Overlijden 26 augustus 2019

De mooiste rouwbedankkaartjes

Mooiste rouw bedankkaartjes

Als je een dierbare verloren bent, is de steun van familie, vrienden en bekenden erg waardevol. Ze hielpen je misschien met het regelen van de begrafenis, boden een luisterend oor of maakten een groot gebaar met een meelevend kaartje. Voor al deze lieve mensen die iets voor je betekend hebben in deze moeilijke tijd, is een bedankje op zÔÇÖn plek. Laat hen daarom met een rouw bedankkaartje weten dat je hun steun erg hebt gewaardeerd. Bij Kaartje2go vind je veel verschillende rouw bedankkaartjes en daarom hebben we een aantal stijlen uitgelicht.

Wil je een kaartje sturen om iemand te condoleren? Bekijk dan onze condoleancekaarten en teksten voor op een condoleancekaart.

Rouw bedankkaartjes met foto

Rouw bedankkaartjes met foto

Je laat een rouw bedankkaartje echt spreken met een foto van de overledene op de voorkant. Een foto herinnert de ontvanger direct aan de overledene, wat erg waardevol is. Een kaartje met een foto krijgt daarnaast vaak een prominente plek. Weet je niet zo goed wat voor foto je moet kiezen? Een foto die laat zien hoe diegene was of een foto gemaakt op een moment dat hij of zij zich goed voelde, is erg geschikt voor een bedankkaartje na overlijden.

Dieren op een bedankkaartje na overlijden

Dieren op een bedankkaartje voor overlijden

Een rouw bedankkaartje met dieren kan ook erg passend zijn. Dieren zijn vaak een mooi symbool voor bepaalde situaties in het leven. Voor overlijden zijn vogels en vlinders bijvoorbeeld erg geschikt. Het feit dat ze kunnen vliegen symboliseert de reis naar een andere plek hier ver vandaan. Had de overledene een lievelingsdier? Dan is dit ook erg mooi om af te beelden op de kaart. En een foto van de overledene samen met zijn huisdier zullen de ontvangers ook niet meer vergeten.

Rouw bedankkaartje met hobby

Zeilboot of voetballer op een rouw bedankkaartje

Als je een rouw bedankkaartje stuurt, wil je het liefst zo dicht mogelijk bij het leven van de overledene blijven. Daarom kun je ook zijn of haar hobby gebruiken voor het bedankkaartje. Misschien hield diegene van voetbal, was hij of zij fanatiek golfer of bracht de overledene zijn tijd graag door in een zeilboot op het water. Zet er bijvoorbeeld ook een mooie quote bij die te maken heeft met zijn of haar hobby en met de overledene. Op deze manier wordt je bedankkaart heel symbolisch. 

Bedankkaartje na overlijden kind

Rouwbedankkaartjes bij overlijden van een kind

Als een kindje is overleden, mogen de rouw bedankkaartjes best iets speelser zijn. Wat dacht je van een mooie hartjesregen of een kaart met een vrolijke illustratie vol natuur? Je kunt natuurlijk ook een ingetogen geboortekaartje kiezen en hier zelf een mooi bedankkaartje van maken. Onze kaarten zijn aan te passen naar je eigen wensen, zodat je altijd een kaartje naar jouw smaak verstuurt.

Natuur op een bedankkaartje na overlijden

Natuur op een bedankkaartje na overlijden

Betekende de natuur veel voor degene die overleden is? Dan zijn rouw bedankkaartjes met natuurlijke elementen erg passend. Ga bijvoorbeeld voor een mooie illustratie van bloemen of kies voor een modern bedankkaartje met een natuurfoto. Was fotograferen of schilderen een grote hobby van de overledene en haalde hij of zij inspiratie uit de natuur? Een eigen werk is ook erg mooi en geschikt voor op een bedankkaartje. Begin in dat geval met een blanco kaart en maak je kaart helemaal naar je eigen wens.

Naar wie stuur je een rouw bedankkaartje?

Wanneer je rouw bedankkaartjes wilt versturen is het natuurlijk belangrijk om te weten naar wie je deze wilt sturen. Het is gebruikelijk om rouw bedankkaartjes te sturen naar de familie, vrienden en bekenden die aanwezig waren op de uitvaart of die hun steun op een andere manier hebben betuigd. In het condoleanceboek staan de meeste namen van mensen die op de uitvaart waren. Daarnaast kun je alle gekregen kaartjes en berichtjes van mensen nog eens doorkijken, zodat je zeker weet dat je niemand vergeet. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen specifieke mensen een bedankkaartje te sturen.

Persoonlijk rouw bedankkaartjes na overlijden

Met deze idee├źn voor een rouw bedankkaartje laat jij mensen die hun steun betuigden op jouw manier weten dat je hen waardeert. Wil je het kaartje helemaal afmaken? Kies dan voor een luxe papiersoort, zoals oudhollandse structuur of linnen. Ook past een grijze of kraft envelop erg goed bij een rouw bedankkaartje. En met de juiste tekst op je rouw bedankkaartje maak je je kaartje heel persoonlijk.

Ook interessant voor jou: