Kerst 24 oktober 2019

Top 10 leukste kerstmarkten van 2019

Yes, de gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur! En om er een feestelijke maand van te maken, bereid je je natuurlijk goed voor. Bijvoorbeeld met onze top 10 kerstmarkten van 2019 in Nederland, België en Duitsland! Kies jouw favoriete kerstmarkt en schrijf de datum vast in je agenda. Deze kerstmarkten mag je in ieder geval niet missen dit jaar.

1. Dé kerstmarkt van 2019: Het Amsterdamse Winterparadijs

Openingsdagen: 20 t/m 29 december 2019
Afstand vanaf Utrecht: 45 kilometer
Entree: €17,50 om onbeperkt activiteiten te ondernemen

Het Amsterdamse Winterparadijs is wat ons betreft dé kerstmarkt van 2019. In en rondom de RAI is namelijk ontzettend veel te beleven om er een heel kerstig dagje uit van te maken. Zo kun je er langlaufen, van de tubingbaan af roetsjen, curlen of films kijken in de Christmas cinema. Ook zijn er vuurkorven om marshmallows in te roosteren, een karaokebar en een binnen- en buitenschaatsbaan voor jong en oud. Natuurlijk struin je er ook de traditionele kerstmarkt af vol kraampjes met leuke kerstspullen en lekker eten. En sla vooral het avondprogramma niet over, want tijdens de winterfeesten treden Xander de Buisonjé en andere grote artiesten op! Kijk voor meer informatie op www.hetamsterdamsewinterparadijs.nl/.

Kerstmarkt 2019 Düsseldorf
Foto: Düsseldorf Tourismus

2. Kerstmarkt Düsseldorf

Openingsdagen: 21 november – 30 december 2019
Afstand vanaf Utrecht: 200 kilometer

Een van de kerstmarkten van 2019 die niet mag ontbreken is de kerstmarkt in Düsseldorf, Deze kerstmarkt bestaat eigenlijk uit meerdere kerstmarkten. De kerstmarkt is verspreid over verschillende thema-markten die op loopafstand van elkaar staan. Ga bijvoorbeeld schaatsen op het Corneliusplein, stap in het reuzenrad op de Burgplatz of bezoek de engelenmarkt op de Heinrich-Heine-Platz. Vergeet trouwens niet de Lichtdom aan de Köningsallee te bezoeken, want hier kun je prachtige foto’s maken. De kerstmarkt bestaat in totaal uit zo’n 210 kraampjes en is dus zeker de moeite waard om te bezoeken! Kijk voor meer informatie op www.duesseldorf-tourismus.de/nl/.

Kerstmarkten 2019
Foto: Plaisirs d’Hiver – Eric Danhier

3. Kerstmarkt Brussel: Winterpret

Openingsdagen: 29 november 2019 t/m 5 januari 2020
Afstand vanaf Utrecht: 170 kilometer

Zin in wat wintervertier? Ga dan naar Winterpret in Brussel. Deze kerstmarkt is een waar spektakel in de hoofdstad van België, dat in 2018 bijna 3 miljoen bezoekers trok! Tijdens Winterpret kun je verschillende voorstellingen en tentoonstellingen bezoeken, is er de levensgrote kerststal en kun je het prachtige muziek- en lichtspel op de Grote Markt aanschouwen. Ook is er de DOME, een koepel met concerten en films op een scherm van 360°. De kerstmarkt heeft daarnaast zo’n 250 kraampjes vol met lekker eten, chocolademelk en glühwein. Kijk voor meer informatie op www.winterpret.be/.

Kerstmarkt Maastricht

4. Kerstmarkt Maastricht: Magisch Maastricht op het Vrijthof

Openingsdagen: 29 november t/m 31 december 2019
Afstand vanaf Utrecht: 180 kilometer

Wilde je altijd nog eens naar Maastricht? Maak er dan een winters uitje van met Magisch Maastricht op het Vrijthof. Bezoek het Dickens Village, een nostalgisch dorpje met streekproducten en ambachten, of ga samen met je kinderen van de 14 meter lange winterglijbaan. Ook is er het reuzenrad, het kersttreintje en zo’n 80 kraampjes met kerstspullen en kerstversnaperingen. Kijk voor meer informatie op www.magischmaastrichtophetvrijthof.nl.

5. Kerstmarkt in Keulen

Openingsdagen: 25 november t/m 23 december 2019
Afstand vanaf Utrecht: 230 kilometer

Verspreid over de stad Keulen strijken vanaf eind november weer heel veel kraampjes neer. De kerstmarkt in Keulen bestaat eigenlijk uit verschillende markten, met hun eigen specialiteiten. Rondom de Dom van Keulen vind je bijvoorbeeld de Cathedral X-Mas Market met authentieke kerstspullen en cadeaus. En ook is er de Angel’s Christmas Market, die aangekleed is vol sterren in de bomen en lichtjes rond de houten kraampjes. In de stad vind je trouwens meer dan 100 kerststallen die het kerstverhaal uitbeelden. De kerstmarkten zijn op loopafstand van elkaar te bezoeken. Je kunt je trouwens ook laten afzetten door de Christmas-Market-Express, die bij 4 kerstmarkten in Keulen stopt. Kijk voor meer informatie op www.cologne.de/events/christmas-markets.

Kerstmarkt Kampen

6. Kerstmarkt in Kampen: Kerst in Oud Kampen 

Openingsdagen: 21 en 22 december 2019
Afstand vanaf Utrecht: 85 kilometer

Op 21 en 22 december gaat Kampen (vlakbij Zwolle) weer even terug in de tijd tijdens Kerst in Oud Kampen! De plaatselijke theatervereniging verzorgt zoals elk jaar weer de mooiste straattheateracts en voorstellingen in de binnenstad van Kampen. Ook worden er weer heel veel oude ambachten getoond en treden er verschillende koren op. En de kinderen kunnen zich vermaken op de nostalgische kermis. In de historische stad beleef je kerst weer even zoals het vroeger was. Kijk voor meer informatie op www.kerstinoudkampen.nl/.

Kerstmarkt Gent Gentse Winterfeesten

7. Kerstmarkten 2019: Gentse Winterfeesten

Openingsdagen: 7 december 2019 t/m 5 januari 2020
Afstand vanaf Utrecht: 190 kilometer

Tijdens de Gentse Winterfeesten wordt Gent een waar winterwonderland. Je vindt bijvoorbeeld een ijspiste onder de Stadshal, vanuit het reuzenrad bewonder je Gent van grote hoogte en de burcht Het Gravensteen wordt een kasteel vol geschiedenis. Ook de Kerstman is van de partij op de kerstmarkt in Gent, in de Sint Niklaaskerk. En ‘s avonds kun je genieten van het kerstkoor of feesten op de après ski party! Klik hier voor meer informatie. 

Kerstmarkten 2019 Den Haag
Foto: Anne de Rijk

8. Kerstmarkt Den Haag: Royal Christmas Fair

Openingsdagen: 12 – 23 december 2019
Afstand vanaf Utrecht: 70 kilometer

Op het romantische Lange Voorhout in Den Haag vindt ook dit jaar weer de Royal Christmas Fair plaats. In de buurt van het Binnenhof, Paleis Noordeinde en verschillende musea proef je de kerstsfeer in de Hofstad. Deze kerstmarkt is perfect voor als je kinderen hebt, want er is een heuse kinderkerstmarkt en een middag vol activiteiten voor kinderen. En met zijn ruim 100 kramen is de kerstmarkt ook zeer geschikt voor oudere kerstfans! Kijk voor meer informatie op www.royalchristmasfair.nl/

Kerstmarkt Antwerpen

9. Kerstmarkt Antwerpen: Winter in Antwerpen

Openingsdagen: 7 december – 5 januari
Afstand vanaf Utrecht: 130 kilometer

Ook in Antwerpen bruist het weer kerst dit jaar! Niet alleen vind je hier een kerstmarkt met heel veel kraampjes, ook is er de winterkermis langs de Schelde, een ijspiste en zijn er de winterbars voor een lekker drankje. Laat een wens achter voor een vriend of familielid op de digitale wensenmuur en kom oog in oog te staan met de kathedraal vanuit het reuzenrad. Kijk voor meer informatie op www.visitantwerpen.be/.

Kerstmarkt Dordrecht

10. Kerstmarkt Dordrecht 

Openingsdagen: 13 t/m 15 december 2019
Afstand vanaf Utrecht: 60 kilometer

Zoek je een andere leuke kerstmarkt in Nederland? De kerstmarkt in Dordrecht is ook zeker de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld het kersttheater in de Grotekerkstuin of aanschouw de levende kerststal. De kinderen vermaken zich bij het kerstcircus, want ze mogen zelf meedoen! Er zijn ontzettend veel kraampjes met leuke kerstspullen, maar ga vooral ook naar de Grote Markt, waar je kunst, boeken, muziek en antiek kunt vinden. Geniet van warme chocolademelk op het terras terwijl de koren je toezingen. En ‘s avonds tijdens de Christmas sing-a-long zing je uit volle borst mee met klassieke en moderne kerstliedjes. Kijk voor meer informatie op www.kerstmarktdordrecht.nl/ .

Kerstmarkten van 2019 in Nederland en het buitenland

Op een van deze 10 kerstmarkten kom jij helemaal in de kerststemming dit jaar! Ben je op zoek naar nog meer feestelijke activiteiten voor rond december? Ontdek welke uitjes leuk zijn voor in de kerstvakantie of maak je eigen sneeuwbol!