankt rouwkaart met foto naam en jaartallen
Modern gedachtenis bidprentje met foto naam en jaartallen
Stijlvolle beige bedankkaart met illustratie van roosje rouw
Stijlvolle staande rouwkaart met witte orchidee
Rouwkaart kat stijlvol fotokaart watercolour vlinders goud

Een passende rouwkaart vinden

Het overlijden van een dierbare wil je graag met respect en op passende wijze mededelen. Dit kan onder andere door een rouwkaart te versturen naar familie, vrienden en kennissen. Als nabestaande heb je misschien al iets in je hoofd, maar het kan ook lastig zijn om een kaart te vinden die bij de overledene past. En als je een rouwkaart hebt gevonden, wat zet je hier dan precies in? We helpen je hier graag mee, zodat je het afscheid van je dierbare op een waardige manier aankondigt.

Verschillende stijlen rouwkaarten

Om je dierbare de laatste eer te bewijzen is een rouwkaart naar zijn of haar wens belangrijk. Het meest gemakkelijke bij het zoeken van een rouwkaart is om dicht bij de overleden persoon te blijven. Portretteer de overledene bijvoorbeeld zoals hij of zij was met een foto op de voorkant van de kaart. Een sprekende foto zoals je dierbare door iedereen wordt herinnerd, zorgt vaak voor een glimlach en voor herinneringen aan fijne tijden. Een ander betekenisvol iets kan een tekst, songtekst of gedicht zijn. Er zijn verschillende auteurs die prachtige gedichten schreven over de dood en over afscheid nemen, zoals cabaretier en dichter Toon Hermans. Als je dierbare een liefhebber van de natuur was, kan de natuur symbool staan voor het leven dat komt en gaat. Een kaart met bloemen, de zee of met de plek waar de overledene vaak kwam is dan heel toepasselijk. Kon je dierbare steun vinden bij zijn geloof? Dan past een kaart met een spirituele tekst misschien goed bij de overledene. Een rouwkaart hoeft natuurlijk niet per se veel details te hebben. Een simpele kaart met alleen de naam kan al genoeg zeggen. Sommige overledenen hebben hun uitvaartwensen opgeschreven in hun notities of vastgelegd bij hun uitvaartverzekering. Zo is het iets gemakkelijker om het afscheid naar de wens van je dierbare samen te stellen. 

Wat zet je op een rouwkaart?

Misschien vind je het als nabestaande lastig de woorden te vinden om het laatste afscheid aan te kondigen. Daarom geven we je graag wat richtlijnen, waarna je zelf of samen invulling aan de tekst kunt geven. 

1. De naam

Ten eerste is het belangrijk om aan te geven wie er is overleden. De bijnaam of roepnaam is hierbij erg persoonlijk om erbij te zetten. Omdat de kaart in de regel wordt verstuurd door familie, kan vooraf aan de naam worden vermeld wie de overledene voor jou of jullie was. Een voorbeeld: ‘Na een fijn leven nemen we afscheid van onze echtgenote, moeder en oma.’ Op rouwkaarten is het gebruikelijk om de geboortedatum en de sterfdatum van de overledene te vermelden. Je kunt er ook voor kiezen om enkel de leeftijd van je dierbare neer te zetten.

2. De nabestaanden

Het is gangbaar om de rouwkaart te laten ondertekenen door de nabestaanden van de overledene. Dit kan middels de volgorde partner – kinderen – kleinkinderen of door de ouders, broers en zussen van de overledene te noemen. Bespreek met elkaar wat het beste past bij jullie dierbare en bij jullie. 

3. Rouwkaarten voorbeeld teksten

Probeer de tekst zo te schrijven dat je je verdriet uitdrukt maar ook laat merken dat je het verdriet van de anderen begrijpt. De naaste omgeving van de overledene zal dat appreciëren. Een rouwkaart is ook vaak een laatste herinnering aan de dierbare en ze wordt meestal gekoesterd. Juist daarom is het belangrijk dat je ze met veel zorg maakt en dat ze ook origineel is. Kun je zelf de juiste woorden niet vinden, dan is het ook helemaal oké om je te laten inspireren door woorden van anderen. Kies eens een mooie songtekst ter voorbeeld op je rouwkaart, of een gedicht. Maar bijvoorbeeld quotes en bijbelteksten passen ook goed op je rouwkaartje. 

Tip: Je kunt de voorbeeld tekst op de binnen- of voorkant van je rouwkaart aanpassen in de kaartmaker, maar dat hoeft niet. Je kunt de zorgvuldig gekozen woorden van onze designers ook mooi laten staan. 

4. Praktische informatie

Als laatste is het belangrijk de praktische informatie te delen. Wordt je dierbare in besloten kring begraven of zijn de ontvangers welkom om afscheid te nemen? Wanneer dit laatste het geval is vermeld je de datum, plaats en tijd van het condoleancemoment en/of afscheid. Ter medeleven sturen bekenden graag een condoleancekaartje. Vermeld daarom een correspondentieadres waar ze deze naartoe kunnen sturen. 

Belangrijk bij het maken van een rouwkaart

Wanneer een uitvaartverzorger de uitvaart regelt, kan hij of zij je helpen met de kaart. Sommige mensen willen liever dat familie de uitvaart regelt. Het is fijn om in dat geval wat handvatten te hebben als het gaat om de rouwkaart. Omdat het afscheid vaak binnen zes dagen na het overlijden plaatsvindt, is het bijvoorbeeld belangrijk om de kaart zo snel mogelijk samen te stellen en te versturen. Op deze manier ontvangen de eventuele genodigden de kaart voordat het afscheid plaatsvindt. Zijn er genodigden die in het buitenland wonen? Dan is het goed om naast de kaart ook tijdig telefonisch of mailcontact te hebben, zodat diegenen kunnen overwegen om naar de uitvaart te gaan. 

Het bestelproces

We zorgen er graag voor dat je kaarten op tijd bezorgd worden. Daarom verzenden we je bestelde rouwkaarten nog dezelfde dag als je op werkdagen voor 20:00 uur een bestelling plaatst. Om iedereen zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen, kunnen we de kaarten rechtstreeks naar de ontvangers verzenden. Kies dan voor de optie Rechtstreeks versturen. Het enige wat je hoeft te doen is de adressen aan ons doorgeven. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de kaarten zelf te verzenden. Kies dan voor de optie Pakketje kaarten bestellen. In beide gevallen verzenden we de kaarten met PostNL, waardoor de kaarten in de regel de volgende dag worden bezorgd.

Neem gerust contact op

We vinden het belangrijk dat je het overlijden van je dierbare aankondigt op zijn of haar eigen manier. Daarom zorgen we er graag voor dat je bestelling naar wens is. Heb je vragen of kom je ergens niet helemaal uit? Neem gerust contact met ons op via onze chat, zodat we je direct kunnen helpen. Ook zijn we telefonisch en per mail bereikbaar. We dragen op onze manier graag bij aan een waardig afscheid van je dierbare. 

Veelgestelde vragen over rouwkaarten

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.