Trouwen 6 juli 2023

Dit zijn de 6 mooiste trouwlocaties aan het water!

Dromen jullie stiekem van een jawoord aan de Côte d’Azur, maar spreekt het bijbehorende prijskaartje jullie niet helemaal aan? Move over Franse Riviera, want Nederland staat bol van de mooie trouwlocaties aan het water! Met je voeten in het zand en een zacht briesje door je haar wordt jullie bruiloft er eentje om helemaal bij weg te dromen. Benieuwd waar je jullie liefde op haar mooist viert? In samenwerking met trouwplatform Weddingspaces hebben we de 6 leukste trouwlocaties aan het water voor je op een rijtje gezet.

trouwlocatie rotterdam aan het water

1. Trouwen op het water bij Eau Lounge in Rotterdam

Eau Lounge in Rotterdam brengt trouwen op het water naar een heel ander niveau. Letterlijk, want het prachtige terras zweeft namelijk boven de Maas! Jullie trouwfotograaf Rotterdam kan trouwens mooie plaatjes schieten, met de Willemsbrug op links, de Erasmusbrug aan je rechterkant en uitzicht op de mooie Maaskade. Deze trouwlocatie aan het water is erg geschikt voor een intieme ceremonie, want er is plek voor maximaal 70 zittende gasten. Wil je het toch liever wat grootser aanpakken, dan kun je tot 175 staande gasten kwijt. Ook fijn: Eau Lounge is alleen te boeken voor privé-evenementen, dus het draait op jullie dag ook helemaal om jullie!

Bekijk hier alle info over Eau Lounge.

Trouwen bij De Rietschans in Haren

2. Trouwlocatie aan het water De Rietschans in Haren

Samen met je gasten varen over het Paterswoldsemeer, elkaar eeuwige trouw beloven met panoramauitzicht over het meer en genieten van een prachtige zonsondergang… Het kan allemaal bij De Rietschans in Haren (Groningen). Deze schitterende trouwlocatie aan het water is perfect als je graag de rust en natuur opzoekt. En willen jullie geen concessies doen als het gaat om de gastenlijst, dan zitten jullie hier ook goed. Bij De Rietschans kun je namelijk tot 350 gasten uitnodigen voor jullie mooiste dag!

🚣 Ontdek hier alles over De Rietschans.

trouwen op het strand

3. BLOW Beach House: trouwen op het strand!

Bij BLOW Beach House in Den Haag heb je eigenlijk helemaal geen trouwschoenen nodig. Je trouwt er namelijk gewoon met je voeten in het zand, terwijl je uitkijkt over de zee! Deze trouwlocatie aan het water is heerlijk voor strandliefhebbers die hun zomers het liefst bij de zee spenderen. Handig is dat deze trouwlocatie ook een overdekte buitenruimte heeft. Zo weet je zeker dat je droog zit met het soms grillige Nederlandse weer ;–) BLOW Beach House is trouwens tot na 1:00 uur ‘s nachts geopend, dus wij weten zeker dat het feest tot in de kleine uurtjes duurt! 

🐚 Alle info over BLOW Beach House lees je hier.

4. Sprookjesachtige trouwlocatie aan het water Slot Doddendael

Verscholen tussen de boomgaarden in Ewijk (Gelderland) ligt het prachtige Slot Doddendael. Deze sprookjesachtige trouwlocatie is perfect als je op zoek bent naar een authentieke locatie vol verborgen plekjes. De Ridderzaal, het Arsenaal, bij de grote kastanjeboom… Slot Doddendael heeft wel 10 verschillende plekken waar jullie je jawoord kunnen geven! Extra leuk is dat deze locatie ook supergezellig is voor een winterbruiloft. De grote tent wordt dan met heaters en schapenvachtjes heel aangenaam en knus gemaakt.

🏰 Lees hier alle info over Slot Doddendael.

El Chiringuito

5. El Chiringuito: trouwen met een Spaans tintje

Wij krijgen spontaan festival vibes als we het leuke El Chiringuito zien. Dit strandpaviljoen in Noord-Scharwoude (Noord-Holland) is perfect als je op zoek bent naar dat beachy Ibizagevoel. Geniet van elkaar en jullie familie en vrienden terwijl de barbecue aan staat en je gitaarmuziek op de achtergrond hoort. Vieren jullie je dag trouwens graag alleen met je liefste mensen, dan is El Chiringuito ook echt wat voor jullie. Het strandpaviljoen heeft namelijk plek voor maximaal 100 gasten. 

🦎 Hier vind je meer informatie over el Chiringuito.

trouwen op het water

6. Stap in het huwelijksbootje bij partycentrum Knus in Delft 

Een van de trouwlocaties aan het water die we je niet willen onthouden is Knus in recreatiegebied de Delftse Hout! Deze fijne plek voor het bezegelen van jullie liefde vind je  aan een meer tussen de bomen. Stap in het huwelijksbootje en meer aan bij de steiger. Die trouwens een schitterend uitzicht biedt voor tijdens de ceremonie! Vind je het leuk als de vele kinderen van familie en vrienden er ook bij zijn, dan is Knus ook je plek. Er is namelijk lekker veel speelgelegenheid voor de allerkleinste gasten. Daarnaast is Knus een aanrader als je een flink feestje wilt bouwen, want je kunt er tot wel 450 gasten uitnodigen. Ook handig: Knus is een officiële trouwlocatie. Je kunt hier dus de hele dag doorbrengen als je wilt.

🌳 Alle info over Knus vind je hier. 

Nog meer leuke bruiloft inspiratie

Tussen deze toffe locaties zit er vast één waar jullie jezelf helemaal zien trouwen! En wil je meer leuke inspiratie voor de dag der dagen? Dan vind je een van de volgende artikelen vast ook leuk om te lezen:

📖 17x gastenboek ideeën voor je bruiloft
De belangrijkste trouwtrends van dit moment
🌸 55 originele ideeën voor de decoratie van je bruiloft

Ook interessant voor jou: