Trouwen 13 maart 2023

30x mooie inspiratie voor een huwelijksgedicht!

gedicht huwelijk

Stappen jij en je verloofde binnenkort in het huwelijksbootje? Wat een mooi nieuws, gefeliciteerd! Bij zo’n bijzondere dag horen natuurlijk een heleboel lieve woorden. Een huwelijk gedicht kan dan precies omschrijven wat jullie voor elkaar betekenen en hoeveel je van de ander houdt. We helpen je graag een eindje op weg en hebben 30 gedichten voor een huwelijk verzameld. Leuk voor tijdens de huwelijksceremonie of voor op je trouwkaart

💍 Ook leuk voor jou: 50 praktische én mooie teksten voor op je trouwkaart

Een kort huwelijk gedicht voor als jullie gaan trouwen

Klein maar fijn, kort maar krachtig. Vaak zeggen een paar woorden al ontzettend veel. Het is dan ook geen verrassing dat korte gedichten het goed doen op een trouwkaart. Ook kan het een mooie afsluiting zijn van je gelofte. Hieronder lees je 5 voorbeelden van korte gedichten voor een huwelijk. 

Huwelijk gedichten geïnspireerd door de liefde

Jullie bruiloft draait eigenlijk maar om één ding; de liefde voor elkaar. Het is de kroon op jullie liefdesverhaal. Een gedicht over liefde past dan ook goed bij een huwelijk. We hebben hieronder een aantal voorbeelden op een rijtje gezet. Van welk huwelijksgedicht vol liefde maakt jullie hart een sprongetje?

Gedicht huwelijk Toon Hermans

Bij een huwelijk wordt vaak gekozen voor een gedicht van Toon Hermans. Zijn versjes, zoals hij de gedichten zelf noemde, zijn gebaseerd op zijn grote liefde Rietje. Het ‘houden van’ spat dan ook van de regels af. We zochten daarom een aantal mooie huwelijk gedichten van Toon Hermans op. Perfect voor tijdens de huwelijksceremonie of op jullie trouwkaart.

Christelijke gedichten en bijbelteksten over het huwelijk

Speelt het geloof een belangrijke rol in jullie leven? Dan is het mooi om dit te betrekken bij jullie trouwdag. Door te kiezen voor een christelijk gedicht over het huwelijk laten jullie de liefde voor elkaar en God samensmelten. Hieronder lees je een aantal christelijke trouwgedichten.

Grappige gedichten huwelijk

Met een grappig trouwgedicht geef je jullie trouwdag een vleugje humor mee. Naast alle tranen van blijdschap mag er namelijk ook wel een beetje gelachen worden. Wel zo leuk voor op de foto’s ;-). Wij moesten in ieder geval glimlachen van deze grappige huwelijk gedichten. Jullie ook?

💍 Leestip: Grappige teksten voor op een trouwkaart

Engelse gedichten voor jullie huwelijk

Misschien komt jouw toekomstige man of vrouw wel uit het buitenland. Liefde is nou eenmaal grenzeloos! Daarom zijn we ook even in de Engelse huwelijksgedichten gedoken. Zeggen jullie I do tegen een van deze Engelse gedichten voor op een trouwkaart?

💍 Geven jullie elkaar het jawoord in het buitenland? We vertellen je graag wat je moet regelen voor jullie buitenlandse droombruiloft.

Meer inspiratie voor jullie huwelijk

Een huwelijk gedicht staat ontzettend mooi op een trouwkaart en zal jullie gasten laten wegzwijmelen bij de ceremonie. Toch niet helemaal zeker of jullie voor een gedicht voor op de trouwkaart willen gaan? Ons trouwblog staat bomvol met tekstinspiratie. Ook vind je hier andere handige tips. Hoe maak je bijvoorbeeld een unieke trouwkaart? En wat moet je allemaal regelen voor de bruiloft? We vertellen het je graag.

Ook interessant voor jou: