De tofste ideeën voor een Vaderdag in coronatijd

vaderdag ideeën

Ook dit jaar is Vaderdag door corona helaas nogal anders. Je vader spontaan een dikke knuffel geven voor alles wat hij doet zit er helaas even niet in. En ook qua activiteiten en toffe uitjes tijdens Vaderdag is het even behelpen. Gelukkig is er alsnog veel coronaproof leuks te doen, zowel thuis als buiten de deur. Met de volgende 9 Vaderdag ideeën en tips wordt het een heerlijke dag! 

Ook leuk om te lezen: 35 toffe cadeaus voor de liefste papa

Vaderdag ideeën voor thuis tijdens corona

Wil jij papa thuis eens even lekker in de watten leggen? Dan zijn er ondanks corona heel veel leuke Vaderdag ideeën om te doen dit jaar. Met een beetje creatieve kijk en voldoende afstand vieren jullie zijn dag bijna zoals jullie het eerst deden. En ook al is het misschien niet helemaal hetzelfde, dat je even aandacht besteedt aan Vaderdag waardeert hij al erg! 

Online escaperoom

Hielden jullie altijd al van samen puzzels oplossen en waren escaperooms echt voor jullie weggelegd? Nu zijn er ook veel online varianten om samen te spelen! Gezellig met de hele familie of als uitje voor jullie tweeën. Wij zochten een aantal leuke escape rooms voor je op.

Kopje koffie op afstand

Even bij papa op bezoek gaan kan gelukkig gewoon dit jaar. Zolang jullie geen klachten hebben en voldoende afstand houden, kun je je vader gewoon in levende lijve een fijne Vaderdag wensen. Cadeautje mee, een lekker taartje mee en jullie dag samen kan niet meer stuk. 

Samen koken via een videoverbinding 

Barbecuen, pizza’s in elkaar draaien of een compleet gangendiner bij elkaar koken; het kan allemaal gewoon samen via een videoverbinding! Leuk bijvoorbeeld met de hele familie of gewoon gezellig met z’n tweeën. Bezorg je vader van tevoren een pakket met alle ingrediënten thuis, zodat hij makkelijk aan de slag kan. 

Zelfgemaakt ontbijt of brunch voor Vaderdag

Is er een liever cadeau dan een zelfgemaakt ontbijt of brunch op zijn dag? Want of je nou al jaren uitgevlogen bent of nog bij hem woont; dit gebaar zal echt gewaardeerd worden. Met het volgende lekkers wordt het smullen.

  • Versgeperste jus
  • Croissantjes
  • Gekookte eitjes
  • Warme broodjes
  • Luxe beleg als zalm of brie
  • Vers fruit
  • Kleine pannenkoekjes

Online museumbezoek

Als papa en jij voor corona gek waren op bezoekjes brengen aan het museum, dan is een online museumbezoek ook een van de Vaderdag ideeën die je niet mag missen. Verschillende musea van over de hele wereld exposeren hun collectie namelijk via Google Arts & Culture. Zet die Zoom- of Teamsverbinding dus aan, kies een leuke expositie en ontdek samen de mooiste kunst. Wij hebben vast een aantal interessante musea voor je uitgekozen.

Ook leuk om te lezen: Wat schrijf je op een vaderdagkaartje?

Vaderdag uitjes voor buiten de deur

Wanneer je het liefst toch een leuk uitje buiten de deur wilt doen met Vaderdag, dan zijn daar ook genoeg leuke ideeën voor te bedenken. Gelukkig is de kans op besmetting erg klein in de buitenlucht, dus Vaderdag kun je ondanks corona gelukkig alsnog op een originele manier vieren dit jaar! Benieuwd wat te doen met Vaderdag dit jaar? Wij tippen je de volgende leuke activiteiten en uitjes voor Vaderdag. 

Suppen op het water

Toegegeven, er is wel een beetje mooi weer voor nodig, maar als jullie dat in de pocket hebben is suppen heerlijk! Samen peddelen op een surfplank door de grachten van zijn favoriete stad, op het Veluwemeer of op de Friese wateren, supergezellig toch? Sportieve vaders zullen dit een onvergetelijk Vaderdag uitje vinden. 

Boomkroonpad lopen

Ooit gehoord van het boomkroonpad? In Drouwen in Drenthe vind je dit bijzondere pad, dat jullie hoog boven de grond langs de toppen van de bomen leidt. Niet alleen zie je de wereld zo vanuit eekhoornperspectief, het is ook een heerlijk Vaderdag uitje in de natuur op 20 juni! Je kunt tickets kopen via Staatsbosbeheer.

Terrassentocht

Een van de Vaderdag ideeën die ontzettend simpel is, maar die we je niet willen onthouden is een terrassentocht met je vader. Nu we weer het terras op mogen, is het heerlijk om samen bij te kletsen onder het genot van een drankje, een lekker hapje of een heerlijke lunch. En een terrassentocht is niet alleen fijn voor de lokale ondernemers, maar vooral ook heel gezellig :–)

Middagje touren met een oldtimer

Met de hele familie bij elkaar komen mag natuurlijk niet, maar samen touren in jullie eigen auto’s is natuurlijk wel een optie. Extra leuk is het dan om voor papa een mooie oldtimer te huren. Neem allemaal je eigen lunchpakketje mee, (video)bel elkaar af en toe om contact te hebben en geniet van de rit. 

Ideeën voor een onvergetelijke Vaderdag

Je bent het vast met ons eens; ondanks corona zijn deze ideeen voor Vaderdag wel erg leuk toch? En met sommige uitjes of activiteiten zul je corona misschien zelfs wel even helemaal vergeten op Vaderdag! Wil je meer leuke inspiratie voor die ene dag die in het teken van papa staat? Ontdek dan ook deze mooie vaderdagquotes voor op je kaartje.

Ook interessant voor jou: