7 ideeën voor een onvergetelijk kinderfeestje!

Jouw zoon of dochter is weer een jaar ouder en dat is reden voor een leuk feestje! En omdat het soms best lastig is om elk jaar weer een origineel kinderfeestje te bedenken, hebben wij de leukste ideeën voor een kinderfeestje op een rijtje gezet. Voor jong tot oud en voor stoere tot girly feestjes!

1. Kinderfeestje met een thema: gevaarlijk leuk dinofeestje!

Met de hobby van je zoon of dochter organiseer je gemakkelijk een heel leuk themafeestje. Is je zoon bijvoorbeeld fan van dino’s? Houd een dino kinderfeestje voor hem, met bijbehorende outfits en spelletjes! Maak bijvoorbeeld samen dinomaskers en dinostaarten, laat de kids dinosaurusbotten opgraven in de tuin en bezoek Dinoland in Zwolle. En een dinofeestje is natuurlijk niet af met dino-voedsel als kipkluifjes!

Dinoland Zwolle

2. Kinderfeestje in het theater

De donkerrode gordijnen, de prachtige voorstellingen; een theater maakt altijd veel indruk. Hoe leuk is het dan ook om hier een kinderfeestje te vieren? Van jong tot oud kunnen kinderen hier hun verjaardag houden. Door het hele land zijn er voorstellingen van onder andere Woezel & Pip, Sneeuwwitje en Buurman & Buurman. De kinderen kunnen de spelers meestal na de voorstelling ontmoeten en met hen op de foto!

Kinderfeestje ideeën

3. Beestig kinderfeestje op de kinderboerderij

Lekker ravotten en vies worden kan tijdens een feestje op de kinderboerderij! Een kinderfeestje op de boerderij betekent pannenkoeken bakken met ingrediënten van de boerderij en verstoppertje spelen op de hooizolder. Ook verzorgen de kinderen de dieren, rapen ze eieren en mogen ze paardrijden. Informeer bij een kinderboerderij bij jou in de buurt naar de mogelijkheden. En vergeet op de dag zelf je oude kleren niet! Benieuwd wat je nog meer niet mag vergeten tijdens het kinderfeestje? Bekijk dan onze checklist voor kinderfeestjes.

4. Losgaan in een trampolinepark

Salto’s oefenen en stunten doet je zoon of dochter tijdens een feestje in een trampolinepark! In zo’n park staan tientallen trampolines naast elkaar, zodat kinderen helemaal los kunnen gaan. Naast vrij trampolinespringen, zijn er ook medewerkers die helpen met salto’s en er zijn ruimtes waar balspellen gecombineerd worden met trampolinespringen. Je vindt trampolineparken onder andere in Aalsmeer (Jump XL) en Zwolle (Rebound World). Bij de meeste parken boek je vooraf het aantal personen en aantal uren.

Kinderfeestje ideeën

5. Knutselfeestje voor creatieve kids

Als je zoon of dochter vaak in de weer is met knutselspullen, dan is een knutselfeestje perfect. Via internet zijn er veel ideeën te vinden om te knutselen, maar nog handiger is om een knutselpakket te bestellen. Je hebt op deze manier alle materialen al in huis en je krijgt een duidelijke beschrijving hoe het werkt. Via Sienenco.nl vind je knutselpakketten voor verschillende leeftijden en prijzen. Jongens bouwen hun eigen zeilboot terwijl de meiden sieraden maken! Knutselpakketten vind je ook via Suuskinderfeestjes.nl en Puckenpol.nl.

6. Spannend Expeditie Robinson kinderfeestje

Waaghalzen kunnen hun energie kwijt in een Expeditie Robinson feestje! Je kunt een Expeditie Robinson feestje uitbesteden, maar ook zelf organiseren. Iedereen krijgt een bandana in de kleur van zijn kamp, waarna de strijd begint! Een aantal proeven die zeker niet mogen missen:

  • Vuur maken met magnesiumsticks;
  • Evenwicht bewaren op de evenwichtsbalk;
  • De hoogste toren bouwen met houten blokken;
  • Koken boven vuur;
  • Tijgeren onder een net;
  • Eetproef met misselijkmakende hapjes (gamba’s en blauwe kaas).

Voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar is dit een feestje om niet meer te vergeten. En na afloop krijgt de winnaar een heuse Robinson ketting!

7. High tea voor deftige dames

Gaat je dochter het liefst elke dag naar school in haar prinsessenjurk? Dan is een high tea kinderfeestje helemaal op z’n plek! Samen met de kinderen maak je een high tea met kleine hapjes en de lekkerste smaken thee. Maak scones met clotted cream en jam, sandwiches met komkommer en kaas en chocoladekoekjes. Presenteer het geheel op etagères en serveer de thee in vrolijke theepotten.

De leukste dag van het jaar

Met deze ideeën voor feestjes beleeft jouw telg met zijn vriendjes en vriendinnetjes sowieso de leukste dag van het jaar! Maar natuurlijk kan een klassiek feestje met oud-Hollandse spelletjes ook onvergetelijk zijn :–)

Vier je het feest niet op locatie? Kies er dan voor om het feestje thuis of in een zaaltje te vieren!

Ook interessant voor jou: