Trouwen 6 januari 2020

Wat voor tekst zet je op een verlovingskaart?

tekst verlovingskaart

Verloving aangekondigd? Dat is een kaartje waard! Of je iemand nou een felicitatie wilt sturen voor een verloving, of familie en vrienden op de hoogte wilt brengen dat jullie gaan trouwen. En wat voor tekst zet je dan op een verlovingskaart? Wij verzamelden een heleboel teksten, gedichtjes en quotes, zodat je precies zegt wat je wilt zeggen op een felicitatie voor een voorgenomen huwelijk.

šŸ’ Ook leuk om te lezen: Van etiquette tot cadeaus: alles over verloven!

Tekst op je verlovingskaart: aankondiging en uitnodiging

Van een verlovingsring om je vinger wil je natuurlijk iedereen op de hoogte brengen! Dat doe je bijvoorbeeld met een verlovingskaart. Extra leuk is het om ook een verlovingsfeest te geven en te vieren dat jullie gaan trouwen, maar dat hoeft natuurlijk niet. Qua volgorde van de namen schrijft de verlovingskaart etiquette trouwens voor dat de naam van de vrouw eerst komt. Ook kun je jullie eventuele doopnamen vermelden, maar dat hoeft niet per se. De volgende teksten zijn heel geschikt voor de aankondiging van je verloving en voor de uitnodiging van je verlovingsfeest.Ā 

Brecht
&
Marylin

zijn verloofd!

Graag vieren we dit samen met jou op vrijdag 24 juni 2022 in cafƩ De Haagen in Utrecht. Vanaf 20:00 uur ben je van harte welkom om het glas te heffen op onze liefde. Laat je even weten of je komt?

ļ»æ

De liefde is geduldig en vol goedheid.Ā 
Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.Ā 
– 1 KorintiĆ«rs 13

Wij zijn verloofd!

Houd de brievenbus in de gaten, want binnenkort maken we onze trouwdatum aan jullie bekend.

Louise & Joseph

Felicitatie tekst voor op een verlovingskaart

Hebben familieleden of vrienden aangekondigd dat ze elkaar het jawoord willen geven? Stuur ze dan een mooie verlovingskaart ter felicitatie om te laten weten dat je blij bent voor ze! Met de volgende verloving teksten voor op een kaart weet je precies wat je kunt schrijven.

Wat zeg je als iemand verloofd is?

Veel mensen vragen zich af wat je eigenlijk zegt als iemand verloofd is. Een tekst die je kunt zeggen wanneer je elkaar in het dagelijks leven spreekt of wanneer je iemand een kaartje stuurt. Geschikte teksten zijn dan bijvoorbeeld ā€˜Gefeliciteerd met jullie verloving!ā€™ of ā€˜Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd!ā€™. Een iets formelere zin is ā€˜Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk.ā€™ 

Korte tekst voor op een verlovingskaart

Een kaart voor een verloving schrijven hoeft niet moeilijk te zijn. Wat betekent het bijvoorbeeld voor je dat ze gaan trouwen? En wat wens je het paar toe voor de komende tijd? Dit kun je misschien goed gebruiken als tekst, zodat je je verlovingskaart heel persoonlijk maakt. Een van de volgende teksten is daarnaast vast ook geschikt voor op je kaart.

Hoera, verloofd! Van harte gefeliciteerd met jullie voornemen om te trouwen. We wensen jullie veel succes met de voorbereidingen.

Verliefd, verloofd, getrouwd! Stap 1 en 2 zijn genomen en dit jaar wordt de derde misschien al wel werkelijkheid. We vinden het zo leuk voor jullie! Geniet van de voorbereidingen, want voor je het weet is het zover.Ā 

Jaaa, hij heeft het gevraagd. Wat leuk dat jullie gaan trouwen! Veel succes en geluk gewenst in deze bijzondere tijd. En we zijn er natuurlijk bij op jullie feest.

Grappige tekst voor een verloving

Gaat je broertje, beste vriendin of een andere goede bekende trouwen en lijkt het je leuk om iets spontaans op te schrijven? Ga dan voor een grappige tekst op je verlovingskaart! Als een stel een grappige tekst wel kan waarderen, gebruik dan een van de volgende teksten.

She put a ring on it!Ā 

Eindelijkā€¦ We dachten bijna dat het niet meer ging gebeuren, maar hij heeft het gevraagd!

Sommige relaties lopen goed af
Anderen eindigen in een huwelijk

Tijd om je relatiestatus te updaten!

Quote of gedicht voor op een verlovings felicitatiekaart

Een verlovingskaart sturen is een mooie manier om het stel iets mee te geven. Je kunt bijvoorbeeld een quote of gedicht op je verlovingskaart schrijven. Kies een tekst die veel voor jou betekent of ga voor een van de volgende mooie teksten.Ā 

Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.

– 1 KorintiĆ«rs 13:13

Liefde isā€¦ voor altijd samen zijn!

Two souls are sometimes createdĀ 
and in love before theyā€™re even born

– F. Scott Fitzgerald

Als de liefde niet bestond
Ik zou sterven van de kou
En mijn adem zou bevriezen
Als ik jouw liefde zou verliezen
Er is geen liefde zonder jou


Uit het gedicht ‘Als de liefde niet bestond’ van Toon Hermans

Grote verlovingskaart

Een verlovingskaart schrijven doe je voortaan binnen een paar minuten met deze teksten! Bekijk ook eens onze huwelijks-felicitatieteksten, want de meeste passen ook prima bij een verloving. En wil je je kaart heel speciaal maken? Met een extra grote verlovingskaart, een mooie papiersoort of een leuk cadeau valt je felicitatie extra op.

Ook interessant voor jou: