Pasen 15 maart 2021

Paasbrunch: de leukste ideeën voor recepten en activiteiten!

ideeën paasbrunch

De paasbrunch is net als het kerstdiner een heerlijk moment samen met familie. De lente is begonnen, er staat jullie een tafel vol lekkers te wachten en jullie hebben even alle aandacht voor elkaar. Maar wat zet je op de tafel met een paasbrunch, en hoe maak je er nou een onvergetelijke tijd van samen? Wij geven graag inspiratie voor als je zelf een paasbrunch wilt maken, met ideeën voor recepten, activiteiten en hoe je de tafel kunt dekken voor Pasen. 

🐥 Ook leuk om te lezen: 24 vrolijke teksten voor op een paaskaartje!

Recepten voor de paasbrunch

Paasbrunch recepten zijn de ster van het paasfeest! Of het nou gaat om hartige hapjes, lekkere broodjes of een paasbrunch voor kinderen, met de volgende ideeën wordt het smullen. En voor degenen met weinig tijd of handigheid hebben we ook simpele paasbrunch recepten toegevoegd, én een boodschappenlijst om alle hapjes gewoon kant en klaar in de supermarkt te kopen.

Zoete recepten voor pasen

Eigenlijk begint de paasbrunch toch wel met de klassiekers: paasstol, lekkere broodjes en misschien wel een familierecept dat helemaal bij Pasen hoort. Wij verzamelden de volgende heerlijke zoete recepten voor de paasbrunch.

Hartige paasbrunch recepten

Met Pasen kun je uitpakken! Doe dat bijvoorbeeld met heerlijke hartige hapjes. Soep, quiches en salades geven namelijk echt wat extra’s aan die gezellige paasbrunch. Met de volgende recepten is er voor ieder wat wils.

Simpele en makkelijke recepten voor de paasbrunch

Hoeft het voor jou dit jaar niet zo uitgebreid? Of ben je niet zo’n keukenprins of -prinses? Er zijn genoeg makkelijke gerechten waar iedereen zijn vingers bij aflikt! Je brunch zit zo in elkaar met een van deze gerechten. 

paasbrunch ideeën

Paasbrunch voor kinderen

Ook voor kinderen is er veel lekkers te bedenken voor Pasen. Maak bijvoorbeeld pannenkoekjes in de vorm van een paashaas voor ze, of ga samen paaskoekjes bakken! De volgende gerechten zullen in de smaak vallen. 

Boodschappenlijst paasbrunch

Heb je geen zin om uitgebreid de keuken in te duiken, maar wil je er deze Pasen wel een feestje van maken? Dan kun je natuurlijk ook je gewoon je winkelwagentje volladen met hapjes die al klaar zijn. De volgende boodschappenlijst voor de paasbrunch helpt je om niks te vergeten.

 • Eieren, om te bakken, koken, vullen en te zoeken ;–)
 • Croissantjes, paasstol en kleine afbakbroodjes
 • Matzes en beschuiten
 • Vleeswaren, kaas, zalm, avocado’s, jullie favoriete zoete beleg en boter
 • Kleine quiches, saucijzenbroodjes of worstenbroodjes
 • Fruit, zoals aardbeien, blauwe bessen en mango
 • Verse jus d’orange, groentesap en smoothies
 • Voor de aankleding: vrolijk tafelkleed en servetten, gele kuikentjes, en paastakken met eitjes om erin te hangen

Tekst voor de paasbrunch uitnodiging

Nodig je familie of vrienden uit voor een gezellige paasbrunch, dan hoort daar een uitnodiging bij. Maar wat schrijf je erop? Wij geven geven je een handige voorbeeldtekst, zodat je elke genodigde direct enthousiast maakt.

Ha Els en Evert,

De eerste lammetjes huppelen in de wei, de narcissen staan in bloei en de Paashaas is al druk met eitjes verstoppen. Het is weer bijna Pasen! En traditiegetrouw willen we ook dit jaar weer een paasbrunch houden. Zijn jullie er zondag 4 april ook bij? 

Jullie zijn welkom vanaf 10:30 uur. En niet alleen gaan we heerlijk eten samen, ook hebben we genoeg leuke activiteiten bedacht om er onvergetelijke paasdagen van te maken.

Laten jullie even weten of je erbij bent?

Lieve groetjes van Robin en Arthur

pin

Tafel dekken voor Pasen

De gerechten voor je brunch maken het echt een feestje, maar het oog wil ook wat! Denk je namelijk aan Pasen, dan denk je aan vrolijkheid, een lekker zonnetje en schattige diertjes. Daar kun je vast wat mee als je de tafel gaat dekken voor de paasbrunch. De volgende ideeën maken het helemaal Pasen.

 • Ga voor vrolijke tinten als geel, roze en lichtblauw
 • Zet voorjaarsbloemen in vaasjes, zoals tulpen, narcissen en hyacinten
 • Stoffen of stenen lentediertjes geven net dat beetje schattigheid
 • Paastakken versierd met eitjes mogen niet ontbreken
 • Met een leuke menukaart weten gasten precies wat jullie gaan eten
 • Verwerk ‘gras’ op tafel: leg een groen tafelkleed neer of decoreer met mos

Activiteiten voor Pasen

Komen er ook kinderen op je paasbrunch, dan is niet het eten belangrijk, maar wat er te doen is! En de activiteiten voor Pasen hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. De volgende ideeën bewijzen het.

pin

Eieren zoeken

Je zou deze leuke activiteit voor tijdens de paasbrunch niet verwachten in dit rijtje! ;–) Eieren zoeken is echt iets wat hoort bij Pasen. Verstop chocolade-eieren, kies voor eieren waar letters in zitten die een boodschap vormen of stop kleine cadeautjes in de eieren.

pin

Paaseieren versieren

Het versieren van paaseieren is ook al zo leuk om te doen. En daar kunnen jullie zo creatief mee zijn als je zelf wilt. Verven is bijvoorbeeld een optie, maar ook stiften, stempels en stickers gebruiken kan.

pin

Paasbingo

Paasbingo: daar wil de hele familie wel aan meedoen! Print de bingokaarten en knip van één kaart alle figuurtjes uit. Stop deze in een zakje en grabbel elke beurt een nieuw figuurtje op. Met een paar prijsjes voor zowel de kinderen als de ouderen heeft iedereen het naar z’n zin.

pin

Paasstukje maken

Komen er geen kinderen, maar wel heel veel creatieve vrienden of familieleden? Ga dan samen paasstukjes maken. Met bloemen, mos, bloembollen en eitjes creëren jullie zo een fleurig voorjaarsstukje.

Paasbrunch ideeën voor een onvergetelijke Pasen

Deze leuke inspiratie voor Pasen zorgt er zeker weten voor dat iedereen het naar z’n zin heeft! Want met heel veel lekker eten, een prachtig gedekte tafel en heel veel verstopte paaseitjes worden de paasdagen echt een succes.

Ook interessant voor jou: