Trouwen 24 september 2018

De leukste tips voor unieke trouwkaarten!

Unieke trouwkaarten maken

Weet je wat een bruiloft echt tot een succes maakt? Persoonlijke elementen die net dat beetje extra geven! Denk bijvoorbeeld aan jullie favoriete muziek, een gerecht waar jullie dol op zijn of jouw befaamde sneakers in plaats van bruidsschoenen. Ook aan je trouwkaart kun je persoonlijke elementen toevoegen, zodat je echt een persoonlijke uitnodiging verstuurt die helemaal bij jullie past. Wij verzamelden de leukste ideeën voor unieke trouwkaarten!

Trouwkaartfoto met voor- en achterkant

Een trouwkaart met foto maakt jouw uitnodiging al heel persoonlijk. Daarbij kun je ook spelen met de foto’s op je trouwkaarten! Doe bijvoorbeeld een loveshoot en laat je fotograferen vanaf jullie voor- en achterkant, terwijl jullie in dezelfde houding blijven staan. Voeg de foto van jullie voorkant vervolgens aan de voorkant van de kaart toe en plaats de foto van jullie achterkant aan de binnenzijde links. Wanneer je gasten de uitnodiging dan openen, ontstaat een heel leuk effect!

Unieke trouwkaartjes met soundtrack van het feest

Je gasten laat je heel gemakkelijk in de stemming komen voor het feest met muziek die je ook op jullie bruiloft draait! Stel bijvoorbeeld een Spotify-afspeellijst samen en zet de link op de trouwkaart, zodat je gasten nu al enthousiast worden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de YouTubevideo van jullie favoriete nummer samen of van jullie openingsnummer op het feest. Wil je meer inspiratie voor liedjes op jullie bruiloft? Lees dan ons artikel met de mooiste liedjes voor je openingsdans.

Grappige tekst op je trouwkaart

Unieke trouwkaarten maak je natuurlijk ook met een persoonlijke tekst! Wat dacht je bijvoorbeeld van een grappige tekst op je trouwkaart? De volgende teksten zijn erg geschikt als knipoog en zijn een unieke tekst op je trouwkaart.

De meesten van jullie weten het al wel,
vanaf [datum] wordt mijn leven een hel.
Plannen, vrijheid, alles valt in duigen
u kunt vanaf [tijdstip] uw medeleven komen betuigen.
In [locatie] kunt u komen kijken op het feest
naar wat eens mijn leven is geweest.

Hartjes hier
Liefde daar
ringen om en trouwen maar!

Lees voor meer leuke teksten ons artikel met grappige teksten voor op je trouwkaart!

Voeg een klein detail toe aan je trouwkaart

Wil jij je gasten alvast in de stemming laten komen voor je feest of bruiloftsthema? Voeg dan een klein detail toe aan je huwelijksuitnodiging! Doe bijvoorbeeld confetti in de trouwkaart voordat je deze in de envelop doet, zodat jullie dag al sprankelt bij het openen van de uitnodiging. Geef je een bohemian wedding? Voeg dan een klein veertje toe aan de envelop. En als je een botanische bruiloft organiseert met veel groen, dan is een takje of blaadje leuk om erbij te doen. Zorg ervoor dat je niet te zware details toevoegt, want het kan zijn dat je dan extra postzegels moet plakken.

Unieke trouwkaarten met sluitzegels

Wil jij dat jouw trouwkaart als een klein cadeautje op de deurmat ligt bij je gasten? Kies dan voor sluitzegels bij je trouwkaarten! Bij ons vind je verschillende sluitzegels voor diverse stijlen trouwkaarten. Kies bijvoorbeeld een sluitzegel met een leuke tekst of met een hartje. Met een sluitzegel op je trouwkaart ziet alleen de buitenkant er al feestelijk uit! Sluitzegels zijn te bestellen bij een pakketje kaarten. Bekijk onze pagina met sluitzegels voor meer informatie en voor alle sluitzegels.

Voeg een touwtje of lint toe aan je trouwkaart

Als je een speels detail wilt toevoegen aan je trouwkaart, dan is een touwtje of lint ook erg geschikt! Kiezen jullie bijvoorbeeld voor een kraftlook trouwkaart of envelop? Ga dan voor rood-wit keukentouw voor om de kaart. En hebben jullie stijlvolle trouwkaarten uitgezocht? Kies dan een mooie kleur lint en knoop dit om de kaart. Als je de trouwkaarten zelf rondbrengt, kun je ook kiezen voor een lint om de envelop, zodat je uitnodiging als een cadeautje uitgepakt wordt!

Subtiele geur aan je trouwkaart

Naast iets fysieks kun je ook een geur toevoegen aan je trouwkaarten om ze uniek te maken. Kies bijvoorbeeld een specifiek parfum dat je zelf op je grote dag gaat dragen, of ga voor iets natuurlijks. Is paars een kleur die terugkomt in jullie thema? Kies dan voor lavendelbloemetjes om je trouwkaart lekker te laten ruiken. Laat eerst wat lavendeltakjes drogen en rits de bloemetjes er vervolgens voorzichtig af. Met een paar bloemetjes per envelop ruikt jouw trouwkaart al heerlijk!

Geïllustreerd portret voor unieke trouwkaarten

Kleine illustraties op je trouwkaart zijn momenteel erg in. Maak je trouwkaart dus uniek met een illustratie van jullie samen! Voeg de illustratie bijvoorbeeld toe aan de binnenkant of begin met een blanco kaart en plaats de illustratie op de voorkant. Je kunt je kaart dan zelf afmaken met leuke figuren, een mooi lettertype en bijpassende kleuren.

Unieke trouwkaarten met een kleine toevoeging

Met deze ideeën maak je je trouwkaart heel uniek, want je geeft een persoonlijk tintje aan je huwelijksuitnodiging! Lees ook ons artikel How to: hoe maak je een trouwkaart voor als je meer wilt weten over trouwkaarten maken.