Trouwen 27 maart 2019

12 leuke bruiloftspellen en -activiteiten

Leuke bruiloft spellen en activiteiten

Zie jij je bruiloft voor je als een relaxte dag waarop iedereen het naar zijn zin heeft? Zorg er dan voor dat je wat leuke bruiloft spellen voorbereidt! Een bruiloft spel kun je bijvoorbeeld doen na een toch wel spannende ceremonie, om de kinderen te vermaken of voor een gezellig en actief moment. Met de volgende 12 bruiloft spellen, activiteiten en ideeën vermaken jullie je goed!

1. Kennismakingsspel voor je bruiloft

Komen er veel daggasten op je bruiloft die elkaar nog niet zo goed kennen? Dan is het waardevol om het kennismakingsspel Vind iemand die… te doen. De gasten krijgen elk een kaartje met feitjes, waarna ze bij elk feitje een andere gast moeten vinden. Een feitje kan bijvoorbeeld zijn Is even oud als jij of Heeft geen Instagram. Extra leuk is het om feitjes te verzinnen die precies bij specifieke gasten horen, zoals Heeft een grote verzameling bierdopjes of Voetbalt 3 keer per week. Zo wordt de kennismaking persoonlijk en is het ijs snel gebroken!

2. Bruiloft fotospel

Wil je je daggasten tijdens de receptie vermaken én lijkt het je leuk om ook foto’s van hen te ontvangen? Laat ze dan het fotospel doen! Leg op elke tafel een wegwerpcamera of polaroidcamera en een lijstje met onderwerpen om te fotograferen. Zo zie je je mooiste dag door hun ogen heen en vermaken zij zich. Laat de gasten bijvoorbeeld de volgende situaties fotograferen.

  • De bruid die een traantje wegpinkt
  • Een ober die met een vol dienblad loopt
  • Kinderen die elkaar achterna rennen
  • Je favoriete bruidsversiering
  • Een groepsfoto met de gasten aan je tafel
  • Een lachende bruidegom

3. Wie ben ik? met herinneringen

Het volgende spel is leuk om als vriend of familielid voor de bruid en bruidegom te organiseren. Laat elke gast van tevoren een persoonlijke herinnering op een briefje schrijven. Trek vervolgens 10 briefjes en lees de herinnering op. De bruid of bruidegom moet vervolgens raden met wie hij of zij deze herinnering heeft gemaakt!

4. Bowlen als activiteit voor een bruiloft

Heb je wat tijd over in het programma en lijkt het je leuk om wat actiefs te doen met je gasten? Ga dan samen bowlen! Zo zijn je gasten even in beweging en kunnen ze hun energie kwijt. Daarbij is bowlen een fijne uitlaatklep na een emotioneel jawoord.

5. Beamer met favoriete spel van de bruid of bruidegom

Met het favoriete spel van jou of je partner kun je je gasten zich ook goed vermaken! Regel een beamer, sluit deze aan op jullie Xbox of PlayStation en laat je gasten een van je favoriete spellen spelen. Gasten die het tijdens het feest niet leuk vinden om te dansen hebben op deze manier ook een leuke avond.

6. Het schoenenspel

Ken je het schoenenspel al? Dit wordt meestal door een familielid of door de ceremoniemeester georganiseerd! Als bruid en bruidegom geef je allebei een van je schoenen aan de ander en ga je met de rug naar elkaar toe zitten. Vervolgens krijgen jullie vragen over je relatie, zoals Wie geeft er meer geld uit? Past de vraag bij je partner? Dan houd je de schoen van je partner omhoog. Als jullie allebei hetzelfde antwoord geven, verdienen jullie punten! Als alle vragen gesteld zijn, weet iedereen precies of jullie elkaar wel zo goed kennen…

Meer informatie en alle vragen voor dit bruiloft spel met schoenen vind je in ons artikel met 3 hilarische huwelijksjubileum spellen.

7. Interactief bruiloft spel: He said, she said

Een spel dat het ook goed doet tijdens bruiloften is He said, she said. Laat je gasten opstaan en geef elke gast een bordje met jouw naam of hoofd aan de ene kant en die van je partner aan de andere. Vervolgens leg je je gasten steeds een uitspraak voor die jij óf je partner gezegd heeft. Door het bordje omhoog te houden geven de gasten aan wie ze denken dat de uitspraak heeft gedaan. Heeft de gast het goede antwoord gegeven? Dan mag hij of zij blijven staan. Iedereen die het foute antwoord heeft gegeven gaat zitten. De gast die nog als enige staat, kent het bruidspaar het beste en wint het spel.

8. Leeftijdsspel

Het is ook leuk om wat kleine bruiloft spellen neer te zetten die tussendoor gedaan kunnen worden. Laat je gasten bijvoorbeeld het leeftijdsspel doen. Verzamel 10 oude foto’s van jou en je partner en plak deze met nummers ernaast op een bord. Laat je gasten vervolgens op een briefje raden hoe oud jullie waren op de foto’s. Aan het eind van de avond wint degene die de meeste antwoorden goed heeft!

9. Mega woordzoeker op je bruiloft

Een ander spel voor een bruiloft dat tussendoor gespeeld kan worden is een mega woordzoeker. Zet verschillende woorden in de woordzoeker die met jou en je partner te maken hebben, zodat gasten deze kunnen afstrepen. De overgebleven letters kunnen een zin vormen die uiteindelijk leidt naar de prijs. Maak de woordzoeker met stift of verf op een houten bord en zet deze bijvoorbeeld op een schildersezel.

10. Speurtocht als dagactiviteit voor de bruiloft

Een speelse manier om even stoom af te blazen na de ceremonie is een speurtocht! Ook kinderen vinden dit vaak leuk om te doen. Zet de speurtocht met lintjes uit en laat je gasten tussendoor opdrachtjes doen. Leg eventueel wel teenslippers of andere makkelijke schoenen klaar bij de start, want de meeste gasten zullen schoenen aanhebben die niet erg geschikt zijn voor een speurtocht ;–)

11. Bingo voor de kinderen

Wil je uitgebreid dineren met je daggasten, maar komen er ook veel kinderen op je bruiloft? Vermaak hen dan met bingo! Vraag een vriend of familielid die geen daggast is om de bingo te verzorgen, zodat je daggasten even de tijd hebben voor elkaar. En met leuke prijsjes voor verschillende leeftijden is er voor elk kind wat leuks te winnen.

In ons artikel Kinderen op je bruiloft: hoe houd je ze bezig? vind je nog meer manieren om er ook voor de kinderen een leuke dag van te maken.

12. XXL spellen spelen op je bruiloft

Heb je veel ruimte tot je beschikking? Regel dan een aantal XXL spellen, zoals mega Jenga, XL mikado, levensgroot 4-op-een-rij of een sjoelbak die 3 keer zo lang is. Extra leuk is het om 6 XXL spellen te kiezen en een zeskamp samen te stellen. Je gasten kunnen dan in groepjes tegen elkaar spelen.

Leuke bruiloft spellen

Als je een aantal van deze bruiloft spelletjes op je mooiste dag doet, weet je zeker dat er gelachen wordt en dat je gasten het naar hun zin hebben! Wil je meer lezen over wat je moet regelen voor je gaat trouwen? Bekijk dan onze bruilofts checklist.

Ook interessant voor jou: