Feestdagen 26 april 2021

10x leuke moederdagideeën voor een onvergetelijke dag

moederdag idee

Op 14 mei mogen we onze moeders weer in het zonnetje zetten tijdens Moederdag 2023! Want wie verdient er op die dag nou meer liefde en aandacht dan zij! En wat is eigenlijk een leuk moederdag idee om haar mee in de spotlights te zetten? Wij verzamelden heel veel leuke tips voor belevenissen en activiteiten om je mama mee te verrassen. Zo merkt ze ook dit jaar weer dat je haar ontzettend waardeert, en dat zij de liefste moeder is.

💝 Ook leuk om te lezen: 34x de leukste cadeautips speciaal voor mama

Moederdag idee om haar thuis mee te verrassen

Is het bij jullie traditie om mama thuis op te zoeken? Dan is er superveel leuks om te bedenken en te doen voor Moederdag 2023. Een heerlijk ontbijt, samen koken, een bier- of wijnproeverij… Met deze originele ideeën voor Moederdag heeft ze het echt naar haar zin.

Ontbijt of brunch voor Moederdag maken

Wil je iets liefs doen voor Moederdag 2023, denk dan aan een zelfgemaakt ontbijt of brunch! Want of je nou nog thuis woont of al jaren gesetteld bent, ze zal het waarderen als je onverwachts met een dienblad vol lekkers aan haar bed staat. De volgende dingen geven je vast inspiratie.

  • Versgeperste jus
  • Croissantjes
  • Gekookte eitjes
  • Warme broodjes
  • Luxe beleg als zalm of brie
  • Vers fruit
  • Kleine pannenkoekjes

💝 Leestip: Zo maak je een cadeaupakket dat helemaal bij jouw moeder past.

Wijn- of bierproeverij als Moederdag idee

Een van de Moederdag ideeën die we je niet willen onthouden is een wijn- of bierproeverij! Onder leiding van een deskundige proeven jullie de heerlijkste drankjes met bijpassende hapjes. Je komt wat meer te weten over de wijn of het bier en de oorsprong, en je kunt direct lekker bijkletsen met elkaar. Als dat geen leuk moederdag idee is!

Samen koken

Houdt je moeder van lekker eten en koken? Dan is samen iets lekkers koken heel gezellig om te doen! Maak bijvoorbeeld samen pizza’s, een hartige taart of tapas. Ook origineel en iets minder werk: laat via een sterrenrestaurant een maaltijd thuisbezorgen. Je hoeft het vaak alleen nog maar even samen te voegen of op te warmen.

Picknicken in de buurt

Waarom zou je het moeilijk maken als simpel ook erg leuk kan zijn als moederdag idee? Ga bijvoorbeeld met z’n tweeën picknicken! Verzamel een aantal recepten voor kleine hapjes en koop een mooie picknickmand met servies en bestek. Zoek vervolgens een leuke, rustige plek in de buurt uit en maak er een gezellige middag van.

💌 Ook leuk om te lezen: 36 mooie quotes voor op een moederdagkaartje

Kaartje2go Moederdag eerste kaart cadeau

Leuke moederdag activiteiten

Ben je op zoek naar een leuk moederdag idee voor buiten de deur? Er zijn superveel toffe moederdag uitjes en activiteiten te bedenken! Met de volgende tips weet je precies wat leuk is om te doen om mama eens goed in het zonnetje te zetten. Want zeg nou zelf, dat verdient ze toch?

Naar een festival met Moederdag
In de zomermaanden gaat je moeder er vast graag op uit met het mooie weer. Geef haar daarom kaartjes voor een festival dat ze leuk vindt! Dit zijn de allerleukste festivals voor moeders.

Tourtocht met oldtimers of solexen

Gezellig samen de buitenlucht in? Dat kan ook op een wat hogere snelheid! Huur bijvoorbeeld oldtimers of solexen en ga er heerlijk op uit samen. Kies een mooie route, neem een lunch mee en beleef Moederdag 2023 gewoon met je voet op het gaspedaal en de wind in je haren. Dat wordt een dag om niet meer te vergeten.

Boottochtje als Moederdag idee

Een van de andere leuke dingen om te doen op Moederdag is een boottochtje. Dit is iets goedkoper dan het huren van een auto of solex, en misschien wel net zo leuk. Huur bijvoorbeeld met het hele gezin een fluisterbootje en maak Giethoorn, de Loosdrechtse Plassen of de Weerribben onveilig.

Doolhof lopen

Aan dit Moederdag idee had je misschien nog niet zo snel gedacht: een doolhof of labyrint lopen! Toch is het een leuke activiteit waarbij jullie tegelijkertijd uitgedaagd worden én tijd met elkaar kunnen doorbrengen. Op Labyrintwerk.nl vind je alle verschillende labyrinten in Nederland. Via Wikipedia vind je alle doolhoven.

Wandel- of fietstocht doen

Gaat jouw moeder graag de buitenlucht in? Doe dan samen een mooie wandel- of fietstocht op haar dag. Even samen uitwaaien is fijn en doet goed. Ga lekker lunchen bij een tentje op de route, doe een strandtent aan of plak er een high tea aan vast. De keuze is reuze!

Moederdag idee om haar te verrassen

Deze leuke ideeën voor Moederdag bewijzen dat er alsnog heel veel tofs te doen is tijdens corona! Voor een fijne tijd samen heb je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig, maar kun je natuurlijk ook heerlijk uitpakken :–) Wil je meer lezen over Moederdag? Ontdek bijvoorbeeld ook deze leuke knutselwerkjes voor Moederdag!

Ook interessant voor jou: