Kerst 24 juni 2019

Half Christmas: wat het is en hoe je het viert

Half Christmas

Het is geen geheim dat we bij Kaartje2go van kerst houden. Het is zelfs onze favoriete periode van het jaar! We beginnen altijd al in de zomer met de voorbereidingen voor de kerstperiode. Als inspiratie wordt er op kantoor dan ook vaak kerstmuziek gedraaid. Nu blijkt er dus gewoon een feestdag te zijn waardoor we ons niet meer de vreemde eend in de bijt voelen: Half Christmas!

🎄 Ook leuk om te lezen: Met deze activiteiten is het elke maand kerst!

Wat is Half Christmas?

In Amerika zijn de mensen hartstikke dol op kerst. Zij vieren geen Sinterklaas, dus zijn de straten veel eerder al versierd met lichtjes en schalt de kerstmuziek door de speakers. De Amerikanen vonden het jammer dat ze na 26 december een heel jaar moeten wachten tot het weer Kerstmis is. Daarom is Half Christmas in het leven geroepen. Op 25 juni zijn we namelijk precies een half jaar verwijderd van Kerstmis. Het is natuurlijk een ‘viering’ met een knipoog, waarbij je allerlei grappige kerstgerelateerde activiteiten kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan een foute kersttrui dragen of een tuinfeest geven in kerstsfeer.

Wanneer vier je Half Christmas?

Half Christmas is dus op 25 juni, precies een half jaar voor kerst. Half Christmas is in 2024 op dinsdag.

Half Christmas vieren

We horen je denken: Oké Kaartje2go, dat is allemaal leuk en aardig, maar wat kan ik hiermee? Nou, heel veel! Je kunt helemaal losgaan met een Half Christmas feest of een volledig Half Christmas diner, maar er zijn ook leuke kleinere dingen die je kunt doen. Als je een paar vrienden of je kinderen enthousiast weet te krijgen, zorgt het vast voor een avond of dag vol plezier! Hieronder geven we je een aantal tips.

Bereid je kerstkaarten voor

Oké, we snappen dat het wat ver gaat om in juni alvast je kerstkaarten te bestellen. Maar je kunt wel alvast nadenken over welke foto je op de kaart gaat plaatsen. We zien namelijk elk jaar dat veel mensen een vakantiefoto gebruiken op hun kerstkaart. Maak bijvoorbeeld alvast een leuke foto van het hele gezin op het strand, in het bos of gewoon in de tuin. In de online kaartmaker ontwerp je later met deze foto eenvoudig een mooie kerstkaart. Zet bijvoorbeeld iedereen een kerstmuts op en plaats een leuk kader met sneeuw of hulstblaadjes. Zo wordt de zonnige vakantiefoto in een paar klikken een sfeervol kerstkaartje. En je staat niet voor gek met een kerstmuts op je hoofd als het 30 graden is ;–)  

Wil je toch een stapje verder gaan, stuur dan een grappige kerstkaart naar een goede vriend(in) voor Half Christmas. Dat zorgt sowieso voor een lach op zijn of haar gezicht!

Zet kerstmuziek op

Hoezo is kerstmuziek alleen om tussen 6 en 26 december te luisteren? Het geeft het hele jaar door een vrolijke en nostalgische sfeer, dus zet gerust Driving Home For Christmas op volume 10 in juni. Op Spotify vind je de Kaartje2go Kerst playlist, met de favorieten van de Kaartje2go medewerkers. Zoek hem op en beluister welke liedjes wij altijd op repeat hebben staan.

Hou een kerstfilmmarathon

Kerstfilms zijn stiekem het hele jaar door hartstikke leuk. Op Netflix staan ze te kust en te keur. Zoek een paar leuke kerstfilms uit voor het hele gezin, installeer je op de bank met een bak popcorn en genieten maar! Er zijn ook veel films die vaak met kerst op televisie worden uitgezonden, maar die geen kerstthema hebben. Denk hierbij aan Harry Potter of E.T.. Met zo’n film heb je toch het gezellige kerstavondgevoel, zonder de kerstbomen en zuurstokken.

Zelf Half Christmas vieren

Je ziet: er zijn een heleboel leuke dingen die je kunt doen om alvast een beetje in de kerstsfeer te komen. Benader het met een knipoog en zie er de lol van in, dan is het een leuke ‘feestdag’ om samen met vrienden en familie te vieren! Want tenslotte gaat Kerstmis niet alleen om de lichtjes, de boom en het eten, maar vooral om gezelligheid en verbondenheid. En daar kunnen we het hele jaar door wel wat van gebruiken.

Ook interessant voor jou: