Feestdagen 26 april 2021

Zo maak je Moederdag in deze tijd alsnog onvergetelijk

moederdag idee

9 mei staat weer helemaal in het teken van onze lieve mama’s. Want wie verdient er op die dag nou meer liefde en aandacht dan zij! Helaas is Moederdag in deze tijd nogal anders, al is er gelukkig nog genoeg te doen. Zoek jij dus een leuk Moederdag idee voor tijdens corona, dan geven wij je graag de leukste tips en activiteiten.

Ook leuk om te lezen: 34x de leukste cadeautips speciaal voor mama

Moederdag idee voor thuis tijdens corona

Vanuit huis is er al superveel leuks te doen op. Jouw Moederdag idee kan namelijk ook spectaculair zijn als jullie door corona gewoon thuis afspreken of elkaar misschien zelfs wel alleen online zien. Met deze originele ideeën voor Moederdag heeft ze het echt naar haar zin.

Ontbijt of brunch voor Moederdag maken

Wil je iets liefs doen voor Moederdag 2021, denk dan aan een zelfgemaakt ontbijt of brunch! Want of je nou nog thuis woont of al jaren gesetteld bent, ze zal het waarderen als je onverwachts met een dienblad vol lekkers aan haar bed staat. De volgende dingen geven je vast inspiratie.

  • Versgeperste jus
  • Croissantjes
  • Gekookte eitjes
  • Warme broodjes
  • Luxe beleg als zalm of brie
  • Vers fruit
  • Kleine pannenkoekjes

Online escaperoom of pubquiz

Een leuk Moederdag idee voor het hele gezin is een online spel. Online is er ontzettend veel leuks te doen op Moederdag, zoals een escaperoom of pubquiz. Een onvergetelijke ervaring, die jullie voor corona misschien wel nooit hadden meegemaakt samen.

Online wijn- of bierproeverij als Moederdag idee

Een van de Moederdag ideeën die we je niet willen onthouden is de online wijn- of bierproeverij! Iedereen krijgt de wijn of flesjes bier gewoon thuisgestuurd, zodat jullie van afstand toch een hele gezellige activiteit doen deze Moederdag. En om het compleet te maken kun je er bij sommige bedrijven ook begeleiding van een vinoloog en hapjes bij kiezen.

Samen koken via een videoverbinding

Waren jullie eigenlijk van plan om uit eten te gaan met Moederdag 2021? Dan is samen koken tijdens het videobellen misschien wel een leuke vervanging! Maak bijvoorbeeld samen pizza’s, een hartige taart of tapas. Ook origineel: allemaal een bestelling plaatsen bij hetzelfde sterrenrestaurant. Bij veel bekroonde restaurants kun je nu namelijk ook een maaltijd laten thuisbezorgen. Dat wordt een moederdagetentje om niet meer te vergeten!

Kopje koffie in de tuin

Zien jullie elkaar door corona maar weinig, dan kun je op Moederdag natuurlijk ook heel simpel een kopje koffie of thee drinken in de tuin. Gewoon even bijkletsen samen is misschien wel net zo waardevol als een uitgebreide activiteit. Neem een zelfgemaakte taart of koekjes mee en heb een heerlijke tijd samen.

Ook leuk om te lezen: 36 mooie quotes voor op een moederdagkaartje

Kaartje2go Moederdag eerste kaart cadeau

Activiteiten om met Moederdag tijdens corona buiten de deur te doen

Door corona moeten we helaas wat creatiever zijn voor een leuk Moederdag idee, al zijn er gelukkig heel veel leuke activiteiten voor buiten de deur te bedenken! Met de volgende tips weet je precies wat leuk is om te doen met Moederdag in deze tijd.

Tourtocht met oldtimers of solexen

Gezellig op afstand samen de buitenlucht in? Dat kan gewoon! Huur bijvoorbeeld oldtimers of solexen en ga er heerlijk op uit samen. Kies een mooie route, neem een lunch mee en beleef Moederdag 2021 gewoon op hoge snelheid samen. Dat wordt een dag om niet meer te vergeten.

Picknicken op anderhalve meter afstand

Waarom zou je het moeilijk maken als simpel ook erg leuk kan zijn op Moederdag? Ga bijvoorbeeld met z’n tweeën picknicken op afstand! Verzamel een aantal recepten voor kleine hapjes en koop een mooie picknickmand met servies en bestek. Zoek vervolgens een leuke, rustige plek uit en maak er een gezellige middag van.

Boottochtje als Moederdag idee

Een van de andere leuke dingen om te doen op Moederdag is een boottochtje. Dit is iets goedkoper dan het huren van een auto of solex, en misschien wel net zo leuk. Huur bijvoorbeeld allemaal een fluisterbootje en ga samen het water op! 

Doolhof lopen

Aan dit Moederdag idee voor tijdens corona had je misschien nog niet zo snel gedacht: een doolhof of labyrint lopen! Toch is het een leuke activiteit waarbij jullie tegelijkertijd uitgedaagd worden én tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Op Labyrintwerk.nl vind je alle verschillende labyrinten in Nederland. Via Wikipedia vind je alle doolhoven.

Wandel- of fietstocht doen

Gaat jouw moeder graag de buitenlucht in? Doe dan samen een mooie wandel- of fietstocht op haar dag. Even samen uitwaaien is fijn en kan natuurlijk helemaal volgens de regels. Met zelf meegenomen koffie en wat lekkers is je activiteit voor Moederdag compleet.

Moederdag idee tijdens corona

Deze leuke ideeën voor Moederdag bewijzen dat er alsnog heel veel tofs te doen is tijdens corona! Voor een fijne tijd samen heb je in deze tijd eigenlijk alleen maar de buitenlucht of een videoverbinding nodig :–) Wil je meer lezen over Moederdag? Ontdek bijvoorbeeld ook deze leuke knutselwerkjes voor Moederdag!

Ook interessant voor jou: