Trouwen 17 januari 2022

De 4 meestgemaakte fouten op trouwkaarten

Fout op trouwkaart

Hoera, jullie gaan trouwen! Dat wordt natuurlijk een onvergetelijke dag. Maar dit geweldige feest vergt wel wat voorbereiding. En bovenaan die lange to do list staat natuurlijk: trouwkaarten maken. Wat ons betreft is dit ook meteen een van de leukste taakjes. Je ontwerpt namelijk niet alleen een uitnodiging voor jullie bruiloft, maar ook een mooie tastbare herinnering voor later. En daar komt bij dat je helemaal los kunt gaan met je trouwthema. Want je hebt alles natuurlijk tot in de puntjes uitgedacht. Over puntjes gesproken, vergeet voor je de kaartjes bestelt niet de puntjes op de i te zetten. Een fout op je trouwkaart is namelijk ontzettend zonde. Toch komt het vaker voor dan je denkt. Maar geen reden tot paniek, want wij hebben de meest gemaakte foutjes voor je op een rijtje gezet.

Wat zet je op een trouwkaart?

Laten we bij het begin beginnen. Een trouwkaart maken kan best een beetje overweldigend zijn. Er zijn zoveel dingen waar je over na moet denken. Welke kleuren kies ik? Wat is het mooiste formaat? Hoe verzamel ik alle adressen? En zo kunnen we nog wel een paar vragen bedenken. Terwijl jij hier even over brainstormt maken wij alvast een lijstje met welke teksten niet mogen ontbreken op je trouwkaart. Deze handige checklist kun je gebruiken zodat informatie vergeten geen fout op je trouwkaart wordt.  

 • Jouw naam en die van je partner
 • De aankondiging
 • Op welke datum jullie gaan trouwen
 • (Verschillende) locaties en tijden
 • Jullie contactgegevens en/of die van de ceremoniemeester(s)
 • Een eventuele dresscode
 • Cadeautips (optioneel, maar wel heel leuk natuurlijk)
 • Of iemand dag- of avondgast is
 • Een persoonlijke boodschap, mooie tekst of quote

💙 Ook handig om te lezen: Ons artikel over de etiquette voor trouwkaarten.

Fout op trouwkaart: Hier moet je op letten

Daar gaan we dan, tijd voor de veelgemaakte fouten op trouwkaarten. Vandaag de dag is trouwkaarten maken super leuk en eigenlijk ook best makkelijk. Bij Kaartje2go bestel je in een mum van tijd de allermooiste persoonlijke trouwkaartjes. Maar hier sluipt natuurlijk wel eens een foutje in. We hebben ons klanttevredenheidsteam gevraagd welke fout op trouwkaart zij het vaakst voorbij zien komen. Hopelijk kunnen we jou hiermee helpen dezelfde foutjes te voorkomen.

Voorbeeldteksten

Onze designers ontwerpen de mooiste trouwkaarten zo compleet mogelijk. Je hoeft eigenlijk alleen maar de teksten aan te passen met jullie eigen informatie. Maar het gebeurt regelmatig dat deze voorbeeldteksten zoals namen, data en locatiegegevens op de kaart blijven staan. Check dus voor je bestelt of het telefoonnummer van de ceremoniemeester niet 06-12345678 is.

💙 Tips voor trouwkaart teksten vind je hier.

Oeps! Iets vergeten

Een andere fout op de trouwkaart die we regelmatig voorbij zien komen is dat het bruidspaar bepaalde informatie op de kaart vergeet te zetten. Zo ontbrak wel eens het adres van de trouwlocatie. Dat wordt dan toch een beetje lastig voor de gasten. Het telefoonnummer van de ceremoniemeester en het vermelden of iemand een dag- of avondgast is wordt ook regelmatig vergeten.

De meest gemaakte spelfoutjes

Een voutje is zo gemaakt! Daarom is het altijd goed om de teksten op je kaart even door iemand anders te laten lezen. Vaak heb je de woorden al zo vaak gezien, dat je de foutjes over het hoofd ziet. Als het gaat om een fout op je trouwkaart zijn dit de meest voorkomende spelfouten:

 • Een ‘toast’ uitbrengen in plaats van een ‘toost’.
 • De d-tjes en t-tjes bij vervoegingen van het werkwoord ‘worden’.
 • Het woord ‘jawoord’ wordt vaak met een koppelteken geschreven.
 • Een burgelijk huwelijk in plaats van een burgerlijk huwelijk.
 • Je trouwdatum vastleggen? Dat noem je save the date. Save wordt vaak met een f geschreven.

Toffe extra’s vergeten als fout op trouwkaart

Check, check, dubbelcheck. Je bent geen belangrijke informatie vergeten, hebt alle voorbeeldteksten aangepast een een extra spellingcontrole doorgevoerd. Je kaart is klaar. Veel bruidsparen plaatsen nu de bestelling, maar daar gaat het fout. Je kunt je trouwkaart namelijk nog voorzien van de allermooiste extra’s om jullie trouwthema nog verder door te voeren. Of gewoon om je huwelijksuitnodiging om te toveren tot een feestje op de deurmat. Kies bijvoorbeeld een luxe papiersoort voor wat extra flair en verstuur je kaarten in een gekleurde envelop die past bij het thema. Maak het jezelf gemakkelijk met bijpassende adresstickers zodat je zelf niet hoeft te schrijven. En met een mooie sluitzegel maak je het feest echt compleet. 

Deze toffe extra opties overslaan is dus niet echt een fout óp je trouwkaart, maar wel een gemiste kans bij je zoektocht naar de allermooiste kaarten. Wil je meer weten over onze extra’s? Klik dan op deze link.

Zo voorkom je een fout op je trouwkaart

Nu je volledig op de hoogte bent van de meest gemaakte foutjes op trouwkaarten wil je natuurlijk ook weten hoe je ze kunt voorkomen. We geven je met plezier wat tips. 

 • Bestel je trouwkaarten ruim op tijd. Hoe langer je wacht, hoe hoger de tijdsdruk. En wanneer je gestresst bent maak je sneller een foutje.
 • Met een gratis proefdruk kun je jullie kaartje even in het echt bewonderen en controleren. Zo kun je eventuele foutjes nog verbeteren voor je gaat bestellen.
 • Laat iemand anders je kaartje checken. Je moeder, beste vriend of zusje ziet misschien foutjes op je trouwkaart die je zelf over het hoofd hebt gezien.

Je mag natuurlijk ook altijd even contact opnemen met ons klanttevredenheidsteam. Zij zien dagelijks zoveel kaartjes voorbij komen, dat ze precies weten waar ze op moeten letten. En daarnaast staan ze graag voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Trouwkaart zonder fouten

Met bovenstaande tips en informatie over trouwkaart foutjes komt het helemaal goed. Jij maakt echt geen fout op je trouwkaart. Nu kun je eindelijk beginnen met het ontwerpen van jullie ultieme huwelijksuitnodiging.

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Hier delen we regelmatig toffe trouwinspiratie en krijg je updates over nieuwe blogs. En voor echte Pinterest liefhebbers hebben we ook veel leuke trouwborden samengesteld op ons account.

Ook interessant voor jou: