Trouwen 5 september 2019

14 tips voor een leuk verlovingscadeau

Verlovingscadeau

Is je zus, beste vriendin of een bekende ten huwelijk gevraagd? Dan wil je het pasverloofde stel natuurlijk verrassen met een leuk verlovingscadeau! Maar wat kun je geven bij een verloving? De peper- en zoutstelletjes van vroeger zijn al even passé en als het stel al een tijdje samenwoont, is een slakom of bestekset ook wat overbodig. Gelukkig zijn er heel veel originele en leuke verlovingscadeaus die wel in de smaak vallen! Wij tippen er 14. 

1. Notitieboekje of planner voor de voorbereidingen

De ‘ja, ik wil!’ na de vraag der vragen is direct het startschot voor het plannen van de bruiloft. Nu gaat het echt gebeuren! Help het stel een handje met een mooi notitieboekje of een planner om alle voorbereidingen in op te schrijven. Dit is niet alleen handig, maar ook erg leuk om later nog eens door te bladeren. Er bestaan trouwens ook scrapbooks voor als je gaat trouwen, waarin het stel bijvoorbeeld alle envelopkleuren, stofstaaltjes en foto’s van de voorbereidingen kan plakken. 

2. Cadeaupakket voor een verloving

Een bruiloft organiseren is ontzettend leuk, maar vergt ook veel tijd, energie en stress. Een beetje ontspanning is dus wel op z’n plek bij de verloofden. Stel daarom een cadeaupakket samen met een bioscoopbon of massagebon, een leuke film, wat snacks en tijdschriften. Zo kunnen ze af en toe een momentje samen of voor henzelf nemen.

3. Hun liefdesverhaal opgeschreven door een professioneel schrijver

Weet jij precies hoe de liefde begon bij het net verloofde stel? Laat hun verhaal dan opschrijven door een professionele schrijver! Hiermee geef je niet alleen een heel persoonlijk cadeau, maar wordt het direct een mooi aandenken voor later. Online vind je verschillende schrijvers die met heel veel zorg hun liefdesverhaal willen verwoorden. 

4. Huwelijksboompje als symbool voor een nieuw begin

Verloofd zijn staat voor een heel nieuw begin. Geef het stel daarom letterlijk een nieuw begin als verlovingscadeau met een boompje voor in de tuin. Ga bijvoorbeeld voor een boompje met witte bloemen of met fruit dat ze in hun huwelijksmaand kunnen oogsten. 

5. Badjassen met naam 

Veel aanstaande bruidjes zien het al voor zich: op de ochtend van de bruiloft worden ze opgemaakt en gekapt terwijl ze een badjas met hun eigen naam dragen! Met een gepersonaliseerde badjas weet iedereen dat ze de bruid is en heeft ze een leuk aandenken aan dit speciale moment. Ook voor heren zijn er prachtige badjassen om te dragen tijdens de laatste voorbereidingen. En na de bruiloft hebben ze vast nog jaren plezier van je cadeau.

6. Geld als verlovingscadeau

Heb je zelf al eens een bruiloft georganiseerd? Dan weet je ook dat een trouwdag best wat kost als je een beetje wilt uitpakken! Het is dan ook helemaal niet gek als je het aankomend bruidspaar geld als verlovingscadeau geeft. Geld geven is misschien wat onpersoonlijk, maar het zal erg gewaardeerd worden door het stel. Wil je meer weten over wat je precies geeft? Lees dan ons artikel over geld geven voor een bruiloft of verloving.

7. Fles wijn of champagne over de post

Een verlovingscadeau kopen hoeft niet moeilijk te zijn. Een fles wijn of champagne om de verloving te vieren wordt bijvoorbeeld altijd gewaardeerd! Geeft het stel geen verlovingsfeest of woon je niet in de buurt? Dan kun je er ook voor kiezen om de fles als cadeau bij een kaart te sturen. 

8. Bruiloft aftelkalender

Een origineel verlovingscadeau vind je in een aftelkalender! Er zijn heel veel verschillende en leuke aftelkalenders verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan houten blokjes waarvan je de datum kunt wisselen of een bordje voor aan de muur om de datum elke dag op te schrijven. Ook zijn er printable aftelkalenders van papier of scheurkalenders waar het stel elke dag een blaadje vanaf kan scheuren! 

9. Trouwtijdschriften voor inspiratie

Het bruidspaar komt helemaal in de trouwstemming met het lezen van trouwtijdschriften. Trouwtijdschriften zijn er voor zowel vrouwen als mannen, zodat ze allebei inspiratie kunnen opdoen voor hun outfit, het thema en de invulling van hun mooiste dag. 

10. Cadeaubon voor een manicure

De trouwdatum is misschien nog niet eens geprikt, maar hoe leuk is het om iets te geven wat je op de bruiloft terug gaat zien? Geef bijvoorbeeld een cadeaubon voor een manicure als verlovingscadeau aan je vriendin. Alleen al door de manicure zal ze zich echt als een prinses voelen op haar mooiste dag!

11. Gepersonaliseerde toilettassen

Naast badjassen met naam zijn gepersonaliseerde toilettassen ook een goed idee. Voor de bruid kan jouw gegeven toilettas zelfs dienen als emergencykit voor tijdens de grote dag. Laat de toilettassen personaliseren met de naam, initialen of trouwdatum van het stel. 

12. Proefles dansen als verlovingscadeau

Als je het stel ooit hebt horen zeggen dat ze graag een openingsdans willen doen op hun bruiloft, dan is een proefles dansen een schot in de roos. Zo kunnen ze samen met een dansleraar uitzoeken hoe hun eerste dans als echtpaar er precies uit moet zien!  

13. Mooie pennen voor het zetten van de handtekeningen

Wil je een praktisch cadeau geven voor de bruiloft? Geef de aanstaanden dan een mooie set pennen cadeau, waar ze hun jawoord mee ondertekenen. Ga voor moderne of juist klassieke pennen en laat ze graveren bij aankoop. 

14. Klein budget? Bied je hulp aan! 

Wanneer je niet zoveel budget hebt, kun je natuurlijk ook je hulp aanbieden voor het organiseren van de bruiloft. Schuif bijvoorbeeld eens aan tijdens een overleg met de ceremoniemeesters en denk mee over locaties en de dagindeling. Met een klein beetje hulp zal het stel al erg blij zijn! 

Origineel verlovingscadeau geven

Deze verlovingscadeau tips helpen je vast op weg om een passend cadeau te kopen! Wil je ook alvast inspiratie opdoen voor het huwelijkscadeau? Ontdek met onze hulp wat voor huwelijkscadeau je zou kunnen geven.

Ook interessant voor jou: