Trouwen 11 oktober 2019

Styled shoot: Italiaanse bruiloft in Nederland

Italiaanse bruiloft
Foto’s: Chymo & More Photography

Een schitterend thema om romantisch in het huwelijksbootje te stappen is een bruiloft in Italiaanse stijl! Lange tafels vol familie en vrienden, een mooie plek en heel veel lekker eten is wat ons betreft dé formule voor een Italiaanse bruiloft. En wist je dat er qua styling ook heel veel mogelijk is voor een dit thema? In deze styled shoot laten we je precies zien hoe je een bruiloft met Italiaanse vibes organiseert.

Tip: Bekijk ook onze schitterende styled shoot in roze, groen en goud.

Bruiloft thema Italië
Foto’s: Chymo & More Photography – Weddingplanner: The Unique Concept – Decoratie en bloemen: Elenastylz
Bruiloft thema
Foto: Chymo & More Photography

Wat is een Italiaanse bruiloft?

Voor een bruiloft in Italiaanse stijl hoef je niet per se te trouwen in een landhuis in Italië, want ook in Nederland zijn er heel veel mooie plekken voor een dolce vita jawoord. Bij een Italiaanse bruiloft is het mooi als de ceremonie, de receptie en het feest buiten kunnen plaatsvinden. Een tuin vol mooie bloemen en planten, kleine paadjes, idyllische hoekjes en prieeltjes is de perfecte plek voor een sfeervolle bruiloft en schitterende bruidsfoto’s! In de tuin in deze styled shoot zie je veel classicistische elementen terug, die prachtig zijn in combinatie met al het groen. Natuurlijk is de stenen muur van een oude boerderij ook een mooie eyecatcher. Het is wel praktisch als er een overdekte plek is voor als het toch regent op je bruiloft. Een bijgebouw met klassieke elementen en antiek is hier heel geschikt voor.

Thema bruiloft
Foto’s: Chymo & More Photography – Trouwjurken: Dani van Toll
Bruiloft in Italiaanse stijl
Foto’s: Chymo & More Photography

Trouwjurk en bloemen voor een bruiloft in Italiaanse stijl

Net als de locatie mag ook de trouwjurk romantisch zijn. Kant, veel volume in de rok en een sleepje doen heel dromerig aan. Zo zie je in deze styled shoot bijvoorbeeld kanten biesjes, bloemblaadjes en andere kleine details in de jurken terug. Ook een simpele jurk past goed bij een Italiaanse bruiloft. Aan een trouwjurk in klassieke stijl geef je gemakkelijk je eigen, moderne twist met accessoires. De bloemen kunnen trouwens niet overdadig genoeg zijn. Een vol bruidsboeket met verschillende bloemen en groen misstaat dus niet. 

Trouwkaarten Italiaanse stijl
Foto’s: Chymo & More Photography

Romantische trouwkaarten

De trouwkaarten voor deze Italiaanse bruiloft zijn heel klassiek en subtiel gehouden, met een aantal bloemrijke details. Deze trouwkaarten zijn trouwens onderdeel van een set. Zowel je save the date kaarten als je trouwkaarten en menukaarten laat je op deze manier met elkaar matchen. Bekijk ook eens onze andere trouwkaartensets.

Bruidstaart klassieke stijl
Foto’s: Chymo & More Photography – Bruidstaart: JEtaarten
Bruiloft in Italië
Foto: Chymo & More Photography

Bruidstaart voor een Italiaanse bruiloft

Als je kiest voor een bruiloft met invloeden uit Italië in een tuin zijn bloemen op je bruidstaart natuurlijk een must! Voor deze taart is echt uitgepakt met verschillende soorten bloemen. Ook zijn er een aantal klassieke details toegevoegd, die je taart die buitenlandse allure geven. In combinatie met andere zoetigheden als donuts, Italiaanse macarons of je favoriete zoete snack is jouw taartentafel helemaal compleet.

Trouwjurk stijl Italië
Foto’s: Chymo & More Photography
Trouwjurk stijl Italië
Foto’s: Chymo & More Photography

Romantische bruiloft

Jouw bruiloft wordt met deze dromerige, romantische stijl een dag om nog lang bij weg te zwijmelen! Een romantische dag verdient namelijk een romantisch thema. Bekijk ook eens onze styled shoot Bruiloft met Bordeaux of doe inspiratie op in de top 10 leukste bruiloftsthema’s.

Ook interessant voor jou: