Foto-ideeën 14 oktober 2019

Hier moet je op letten bij het maken van je bruidsfoto’s

Bruidsfoto's

Je bruiloft is een moment waaraan je later nog vaak terugdenkt. Met familie en vrienden haal je straks bijvoorbeeld de mooiste herinneringen op en als je je trouwjurk achteraf ziet, kun je het niet laten om even weemoedig aan die mooie dag te denken. Natuurlijk kun je je trouwdag ook herbeleven als je naar je bruidsfoto’s kijkt. Maar waar moet je precies op letten om tot die mooie foto’s te komen? Wij verzamelden de beste tips en ideeën voor je bruidsfoto’s. 

Investeer in een goede fotograaf

Deze eerste tip prijkt niet voor niets bovenaan dit rijtje met adviezen. Als je namelijk investeert in een goede fotograaf, ben je de rest van je leven (of je huwelijk ;–)) blij met je trouwfoto’s. Een goede fotograaf schiet namelijk precies dat emotionele moment of dat detail dat een foto zo uniek maakt. Toegegeven, een goede fotograaf is niet goedkoop, maar het geluksmomentje dat je ervaart bij het zien van je foto’s is echt onbetaalbaar. Elke fotograaf heeft zijn of haar eigen stijl van fotograferen. Bekijk daarom verschillende portfolio’s en bedenk welke aansluit bij jullie wensen. Heb je iemand op het oog, maar ligt jullie budget echt lager? Misschien zijn er mogelijkheden om wat te besparen op andere onderdelen van je bruiloft. Tevreden zijn over je bruidsfoto’s is wat ons betreft belangrijker dan die dure trouwauto of dat luxe welkomstdrankje.

Kies een binnen- en een buitenlocatie 

Je hebt helaas niet in de hand of je bruidsfoto’s met slecht weer of bij 38 graden worden gemaakt. Het meest praktische is daarom om zowel een binnen- als een buitenlocatie te kiezen waar je terecht kunt voor het maken van trouwfoto’s. Zo heb je een oplossing voor bruidsfoto’s bij regen op je bruiloft, voor als je trouwt met warm weer en voor wanneer het gewoon een stralende dag is. Op zoek naar leuke fotoshootlocaties voor binnen en buiten? Bekijk dan ook 10 favoriete locaties voor je bruidsfotoshoot

Bruidsfoto’s maken: kies de juiste tijdstippen

Voor de trouwfotoshoot met je partner en de eventuele shoot met je daggasten is het belangrijk om het juiste moment te kiezen voor het bruidsfoto’s maken. Wat veel mensen niet weten, is dat wanneer je trouwfoto’s rond het middaguur gemaakt worden, het licht vaak fel is en harde schaduwen geeft. Als je ‘s ochtends of tegen het begin van de avond foto’s maakt, krijg je het mooiste resultaat. En wil je echt magische plaatjes? Laat je dan op de gevoelige plaat vastleggen tijdens het golden hour, het uur voor zonsondergang. Het is natuurlijk per periode in het jaar verschillend wanneer het licht op z’n mooist is. Je fotograaf kan je hier meer over vertellen voor jullie trouwdag.

Maak een lijstje met gasten voor de gezamenlijke foto’s

Wanneer jullie een specifiek moment willen inplannen voor het bruidsfoto’s maken met de daggasten, is het handig om vooraf een lijstje te maken met de verschillende combinaties en de volgorde. Zo verloopt dit gestructureerd en weet je zeker dat iedereen wordt vastgelegd. Vraag een van de ceremoniemeesters om dit te begeleiden, zodat jij en je partner in alle rust op de foto kunnen gaan. We raden je aan om niet meer dan 12 combinaties te maken, want groepen fotograferen kost best veel tijd. Een lijstje met combinaties kan er bijvoorbeeld zo uit zien.

  • Bruidspaar – alle daggasten
  • Bruidspaar – ouders bruid
  • Bruidspaar – ouders bruidegom 
  • Bruidspaar – opa’s en oma’s
  • Bruidspaar – familie bruid
  • Bruidspaar – familie bruidegom
  • Bruid – broer(s) en/of zus(sen) bruid
  • Bruidegom – broer(s) en/of zus(sen) bruidegom
  • Bruid – vriendinnen bruid
  • Bruidegom – vrienden bruidegom

Licht de familiebanden toe

Het is ook goed om bij je fotograaf aan te geven hoe je familie precies in elkaar zit en welke gasten extra vaak op jullie trouwfoto’s mogen verschijnen omdat ze veel voor jullie betekenen. Door dit inzichtelijk te maken kan hij of zij de juiste mensen en de juiste momenten vastleggen. 

Bruidsfoto’s maken? Vergeet deze benodigdheden niet

Als jullie als bruidspaar op locatie foto’s gaan maken, is het handig om bepaalde dingen niet te vergeten. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon voor contact met je ceremoniemeesters en fotograaf (voor onderweg), je portemonnee voor parkeergeld, je bruiloft emergencykit met make-up en blarenpleisters, en eventueel leuke attributen voor op je trouwfoto’s. We raden je trouwens aan om een vriend(in) of familielid te vragen die jullie assisteert tijdens de trouwfotoshoot. Diegene kan je bruidsboeket vasthouden als het moet, je make-up bijwerken en jullie op je gemak laten voelen als het begin van de shoot wat onwennig is. 

Bruidsfoto’s maken

Je bruidsfoto’s worden met deze tips en ideeën stuk voor stuk plaatjes om nog heel vaak naar te kijken! Wil je meer lezen over trouwen? Ontdek hoe je je trouwschoenen het beste kunt inlopen en bekijk onze checklist voor je bruiloft, zodat je niets vergeet.

Ook interessant voor jou: