Kinderfeestjes 11 september 2018

Het grote kinderfeestjes onderzoek 2018

Brabantse kinderen vieren de grootste kinderfeestjes

Van alle provincies in Nederland nodigen Brabantse feestvarkens de meeste kinderen uit voor hun kinderfeestje. Dit blijkt uit onderzoek van kaartenwebshop Kaartje2go.nl op basis van meer dan 150.000 bestellingen.

Grote verschillen tussen provincies

Noord-Brabantse kinderen sturen gemiddeld naar 13,5 vriendjes en vriendinnetjes een uitnodiging voor hun partijtje. En met 6,8 uitnodigingen vragen kinderen uit de provincie Groningen de minste kinderen op hun verjaardagsfeestje.

Gemeente Zeist koploper in versturen van uitnodigingen

Van alle gemeenten in Nederland worden in Assen de kleinste feestjes gevierd, met 5,6 kinderen. Kinderen in Zeist zijn koploper in het versturen van uitnodigingen. Zij nodigen gemiddeld namelijk 21,5 kinderen uit voor hun verjaardag!

Daling van het aantal genodigden per feestje

Opvallend is dat meisjes meer kinderen uitnodigen dan dat jongens doen. Gemiddeld nodigen meisjes 12 kinderen per feestje uit, tegenover bijna 11 kinderen op jongensfeestjes. Ook daalt het aantal genodigden elk jaar. In 2016 werden nog 12,8 kinderen uitgenodigd. Aan het begin van 2018 was dat een kind minder, met 11,8 kinderen per feestje.

ÔÇśVerjaardagsprotocolÔÇÖ van De Luizenmoeder wordt genegeerd

In de comedyserie De Luizenmoeder mogen de leerlingen hun uitnodigingen niet meer op het schoolplein uitdelen. Maar we lijken dit ÔÇśverjaardagsprotocolÔÇÖ niet te volgen. Ruim 60% van de jarigen bestelt namelijk nog wel een pakketje met kaarten om uit te delen op school of om rond te brengen. Een derde van de kinderen stuurt zijn uitnodigingen rechtstreeks naar de ontvangers.

Kaartenwebshop Kaartje2go

Kaartje2go.nl is d├ę grootste kaartenwebshop van Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2006 en verstuurt meer dan 7,8 miljoen kaarten per jaar, waaronder verjaardagskaarten, geboortekaartjes en uitnodigingen voor kinderfeestjes.

Kinderfeestjes onderzoek
kinderfeestjes onderzoek 2
Kinderfeestjes onderzoek
Kinderfeestjes onderzoek 4
Kinderfeestjes onderzoek
Kinderfeestjes onderzoek
Kinderfeestjes onderzoek
Kinderfeestjes onderzoek