Trouwen 5 juni 2023

40x toffe inspiratie voor een save the date tekst!

Woehoe, jullie gaan trouwen! Is de datum geprikt en staat de gastenlijst vast? Dan is het handig om de genodigden alvast te laten weten welke datum ze moeten vrijhouden. Met een save the date kaart geef je jullie trouwdatum door. En tegelijkertijd is het ook nog eens de eerste echte aankondiging van jullie bruiloft. Maar wat is eigenlijk een mooie save the date tekst, en wat zet je nog meer op een save the date kaart? We hebben de leukste teksten voor een save the date kaart voor je verzameld.

save the date tekst

Wat zet je op een save the date kaart?

Een save the date kaart is vooral bedoeld om jullie trouwdatum te delen, zodat gasten die kunnen vrijhouden. Zo zijn je genodigden ruim van tevoren op de hoogte van de datum. Omdat de kaart vooral om jullie trouwdatum draait, is de tekst op je save the date kaart vaak simpel. De officiële trouwuitnodiging volgt immers later nog. De volgende info zet je op het kaartje:

  • Jullie namen
  • De trouwdatum
  • Dat de officiële uitnodiging later volgt
  • Adres (optioneel)
  • Of de gast een dag- of avondgast zal zijn (optioneel)

Tip: Ben je iemand van de gastenlijst vergeten? Dan is dat geen probleem. Een save the date kaart stuur je namelijk een poosje van tevoren. Je kunt gerust een extra save the date kaart of zelfs alleen een trouwkaart sturen naar mensen die je vergeten bent.

Save the date voorbeeld

Je kunt je save the date tekst op verschillende manieren verwoorden, afhankelijk van het gevoel dat je wilt overbrengen, kies bijvoorbeeld voor een zakelijke, spontane of speelse save the date kaart tekst. We hebben verschillende teksten voor je geschreven die je kunt overnemen.

💌 Lees hier alles wat je wilt weten over bruiloft drukwerk!

Save the date quotes

Nu je de basisprincipes van een save the date tekst weet, kan je er je eigen draai aan geven. Want een originele, lieve of juist grappige save the date tekst zorgt ervoor dat de trouwdatum beter blijft hangen. En dat is natuurlijk altijd handig. Zoek bijvoorbeeld een mooie quote voor je save the date kaart uit! Zo geef je je kaart een persoonlijke twist.

💘Ook deze quotes over de liefde passen mooi op je save the date kaart.

Grappige tekst voor een save the date

Is humor de rode draad in jullie relatie? Dan past een grappige save the date tekst perfect bij jullie bruiloft. Zo zet je meteen de toon voor een liefdevolle én vrolijke trouwdag. Laat de voorpret maar beginnen!

🏩 Tip: bekijk ook onze grappige trouwkaarten.

Originele save the date tekst

Wil je je save the date tekst origineel verwoorden? Dan zijn de volgende voorbeelden misschien iets voor jullie. En behalve originele save the date teksten kun je ook losgaan met leuke extra’s, zoals een videoboodschap op je kaart of een potlood in de envelop om de datum meteen te noteren. En wat dacht je van de allereerste foto van jullie samen? Met de volgende originele tekstvoorbeelden zorg je in ieder geval voor een bruiloft-aankondiging die blijft hangen.

💕Nog meer originele tekstinspiratie? Kijk dan eens bij deze huwelijksgedichten!

Save the date in het Nederlands

De Engelse term ‘Save the date’ is al jaren heel gebruikelijk in Nederland. Maar de Nederlandse taal is natuurlijk net zo mooi. Past een save the date tekst in de Nederlandse taal meer bij jullie? Kijk dan eens naar de volgende voorbeelden.

Save the date tekst in het Engels 

Omdat ‘save the date’ een Engelse term is, kan het erg mooi staan als ook de rest van de tekst op je save the date kaart Engels is. 

💡 Tip: Voorkom veelgemaakte foutjes! Onthoud dat het ‘save’ is en niet ‘safe’. Let er daarnaast ook op dat je niet ‘save de date’ schrijft in plaats van ‘save the date’.  

Save the date rond kerst versturen

De meeste save the date uitnodigingen worden ongeveer 6 maanden van tevoren verstuurd. En omdat de meeste huwelijken in de zomer plaatsvinden is kerst een mooi moment om jullie trouwdatum aan te kondigen. Zo worden de kerstdagen nóg iets feestelijker. De volgende save the date kerst teksten zijn leuk om te sturen. Schrijf ze bijvoorbeeld op een kerstkaart!

Zet jullie bruiloft op de kaart!

Weet je al wat je op je save the date kaart van jullie bruiloft gaat schrijven? Wat leuk! Een mooie tekst in combinatie met het juiste kaartontwerp zorgt ervoor dat jullie trouwdatum echt opvalt. En nu je toch bezig bent, kun je stiekem ook alvast spieken naar de leukste trouwkaarten. Ga bijvoorbeeld voor een van deze stijlen:

💕 Tip: Kijk ook eens naar onze toffe trouwkaartensets, met save the date kaarten, trouwkaarten en bedankkaartjes in dezelfde stijl.

Ook interessant voor jou: