Trouwen 26 oktober 2017

7 ideeën om je getuigen te vragen!

De getuigen op je bruiloft hebben een speciale taak. Zij zetten namelijk hun handtekening als bewijs dat jullie in de echt verbonden zijn. En als jullie trouwakte ooit kwijtraakt, zijn je getuigen de enige personen die kunnen aangeven dat jullie getrouwd zijn! Getuigen hebben dus best een belangrijke functie en daarom is het leuk om hen op een speciale manier te vragen. Wij geven je daarom 7 tips om je getuigen te vragen!

1. Gegraveerd sieraad of horloge

Wat is er nu leuker dan een cadeau geven dat je getuige op de grote dag kan dragen? Een sieraad of horloge is daar erg geschikt voor, want je kunt hier de vraag of diegene jouw getuige wil zijn in laten graveren. Het voordeel van sieraden en horloges is dat je getuige deze ook na jullie trouwdag kan dragen. Volgens de etiquette hoort een horloge trouwens niet thuis op een bruiloft, maar de meeste mensen storen zich hier tegenwoordig niet meer aan. Zoek dus een mooi sieraad of horloge voor je getuige uit of kies het samen uit.

2. Verras je getuige met zijn favoriete snack of drankje

Een iets minder formeel cadeau is om het favoriete drankje van je getuige te geven. Maak een etiket waar de vraag op staat of kies voor een mooie quote die jullie band typeert. Geef je broer bijvoorbeeld zijn favoriete soort bier cadeau en verras je vriendin met haar lievelingstaart. Wij weten zeker dat ze dit erg waarderen.

3. Uit eten bij zijn of haar favoriete restaurant

Om er een speciaal moment van te maken, kun je je getuigen ook meenemen naar hun favoriete restaurant. Zo geef je echt aandacht aan je getuigen en praat je er samen rustig over door onder het genot van lekker eten. Weet je niet wat het favoriete restaurant van je getuige is? Een high beer of high tea op een leuke locatie valt altijd in de smaak!

4. Vraag je getuigen met een kaart!

Wil je je getuigen vragen met een persoonlijke boodschap? Stel je vraag dan met behulp van een leuke kaart! Schrijf op wat diegene voor je betekent en eindig met de vraag of hij of zij jouw getuige wil zijn. Je persoonlijke noot zal diegene erg waarderen. Kies een van onze kaarten voor getuigen met tekst, met een foto of met bloemen.

Getuigen vragen met een kaart

5. Dagje wellness met je getuige

Veel mensen vinden een dagje sauna of spa het moment om lekker te ontspannen. Je doet je getuige er dus zeker plezier mee om hem of haar een dagje mee te nemen. De lunch of het diner is een goed moment om je getuige te vragen, waarna je er tijdens het relaxen nog gezellig over doorpraat.

6. Gepersonaliseerde mok

Natuurlijk is het ook leuk om je getuige te vragen met een gepersonaliseerd cadeau! Geef bijvoorbeeld een mok met jullie foto en de vraag. Een ander leuk idee is om een toilettasje te bedrukken met de initialen of naam van de getuige, zodat hij of zij deze kan gebruiken op jullie grote dag. En wat dacht je van een foto aan de wand of een mooie poster in een lijstje met jullie foto?

7. Cadeau van zijn of haar wishlist

Is er iets dat hoog op de wishlist van je getuige staat? Geef dit dan cadeau wanneer je de vraag stelt! Een mooie tas, dat mooie schilderij voor in de woonkamer of die nieuwe game krijgen zo een heel persoonlijke betekenis.

Hoe vraag jij je getuigen?

De getuigen vragen voor je bruiloft kun je dus heel klein en persoonlijk doen, maar je kunt het ook groter aanpakken. Kies bij elke getuige een leuke manier om de vraag te stellen, zodat het een persoonlijk moment is. Ben je trouwens ook druk bezig met andere voorbereiden voor je bruiloft? Lees dan alles over trouwvervoer en mooie liedjes voor je openingsdans in onze artikelen hierover.

Ook interessant voor jou: