Algemeen 26 juni 2023

De mooiste teksten om sterkte te wensen

Stuur een sterktekaartje

Met onze kaartjes om sterkte te wensen stuur je iemand een knuffel per post.

Sommige momenten vragen om bemoedigende woorden, maar de juiste vinden kan best lastig zijn. Misschien wil je iemand een hart onder de riem steken met een sterkte tekst, of met een mooi gedicht de dag net een beetje minder zwaar maken. Jouw sterkte wensen kunnen echt het verschil maken wanneer iemand niet zo lekker in z’n vel zit. Het is namelijk fijn om te weten dat er aan je gedacht wordt. Verspreid daarom wat zonnestralen op donkere dagen, met een mooie kaart en een passende tekst om sterkte te wensen. Wij helpen je graag op weg met wat tekstsuggesties voor liefde, sterkte, moed en kracht.

Moed en sterkte wensen

Er zijn heel veel verschillende manieren om iemand sterkte te wensen. Want een hart onder de riem steken kan ook op allerlei momenten. Een gebroken arm vraagt bijvoorbeeld om een andere sterkte tekst dan wanneer iemand heel erg ziek is. Soms wens je iemand moed, soms een spoedig herstel en soms gewoon een flinke dosis liefde. We hebben daarom geprobeerd om een diverse set sterkte teksten samen te stellen.

🧡 Lees ook: Mooie woorden voor een hart onder de riem.

sterkte wensen

Sterkte wensen in het Engels

Friese teksten voor heel veel sterkte 

Christelijke sterkte tekst

Stuur een kaartje naar iemand die het nodig heeft

Knuffel woorden van steun

Lieve woorden op een kaartje doen wonderen. Een sterkte knuffel, in de vorm van een mooie tekst, kan zelfs zorgen voor een glimlach door tranen heen. Deze teksten hoeven helemaal niet zoetsappig te zijn. Kijk maar! 

Sterkte wensen bij ziekte

Het is extra lastig om de juiste woorden te vinden voor iemand die ziek is. Want wat zeg je tegen iemand die zich zo ontzettend slecht voelt? In de sterkte tekstwensen hieronder hebben we vooral geprobeerd om het niet te zwaar te maken. Daarmee kan jouw kaartje net een beetje lucht geven aan een vervelende situatie. 

Sterkte tekst voor ernstig of terminaal ziek 

Wat zet je op een kaart waarmee je iemand sterkte wil wensen bij ziekte? Denk bijvoorbeeld aan een ongeneeslijke zieke of iemand die terminaal ziek is. Een heel moeilijk onderwerp, omdat het leed vaak bijna niet in woorden is uit te drukken. We hebben een selectie van teksten voor je samengesteld, die je misschien helpen.

Sterkte tekst bij operatie

Gedicht om sterkte te wensen 

Weet je wat een sterkte tekst extra bijzonder maakt? Rijm! Sterkte wensen in dichtvorm geeft je tekst soms net de leuke twist die zorgt voor een glimlach. 

🐞 Liever iets doen? In dit artikel geven we tips om iets te betekenen voor een ander.

Sterkte quotes

Soms hoef je helemaal niet ver te zoeken voor mooie sterkte wensen. Deze zitten namelijk al best vaak verstopt in teksten van liedjes, speeches of interviews. We hebben de mooiste sterkte quotes voor je verzameld, zodat ook jij met deze teksten iemand sterkte kunt wensen. 

Sterkte wensen met een kaart

Ga je jouw sterkte wens op een kaartje schrijven? Kies dan voor een sterkte kaart die past bij je tekst. Als je iemand wilt opfleuren zijn kaartjes met bloemen een mooie optie. En zonnestralen op een kaart doen het ook altijd goed. Is de situatie heel verdrietig, en vind je het lastig om een passende kaart te vinden, dan is een sober exemplaar met alleen de tekst sterkte mooi.

🕊️ Bekijk hier alle sterkte kaarten

Ook interessant voor jou: