Algemeen 1 maart 2019

De leukste kaartentrends van 2019

Ben jij op zoek naar een trendy kaartje voor een felicitatie, de geboorte van je kindje of je trouwdag? Wij voegen elke dag de leukste kaarten toe, die altijd volgens de laatste trends gemaakt zijn. De 5 nieuwste kaartentrends van 2019 hebben we voor je op een rijtje gezet, zodat je een trendy kaart verstuurt!

Kaartentrends van 2019 dierenprint

1. Trendy kaarten met dierenprint

Iets wat we nog niet eerder zagen in kaarten is het thema dierenprintjes! In de modewereld zijn vlekken en strepen van dieren niet meer weg te denken en dit is nu ook een van de kaartentrends van 2019. Geboortekaartjes met dierenprint zijn erg populair, maar de dierenprint verschijnt ook steeds meer op andere soorten kaarten. Kaarten met dierenprint maak je zo stoer, opvallend of schattig als je zelf wilt, want van veel dierenprint kaarten kun je de achtergrondkleur zelf aanpassen!

Kaartentrend sterrenhemel

2. Bijzondere kaartentrend: magische sterrenhemel

Een van de bijzondere kaartentrends van 2019 is het thema sterrenhemel. Het heelal heeft iets magisch, dus een kaart met sterren en de maan past perfect bij een speciaal moment als geboorte of trouwen. In de meeste kaarten vind je een diepblauwe sterrenhemel terug, in combinatie met de maan, een sterrenbeeld of een vallende ster. Een mooi lettertype en je eigen foto maakt een sterrenhemel kaart helemaal af.

Kaartentrends van 2019 botanisch

3. Botanische kaarten met verschillende bladeren

Andere elementen van de natuur zijn dit jaar ook de inspiratie voor veel kaarten. Wat dacht je bijvoorbeeld van trendy kaarten met bladeren in verschillende vormen en kleuren? We zien daarbij veel kaarten met een krans van bladeren, met subtiele blaadjes op de achtergrond of met een aantal opvallende bladeren als statement. Kaarten met botanische elementen zijn voor allerlei gelegenheden geschikt, zoals trouwen, geboorte en verjaardagen.

4. Less is more: minimalistische kaarten

Vind je een kaart zonder al te veel poespas mooi? Ga dan voor de kaartentrend Less is more! Minimalistische kaarten hebben bijvoorbeeld alleen een paar subtiele lijnen en kleurvlakken, hartjesregen, een simpele achtergrond met waterverf of een eenvoudige illustratie. In een minimalistisch geboortekaartje kan de voorletter centraal staan of is een foto met alleen de naam erbij erg mooi. Speel daarbij met het lettertype en de achtergrondkleur van de kaart, zodat het kaartje zo minimalistisch en rustig wordt als jij wilt.

Kaarten met dieren

5. Kaarten met dieren

Een dierenkaart wordt door veel mensen gewaardeerd. Niet zo gek dus dat ze tussen onze kaartentrends van 2019 staan! Een kaart met katten of honden doet het natuurlijk altijd goed, maar ook kaarten met beertjes, alpaca’s en vosjes zijn populair. Kies bijvoorbeeld een kaart met het favoriete dier van de ontvanger en personaliseer de kaart met zijn of haar naam.

Kaartentrends van 2019

Met een van deze leuke kaartentrends stuur jij een heel bijzondere felicitatiekaart, uitnodiging, trouwkaart of geboortekaartje. Ben je specifiek op zoek naar een mooie kaart? Gebruik dan ook de handige filters in het zijmenu!