Trouwen 24 mei 2021

DIY: Zelf invulkaarten voor je bruiloft maken

Invulkaarten bruiloft

Na je bruiloft is het een leuk moment om eens door het gastenboek heen te gaan. Maar hoe leuk is het als je zelf een gastenboek kunt maken en personaliseren naar jouw smaak! Ooit gehoord van bruiloft invulkaarten? Door de invulkaarten zelf te maken, worden ze erg persoonlijk en ontwerp je jouw ideale gastenboek. Bij Kaartje2go zijn je invulkaarten supermakkelijk en persoonlijk te maken. In deze blog helpen wij jou een handje met het zelf maken van de invulkaarten en vind je de leukste ideeën voor op het invulkaartje. 

Ook leuk om te lezen: 12 leuke weetjes en feitjes over trouwen 

Wat zijn invulkaarten voor een bruiloft?

Een gastenboek kennen we natuurlijk allemaal en kan wat standaard zijn doordat je het boek meestal niet kan personaliseren. Met invulkaarten kan dat dus wel! Familie en vrienden die aanwezig zijn op jouw bruiloft kunnen hun wensen en voorspellingen voor jullie huwelijk uitspreken. De kaartjes kun je zelf ontwerpen, waardoor je ook eigen vragen kunt bedenken. Zo kunnen de gasten bijvoorbeeld hun favoriete herinnering van het bruidspaar opschrijven, wat ze het mooiste aan jullie bruiloft vonden of een advies aan jullie geven. 

Invulkaarten voor je bruiloft zelf maken

Invulkaarten voor je bruiloft kun je gemakkelijk zelf maken met onderstaande tips. De invulkaarten kun je helemaal zelf personaliseren. Begin met een ontwerp, pas het aan naar je eigen stijl en voeg leuke vragen toe. 

1. Kies een leuk kaartje 

Als eerst begin je met het kiezen van een leuk kaartje. Of je voor een blanco kaart gaat of een van onze leuke ontwerpen kiest, is helemaal aan jou. Het makkelijkst is om te kiezen voor een trouwkaart, zo heb je al een mooi trouwontwerp dat je kunt gebruiken voor je invulkaarten. Tip: kies een kaartje met een lichte achtergrond, zodat je zeker weet dat de geschreven stukken van familie en vrienden te lezen zijn. Naast het ontwerp en de achtergrond van de kaart is het ook handig om na te denken in welke vorm je je kaart graag wilt. Rechthoekige, vierkante of langwerpige kaart, de keuze is aan jou! 

2. Kies tussen een enkel of dubbel kaartje

Na stap één bepaal je of je een enkel of dubbel kaartje wilt. De meeste invulkaarten zijn enkel en hebben dus een voorkant en achterkant, maar een dubbel kaartje kan ook zeker. Als je kiest voor een dubbel kaartje heb je meer ruimte om vragen te stellen en om bijvoorbeeld een leuke foto toe te voegen. 

3. Maak de invulkaarten zoals jij het wilt

Stap drie is natuurlijk het leukst, de invulkaartjes voor je bruiloft helemaal personaliseren. Begin met het verwijderen van de elementen en teksten die je niet wilt gebruiken. Daarna kun je beginnen met het toevoegen van vragen. Inspiratie nodig voor jouw invulkaartje? Bekijk onze tekst ideeën en maak jouw invulkaartje helemaal af. 

Ideeën voor op de invulkaarten bruiloft 

 • Mijn naam is…
 • Ik ken de bruid/ bruidegom van..
 • Het mooiste moment van de dag vond ik…
 • Toen ik jullie vandaag voor het eerst zag dacht ik…
 • Onze mooiste herinnering is…
 • Mijn advies voor een goed huwelijk is…
 • Mijn wens voor jullie is…
 • Een leuke anekdote over het bruidspaar…
 • Date-aanraders…
 • Ik denk dat jullie over 10 jaar…
 • Liefde is…

4. Kies het formaat

Tevreden met het resultaat? Dan kun je aan de slag met het formaat. Bij een rechthoekig en vierkant kaartje kun je uit verschillende formaten kiezen. Ga je voor een groot invulkaartje of toch wat kleiner? De keuze is aan jou! Als je gekozen hebt voor langwerpig kaartje hoef je geen formaat te kiezen, deze heeft namelijk een standaard formaat. 

5. Bestel een proefdruk

Benieuwd hoe het kaartje eruitziet en of alles wel klopt? Bestel dan eerst een proefdruk van je zelfgemaakte invulkaart. Zo kun je controleren of de kaart naar wens is, er genoeg ruimte is om op te schrijven en of de geschreven tekst leesbaar is. Een proefdruk is zo gemaakt; kies bij het aantal kaarten voor één en klik vervolgens op gratis proefdruk bestellen.

6. Kies de papiersoort

Omdat het natuurlijk een bruiloft invulkaart is, wil je dat het kaartje schrijfbaar is. Onze standaard kaart heeft een glans papiersoort. Wil je dat de familieleden en vrienden kunnen schrijven op de voor- en achterkant, kies dan voor een ander papiersoort. Ga bijvoorbeeld voor de papiersoort premium mat of chic parelmoer. Zo kun je de geschreven teksten goed lezen, wel zo handig! 

7. Rond je bestelling af

Zo, na alle stappen is het eindelijk zover om de bestelling af te ronden. Vul je adresgegevens in, check of alles echt goed staat en bestellen maar! Voor je het weet liggen je zelfgemaakte invulkaarten in de brievenbus. 

Alternatief gastenboek voor je bruiloft

Zo, ben je al helemaal om? Een gastenboek is ook zeker een leuk idee voor je bruiloft, maar met de invulkaarten kun je het echt persoonlijk maken. Wel zo leuk! De invulkaarten zijn dan ook een erg leuk alternatief voor het standaard gastenboek. Wil je van de invulkaarten toch een boek maken? Bekijk onze ideeën voor een alternatief gastenboek. 

Invulkaarten bruiloft in een doosje

Om de invulkaarten goed te bewaren en niet kwijt te raken kun je kiezen voor mooie opbergkistjes. Ga voor twee kistjes, één waar de lege invulkaartjes inzitten en één waar de ingevulde kaartjes in kunnen. Zo houd je alles mooi overzichtelijk en raken de persoonlijke invulkaarten niet kwijt. 

Mooie ringmap

Wil je graag gepersonaliseerde kaartjes, maar ook een gastenboek? Kies dan een mooie ringmap uit waar je alle kaartjes in kan doen. Je kan ervoor kiezen om gaatjes in de kaartjes te maken zodat het in de ringmap kan of ga voor insteekhoezen. Zo is alles gemakkelijk te vinden in een map. Tip: de ringmap kun je ook mooi personaliseren met bijvoorbeeld jullie namen en datum van de bruiloft. 

Klembord

Een andere manier om alle kaartjes te bundelen is met een klembord. Met een klembord houdt je alle kaartjes op één plek, maar wel op een mooie, stijlvolle manier. 

Door een ringetje te halen

Je kan alle invulkaarten ook aan een grote ring maken of haal de kaartjes door een mooi lint. Zo kunnen de gasten de kaartjes makkelijk omslaan.

Hoe leg jij dit bijzondere moment vast?

Ga je voor een gastenboek of toch invulkaarten voor je bruiloft? Wij zijn erg benieuwd! Je bruiloft belooft de mooiste dag van je leven te worden en daarom is het ook zo fijn om na die tijd nog te kunnen genieten van de dag. Wil je gelijk aan de slag met de bruiloft invulkaarten? Check dan onze trouwkaarten, personaliseer naar jouw smaak en voeg leuke vragen toe! 

Ook interessant voor jou: