Algemeen 20 april 2020

Kaartje sturen tijdens corona: tips voor je tekst

Kaartje tekst corona

Een kaartje sturen tijdens corona kan even wat zonneschijn brengen in een misschien moeilijke tijd. Voor ouderen, opa en oma, hulpverleners of mensen die gedwongen thuis moeten blijven is de coronacrisis best heel heftig. Ook anderen die dit als een moeilijke tijd ervaren vinden het fijn om even een sprankje hoop op de deurmat te ontdekken. Stuur daarom een kaartje tijdens corona en zet er een passende tekst op. Met een van de volgende teksten stuur je iemand een hart onder de riem tijdens de coronacrisis!

🧡 Ook leuk om te lezen: Wat schrijf op een kaartje? De mooiste teksten verzameld.

Opbeurende tekst voor kaartje: passende tekst tijdens corona

Nu corona heerst, moeten veel mensen helaas gedwongen thuisblijven. Ze voelen zich misschien vaker alleen en hebben behoefte aan wat contact van buitenaf. Een goed idee is dan om een kaartje te sturen met een opbeurende tekst als ‘we denken aan jullie’. Een kaartje sturen naar een eenzame oudere of opa en oma is leuk om te doen en geeft de ontvanger het idee dat er aan hem gedacht wordt. Zoek je dus een tekst voor op een kaart bij eenzaamheid? De volgende tekstjes helpen je vast goed op weg.

Lieve opa,

Wat een gekke tijden zo, hè! We hopen dat het goed met je gaat en dat je lekker thuisblijft. Hier gaat het gelukkig goed. De kinderen gaan lekker naar school, wij zijn aan het werk en ook de sporten en muzieklessen zijn weer opgepakt. Hopelijk vermaak jij je ook. Geniet maar veel van je tuin en maak af en toe een wandeling door de buurt als het rustig is. Wij denken aan je!

Lieve groetjes van ons

Hallo mevrouw Van Everdingen,

Hier even een kaartje van Ellen de Vries van op de hoek. Hoe gaat het met u? Ik hoop dat u zich een beetje kunt vermaken nu we allemaal wat minder contact met elkaar kunnen hebben. Als ik iets voor u kan doen, hoor ik het graag. Boodschappen, even iets afgeven bij iemand… Doe maar een briefje bij me door de brievenbus, dan komt het voor elkaar.

Het allerbeste gewenst! 

Beste meneer of mevrouw,

U kent mij niet en ik ken u niet, maar u zit wel in mijn gedachten. Want het coronavirus gooit helaas roet in het eten tijdens uw dagelijks leven. Ik hoop dat het goed met u gaat en dat u een verzetje heeft. Daarom heb ik een lijstje met leuke dingen gemaakt die u kunt doen. Misschien heeft u er wel iets aan.

• Puzzelen, een legpuzzel of in een puzzelboekje.
• Een moestuintje beginnen in de tuin of op het balkon.
• Op afstand een kopje thee drinken met de buurvrouw.
• Lekker bewegen met behulp van filmpjes op YouTube of Nederland in Beweging.
• Foto’s maken van alle mooie bloemen die u tegenkomt tijdens een wandeling.
• Schilderen, haken, breien of iets anders creatiefs.

Groet,
Jeroen Blankert uit Den Haag

Tekst voor een kaartje bij ziekte tijdens corona

Het coronavirus treft helaas veel mensen. En mensen die al ziek waren, maken zich extra zorgen om hun gezondheid. Misschien kunnen ze het virus er met hun gezondheid niet bij gebruiken of is een belangrijke operatie uitgesteld. Voor al deze mensen is een beterschapskaartje even een hart onder de riem. Een simpele kaart tekst bij ziekte, zoals ‘Beterschap!’ of ‘Heel veel gezondheid en sterkte gewenst’, doet goed. Ook voor familie van iemand met corona kan een opbeurend kaartje van betekenis zijn. In tijden van corona is een van de volgende teksten voor op een kaart heel passend.

Wat moet het schrikken zijn geweest om te horen dat je corona hebt! Dit is vast een lastige tijd voor je, met veel spanning en onzekerheid. Gelukkig ben je in het ziekenhuis in goede handen. Hopelijk valt het mee en herstel je snel. En als we iets voor je kunnen doen, laat het dan vooral weten.

Ziek zijn is nooit leuk,
maar een kaartje is dat wel!
Hopelijk helpt dit kaartje
bij jouw spoedige herstel!

Ik moest direct aan u denken toen het coronavirus in Nederland gesignaleerd was. Corona kunt u er natuurlijk even niet bij hebben met uw ziekte. Blijf dus maar gewoon thuis en laat de boodschappen bezorgen. Hopelijk valt het mee voor u en treft dat vervelende virus u niet. Ik denk aan u! 

Tip: In ons artikel Wat zet je op een kaart voor iemand die ziek is? vind je nog meer passende teksten voor iemand die ziek is.

Teksten om een kaartje te sturen naar hulpverleners

In Nederland zijn duizenden mensen die heel hard werken in tijden van corona. Ziekenhuispersoneel, agenten, brandweerlieden, medewerkers van de kinder-, gehandicaptenopvang en ouderenzorg, stuk voor stuk proberen ze ons gezond, veilig en aan het werk te houden. Voor al deze helden is een kaartje wel op z’n plek. Met een van de volgende teksten voor een kaartje naar hulpverleners tijdens corona zit je goed.

Bedankt voor alle goede zorgen tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis. Jullie zijn de helden die me er weer bovenop geholpen hebben! Heel veel sterkte en succes de komende maanden. Ik zal nog vaak aan jullie denken en aan wat jullie voor me gedaan hebben. 

In deze moeilijke tijd zijn we zo blij dat jullie er zijn. Jullie verzorgen de bewoners met alle liefde en houden de moed erin, dat hebben ze zo nodig! Bedankt voor alles wat jullie doen, in het bijzonder voor onze (schoon)vader/(schoon)moeder. Weet dat we vaak aan jullie denken, toppers!

Met gevaar voor eigen leven zorgen jullie ervoor dat het veilig blijft in de stad. Groepjes mensen uit elkaar halen en in gesprek gaan zijn voor jullie aan de orde van de dag. Bedankt voor jullie inzet en hulp, vooral nu. Jullie zijn van grote betekenis! 

Opbeurende tekst: kaartje sturen om sterkte te wensen

Je kent vast iemand in je omgeving die wel een opbeurend kaartje kan gebruiken. Misschien is diegene wel zijn baan verloren, even niet nodig op het werk of voelt diegene veel angst en onzekerheid rond het coronavirus. Een kaartje sturen in deze moeilijke tijd is dan iets wat je kunt doen. Met een simpele kaart tekst als ‘Ik denk aan je’ of ‘Sterkte!’ kan je zijn of haar dag even helemaal opfleuren!

Dat stomme, stomme corona, het heeft je plannen volledig in de war geschopt. En nu je thuis zit, maak je je misschien wel heel veel zorgen. Onthoud daarom maar dat ik veel aan je denk. En als ik iets voor je kan doen, laat je het maar weten. 

Nooit de moed opgeven,
ook al is het soms zwaar.
De kracht om verder te gaan,
zeker met en voor elkaar!

Pff, het zit je niet mee de laatste tijd. Nooit gedacht dat een virus je droombaan van tafel zou vegen! Ik kan me voorstellen dat je flink baalt, en dat mag ook. Zo’n omslag valt niet mee. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd. Hou je taai!

Tekst voor zomaar een kaartje tijdens corona

Er zijn veel familieleden, vrienden en bekenden die we nu niet kunnen zien. Laat ze daarom met een kaartje weten dat je aan ze denkt! Met een zomaar tekst, een leuke quote of een corona gedicht lijkt het even alsof je heel dichtbij bent. Kies bijvoorbeeld een van de volgende leuke teksten voor op je zomaar kaartje.

Zomaar even een kaartje om te laten weten dat je in mijn hoofd zit. We hebben elkaar dan ook al een tijdje niet meer gezien. Ik hoop dat het goed met je gaat en dat het je meevalt. Ik kan niet wachten om weer gezellig samen bij te kletsen.

Corona was voor ons een ver-van-je-bed-show
Maar nu is dat optreden het ware scenario
Al maanden zitten we te wachten op groen licht
Dat we hebben voldaan aan onze plicht
Tot die tijd is het nog even afzien vanuit huis
Om ons aan het einde van de lockdown te storten in het feestgedruis
Houd vol, houd moed en 1,5 meter afstand
Ik denk in ieder geval aan jou in deze bizarre toestand

Hier even een kaartje om te laten weten dat we jullie niet vergeten zijn. Houden jullie het nog een beetje uit samen? Bij ons gaat het z’n gangetje, we doen wat we kunnen! Aan de linkerkant van de kaart vind je foto’s van wat we allemaal doen in deze tijd. Zo hebben we al een kastje geverfd en heeft de tuin een opfrisbeurt gehad. Hopelijk kunnen we heel snel weer samen eten!

Teksten voor een kaartje

Een kaartje sturen in tijden van corona kan een blij gevoel geven en een leuke opsteker zijn voor iemands dag! Kies dus gauw een mooi kaartje, kies een tekst die past in deze tijd van corona en maak de ontvanger blij. Wil je nog meer mensen verrassen met een leuke kaartje? Feliciteer bijvoorbeeld de jarige met zijn verjaardag of wens de kersverse ouders veel geluk met hun kleine spruit. Met een van onze teksten zit je sowieso goed!

Ook interessant voor jou: