Feestdagen 3 juni 2019

Wat te geven of doen met Vaderdag 2020?

Vaderdag wat te doen geven

Er is één dag in het jaar die helemaal om papa’s draait. Zondag 21 juni is het namelijk Vaderdag! Dé dag om de vaders, bonusvaders en schoonvaders in het zonnetje te zetten, want ze zijn het waard! Maar wat voor cadeau kun je kopen en geven voor Vaderdag? En wat kun je doen op Vaderdag nu corona roet in het eten lijkt te gooien? Wij verzamelden de leukste tips en ideeën voor cadeaus en alternatieve activiteiten, zodat het een heerlijke Vaderdag wordt.

Leuke cadeaus om te kopen en geven voor Vaderdag 2020

Er zijn ontelbaar veel leuke Vaderdag cadeaus om te kopen voor papa. Dit jaar is het wegens het coronavirus wel even opletten met het geven van je Vaderdag cadeautjes als je niet in één huis woont samen. Was daarom allebei van tevoren je handen, raak elkaar niet aan en zet het cadeau voor de voordeur of op de deurmat. Je cadeautje bestellen en bij hem thuis laten bezorgen is natuurlijk ook een optie. Met de volgende cadeau tips wordt Vaderdag in ieder geval een succes.

Vaderdag ontbijt bezorgen

Iets wat hij niet verwacht, maar vast ontzettend waardeert is een Vaderdag ontbijt! Laat daarom als verrassing een Vaderdag ontbijt bezorgen met sinaasappelsap, warme croissantjes, verse broodjes en lekker veel beleg. Bestel het Vaderdag ontbijt online bij een bezorgservice bij jou in de buurt of stel zelf een mand met lekkers samen om langs te brengen. 

Gadget voor Vaderdag: smartwatch of sporthorloge

Draagt jouw vader graag horloges én is hij gek op gadgets? Geef dan een smartwatch voor Vaderdag 2020! Hiermee ontvangt hij onder andere oproepen en berichtjes op zijn horloge en vergeet hij nooit meer een belangrijke afspraak. Als je vader graag sport, is een sporthorloge ook een goed idee. Hiermee kan hij heel veel dingen bijhouden, zoals zijn persoonlijke doelen, aantal stappen, aantal calorieën en de kwaliteit van zijn slaapt.

Waterpas, hamer of rolmaat met naam voor Vaderdag

Is jouw papa gek op klussen? Verras hem dan met een gepersonaliseerde waterpas, hamer of rolmaat met naam voor Vaderdag. Niet alleen geef je hiermee een heel bruikbaar Vaderdag cadeau, ook zal hij telkens weer even herinnerd worden aan zijn zoon of dochter. 

Vaderdag cadeaubon voor een activiteit

Een leuke activiteit of uitje geven voor op Vaderdag kan dit jaar helaas even niet. Maar natuurlijk is het wel mogelijk om een cadeaubon voor een uitje te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende Vaderdag activiteiten?

 • Karten
 • Escaperoom
 • Whiskyproeverij
 • Cursus golf
 • Paintballen

Vaderdagkaart met een persoonlijke boodschap

Vaderdag is er vooral om die lieve vaders te laten weten wat ze voor ons betekenen, want dat verdienen ze! Stuur daarom een lieve vaderdagkaart met wat persoonlijke woorden. Vertel hem bijvoorbeeld in net zoveel redenen als jouw leeftijd waarom je van hem houdt voor een heel persoonlijke kaart.

Vaderdag pakket 

Een pakketje met kleine cadeautjes valt bij elke ontvanger goed in de smaak. Ook voor Vaderdag is het leuk om zo’n pakket te maken. De volgende cadeautjes zijn leuk om in zo’n pakketje te verwerken.

 • Puzzelboekje
 • Bon van de bouwmarkt
 • Boek
 • Flesje bier of wijn
 • Reep chocola of een klein kaasplankje
 • Bon voor een streamingsdienst als Netflix of Videoland
 • Deodorant
 • Goede koffie of thee
 • Tijdschrift

Vaderdag cadeau knutselen: maak zelf iets moois

Een vaderdag cadeau hoef je natuurlijk niet per se te kopen, want je kunt het ook zelf maken! Een zelfgemaakt cadeau is persoonlijk en uniek, iets wat een gekocht cadeau vaak niet is. Vaderdag knutselen met een baby, met kinderen of als volwassene is heel gemakkelijk met onze knutsel ideeën voor elke leeftijd

Verras je vader met bier of wijn

Heel veel mensen vinden het leuk om een goede fles wijn of bier te krijgen. Als je vader van een drankje houdt, is het daarom een goed idee om hem een fles wijn of bier cadeau te geven bij je vaderdagkaart. Wat dacht je van een bierpakket met verschillende soorten speciaalbiertjes of een fles Leffe Blond speciaal voor Vaderdag? Ook vind je bij Kaartje2go heel veel goede wijnen, van merlot tot prosecco.

Leren armband of een horloge

Een leuk aandenken aan Vaderdag 2020 is een mooi sieraad of horloge. Ga bijvoorbeeld voor een stoffen of leren armband met een inscriptie in de sluiting, of laat een mooi horloge graveren. Laat je vader eventueel zelf iets moois uitzoeken, zodat hij iets krijgt wat hij echt draagt.

Vaderdag boek

Ook leuk: een boek geven voor Vaderdag. Als jullie samen nog kleine kinderen hebben of Vaderdag zelfs voor de eerste keer vieren, dan is een gepersonaliseerd boek met naam als  Ik hou zóoo veel van papa! origineel. En wat dacht je van het Bucketlist boek voor ouders, om samen met jullie kinderen te doen? Een leuk boek valt namelijk altijd wel in de smaak

Wat te geven of doen met Vaderdag 2019?

Wat te doen met Vaderdag 2020: leuke activiteiten tijdens corona

Vaderdag 2020 is door corona een beetje anders dan anders. Maar wist je dat je er met wat creatieve oplossingen een hele leuke dag samen van kan maken? Met de volgende Vaderdag ideeën en tips zijn jullie toch heel dicht bij elkaar! 

Kopje koffie op afstand

Even bij papa op bezoek gaan doe je dit jaar gewoon in de tuin! Als je namelijk anderhalve meter afstand neemt en in de tuin gaat zitten, is er genoeg ruimte om samen een kopje koffie drinken. Let wel op: er is geadviseerd om met maximaal 3 mensen op bezoek te gaan, dus houd je hier ook aan. Op deze manier lopen jullie het minste risico en kun je je vader toch even zien.

Vaderdag spel of quiz met de hele familie

De mogelijkheden om op afstand een spel met familie of vrienden te doen schieten als paddestoelen uit de grond en ook voor Vaderdag is dit natuurlijk een superleuke optie. Met de volgende apps wordt Vaderdag 2020 een hele gezellige!

Middagje touren met een oldtimer

Met de hele familie bij elkaar komen mag natuurlijk niet, maar samen touren in jullie eigen auto’s is natuurlijk wel een optie. Extra leuk is het dan om voor papa een mooie oldtimer te huren. Neem allemaal je eigen lunchpakketje mee, (video)bel elkaar af en toe om contact te hebben en geniet van de rit. 

Samen pizza’s maken

Misschien waren jullie voor het virus toesloeg van plan om gezellig samen uit eten te gaan voor Vaderdag. Natuurlijk is dit nu niet mogelijk, maar middels een videoverbinding kun je samen heel gezellig eten. Maak bijvoorbeeld pizza’s op afstand met elkaar! Stuur elk gezin een boodschappenlijstje met benodigdheden, en maak er op beeld samen een gezellige pizzaparty van. 

Vaderdag 2020

Deze ideeën en tips voor Vaderdag cadeaus en activiteiten maken van papa’s dag een onvergetelijke! Want al kun je Vaderdag dit jaar misschien niet zo vieren als andere jaren, toch heb je met wat kleine aanpassingen een hele gezellige tijd samen. Wil je meer leuke inspiratie voor wat je kunt geven? Bekijk dan ook onze vaderdagcadeaus.

Ook interessant voor jou: