Kerst 26 september 2022

🎄 Dit is wanneer de kerstspullen van 2023 in de winkels liggen!

kerstspullen
Kerstspullen bij Søstrene Grene

Kerstspullen: wij kunnen niet wachten tot ze weer in de winkels liggen! De magisch versierde kerstshows bewonderen bij de Intratuin en Tuinland, toffe kerstballen shoppen bij de Bijenkorf en goedkope kerstversiering scoren bij de Primark… Wij krijgen er alleen al kerstkriebels van als we eraan denken. Maar wanneer kun je de kerstspullen eigenlijk precies weer kopen in een winkel als Intratuin, IKEA en Action? Pak je agenda erbij, want wij vertellen je precies wanneer je op de stoep moet staan bij je favoriete merken en winkels!

🎄 Ook leuk om te lezen: Aftellen tot kerst doe je met deze 24 toffe tips.

Kerstspullen: de data wanneer ze in jouw favoriete winkel liggen

  • Intratuin kerst: eerste shows zijn vanaf 15 september 2023 te bezoeken. Check op hun website vanaf welke datum de kerstshow in jouw filiaal te bezoeken is.
  • Action kerst: De eerste spullen zijn vanaf 11 september 2023 al verkrijgbaar.
  • IKEA kerst 2023: vanaf oktober 2023
  • Hema kerst: 25 september 2023
  • Xenos kerst: 9 oktober 2023
  • Albert Heijn kerst
    • Kerstspullen en AH Excellent-assortiment: nog niet bekend
    • Allerhande kerst: vanaf 6 december
  • Kruidvat kerst: nog niet bekend
  • Blokker kerst: 2 oktober 2023
  • Primark kerst 2023: nog niet bekend
  • Bijenkorf kerst: nu verkrijgbaar!
  • Tuinland kerst: 21 oktober 2023
  • Søstrene Grene kerst: 19 oktober 2023
  • Dille en Kamille kerst: 2 oktober 2023
  • Decemberzegels 2023: te koop en te plakken van 13 november 2023 t/m 6 januari 2024

Intratuin kerst: vanaf wanneer liggen de kerstspullen in de winkels?

Denk je aan kerst, dan denk je aan de Intratuin. Want bij dit tuincentrum weten ze van spektakel rond de feestdagen! De kerstshows van de Intratuin zijn drukker bezocht dan de gemiddelde kerstmarkt in Nederland. Leuk om te weten: de grootste kerstshow van Nederland is te vinden bij Intratuin Duiven. Een bezoekje brengen aan de Intratuin moet dus zeker op je kerstbucketlist staan dit jaar! Wat je er nog meer kunt vinden? De Intratuin heeft ook de leukste kerstversiering, zoals notenkrakers, ‘mijn eerste kerstbal’ voor je kleintje of een toffe kerstengel voor in de boom. De eerste filialen zijn vanaf 15 september al te bezoeken!

Intratuin kerst: De eerste kerstshows zijn vanaf 15 september 2023 te bezoeken. Bekijk op de website van Intratuin vanaf wanneer de kerstshow in jouw filiaal precies geopend is.

✨ Ook leuk om te lezen: 14x creatieve kerstknutsels voor volwassenen

Action kerst 2023: kerstservies, kerstmandje of foute kersttrui 

Als de kerst ergens vroeg wordt ingeluid dan is het wel bij de Action. De eerste kerstspullen zijn 11 september al gespot bij de Xenos! Vanaf nu is het dus shoppen geblazen bij deze superleuke winkel. Voor een prikkie koop je bij de Action de tofste kerstversiering. Wat dacht je van een mooi Action kerstservies, een kerstmandje voor je viervoeter of een foute kersttrui voor comfy feestdagen? Ook leuk bij Action: kerststickers, cadeaupapier voor kerst, een piek voor je kerstboom of foute kerstkleding. Je merkt het, of je nou op zoek bent naar kerstdecoratie, lekker wilt knutselen of je hond of kat wilt verwennen: bij de Action vind je het allemaal. 

Action kerst: De eerste kerstspullen zijn 11 september 2023 gespot.

IKEA kerstspullen 2023
Kerstspullen bij IKEA

IKEA kerst 2023

Je doet gegarandeerd kerstvibes op bij het bekende Zweedse warenhuis! IKEA heeft namelijk elk jaar een kerstcollectie met prachtige spullen. Papieren kerststerren, de IKEA adventskalender en mooie kerstballen en -ornamenten. Kerst ligt bij IKEA vanaf oktober 2023 in de winkels.

IKEA kerst 2023: vanaf oktober 2023

IKEA kerstboom actie 2023

Een aantal jaren bood IKEA een kerstboom voor één piek aan: koop een kerstboom voor € 20 en je krijgt een waardebon ter waarde van € 19. Het warenhuis heeft alleen besloten om ook in 2023 de kerstboom actie niet door te laten gaan. IKEA vindt dat de kerstboom voor één piek niet meer past bij een duurzame toekomst.

🌲 Tip: Lees hier meer over het kiezen van een echte of een kunstkerstboom.

Hema kerst: van kerstservies tot onesie

Een Hema kerstservies voor tijdens het diner, kerst oorbellen voor bij je outfit of gewoon goede kerstverlichting voor fijne prijzen. Je vindt het allemaal bij de Hema! De kerstversiering van de Hema is altijd heerlijk vrolijk en lekker Hollands! En de Hema zou de Hema niet zijn zonder heerlijke kerst pyjama of onesie om de winteravonden lekker warm door te komen. Hema’s kerstspullen liggen vanaf 25 september 2023 in de winkels!

Hema kerst: 25 september 2023

Xenos kerst: kerstballen, kerstservies en meer!

De kerstversiering van Xenos is altijd heerlijk kleurrijk, verrassend en gezellig anders. Shop bij Xenos bijvoorbeeld een schitterend kerstservies, leuke kerstballen of een gezellige kerstmok. En dat allemaal ook nog eens lekker betaalbaar. Kerst bij Xenos is vanaf 9 oktober 2023 te koop.

Xenos kerst: vanaf 9 oktober 2023

AH kerst: Allerhande, kerstballen en AH Excellent

De feestelijkste supermarkt van Nederland? Dat is wat ons betreft Albert Heijn! Met hun superfeestelijke Allerhande kerst, de Albert Heijn kerstballen en het AH Excellent assortiment maak je er elk jaar weer een heerlijke kerst van. Het is nog niet bekend wanneer kerst bij de Albert Heijn te vinden is. De Allerhande kerst editie is vanaf 6 december verkrijgbaar.

Kerstballen en -spullen bij Albert Heijn: nog niet bekend

AH Excellent assortiment: nog niet bekend

Allerhande kerst: 6 december 2023

Kerstspullen bij Kruidvat: kerstverlichting, kerstballen en inpakpapier

Als je graag de schappen van Kruidvat afspeurt naar leuke kerstdecoratie en -verlichting, wandel dan zeker rond kerst weer eens binnen! Het is nog niet bekend wanneer de kerstspullen te koop zijn bij Kruidvat, maar vorig jaar was dat vanaf 17 oktober. 3 oktober was de kerstverlichting zelfs al te verkrijgen. En hoe dichterbij kerst komt, hoe meer kerstspullen voor op tafel er in de winkels komen te liggen. En dat natuurlijk allemaal voor fijne prijsjes. 

Kerstverlichting Kruidvat: nog niet bekend

Kruidvat kerstballen en andere decoratie: nog niet bekend

Blokker kerst: van kerst inpakpapier tot halve kerstboom

Kerst servies, een halve kerstboom, kerstverlichting en leuke kerstversiering kopen; daarvoor kun je bij Blokker terecht! Blokker heeft bekendgemaakt dat hun kerstspullen vanaf 2 oktober 2023 verkrijgbaar zijn, zowel online als in de fysieke winkels.

Blokker kerst 2023: 2 oktober 2023

Primark kerst 2023: goedkope kerstversiering

Een Primark kerst pyjama, de leukste kerstballen of een heus kerst dekbedovertrek, dat kun je wel aan Primark overlaten! Het is nog niet bekend wanneer Primark kerst 2023 in de winkels ligt. Vorig jaar was dit vanaf november. 

Primark kerstversiering 2023: nog niet bekend vanaf welke datum

Bijenkorf kerst: prachtige kerstballen en luxe kerstdecoratie

Ben je op zoek naar net iets luxere kerstspullen, dan moet je zeker even de Bijenkorf aandoen! Vooral de prachtige kerstballen bij de Bijenkorf zijn het overwegen waard. Kerst is bij de Bijenkorf vanaf nu verkrijgbaar!

Bijenkorf kerst collectie: vanaf nu verkrijgbaar!

Tuinland kerst

Wil je kerst op z’n gezelligst ervaren, breng dan een bezoekje aan de kerstmarkt van tuincentrum Tuinland! Je vindt de leukste kerstspullen en mooie kerstverlichting bij het tuincentrum. Tuinland heeft bekendgemaakt dat ze op 21 oktober 2023 de deuren van hun kerstafdeling openen. Dat wordt heerlijk kerstballen, ornamenten en ander kerstig leuks inslaan!

Kerst bij Tuinland: 21 oktober 2023

Søstrene Grene kerst: Scandinavische kerstversiering

Liefhebbers van Scandinavische kerstversiering opgelet: ook Søstrene Grene heeft elk jaar een schitterende collectie met kerstspullen. Het merk staat garant voor simpele kerstversiering met een warme uitstraling. Søstrene Grene brengt haar kerstspullen vanaf 19 oktober 2023 in de winkels.

Søstrene Grene kerst: 19 oktober 2023

Dille en Kamille kerst

Hou je ook zo van de prachtige spullen van Dille en Kamille? Bekijk dan ook eens de kerstcollectie van dit merk. De kerstspullen van Dille en Kamille zijn ingetogen, gemaakt met mooie materialen en de natuur staat erin centraal. Dille en Kamille heeft bekendgemaakt dat hun kerstspullen vanaf 2 oktober 2023 te koop zijn. Wij liggen sowieso in een slaapzak voor de deur!

Dille en Kamille kerst 2023: vanaf 2 oktober

Wanneer is de kerst uitverkoop in 2023?

Toegegeven, de decembermaand is best een aanslag op je portemonnee. Niet gek dus als je gaat koopjesjagen! Maar wanneer is de eerste kerst sale in Nederland beschikbaar in 2023? Dat varieert natuurlijk per merk en winkel. Het is een goed idee om de dag na kerst, 27 december, eropuit te gaan voor de eerste kerst uitverkoop, want feitelijk is kerst dan weer voorbij. Maar wist je dat veel merken en winkels al eerder beginnen met de uitverkoop op kerstartikelen? Speur de schappen daarom vanaf half december al af om nog voor kerst de mooiste kerstspullen en -kleding met korting te scoren.

Decemberzegels 2023

Een heerlijke activiteit voor begin december: kerstkaartjes sturen naar familie en vrienden! Maar vanaf wanneer mag je de decemberzegels van 2023 eigenlijk gebruiken? PostNL heeft bekendgemaakt dat de december zegels te koop én te plakken zijn van 13 november 2023 t/m 6 januari 2024.

Wist je trouwens dat je bij Kaartje2go van dezelfde korting op je postzegels profiteert tijdens de kerstperiode? De korting geldt op rechtstreeks verstuurde kaarten binnen Nederland. We verrekenen de korting trouwens automatisch in je winkelmandje. Leuk om te weten: we gebruiken gewone postzegels. Zo is je kaartje net wat sneller op z’n bestemming in de drukke decemberperiode. 

Kerstspullen kopen en kerstsfeer proeven

Waarschijnlijk staat je agenda nu lekker vol met data wanneer de kerstspullen in de winkels liggen. Want wat is het toch heerlijk om kerstsfeer te proeven in de gezellig versierde winkels! En wil je nog meer kerstige vibes opdoen? Ontdek dan hier de feestelijkste kerstactiviteiten en -uitjes 🎅

Ook interessant voor jou: