Trouwen 15 mei 2023

Bruiloft drukwerk voor jullie mooiste dag

drukwerk bruiloft set

Gaan jullie de liefde bezegelen met een huwelijk? Gefeliciteerd! Hopelijk heeft de ellenlange to-do-lijst die hoort bij het plannen van een bruiloft je nog niet afgeschrokken. Wij helpen je graag een handje bij een van de belangrijkste onderdelen van deze bruiloft checklist: het drukwerk. Je kent natuurlijk de klassieke trouwuitnodiging, maar er is nog veel meer bruiloft drukwerk waar je aan kunt denken. Van save the date kaarten tot tafelkaartjes, we zetten alles voor je op een rijtje. Zo kun jij eenvoudig bepalen welke soorten drukwerk bij jullie passen, en dit toevoegen aan je afvinklijstje.

Drukwerk bruiloft aankondiging 

Nog voordat je huwelijksuitnodigingen verstuurt, kun je jullie mooie nieuws al delen met vrienden en familie. Hier kun je twee soorten kaarten voor gebruiken.

Verlovingskaarten
Laten we bij het begin beginnen: jullie verloving. Tegenwoordig zien we dit bijzondere moment vaak voorbijkomen op social media. Maar als je het liever wat klassieker (en romantischer) aanpakt, kun je jullie dierbaren ook op de hoogte stellen met verlovingskaarten. En als je écht heel graag het moment in beeld wilt delen, kun je ook mooie foto’s of zelfs een video op je kaart zetten. 

Save the date kaarten
Hebben jullie al een datum geprikt? Verstuur dan save the date kaartjes naar de mensen met wie jullie deze mooie dag graag willen delen. Het doel van deze kaarten is dat de genodigden de datum vast vrij kunnen houden in hun agenda. 

👰🏻‍♀️Wil je graag dat alle kaartjes perfect bij elkaar passen? Overweeg dan een trouwset.

Hét ultieme drukwerk: trouwkaarten!

Trouwkaarten versturen staat vast en zeker al op je lijstje, dus daar zullen we niet te veel over uitweiden. We geven je wel graag drie handige tips voor het bestellen van je trouwkaarten:

  • Vraag een gratis proefdruk aan om je ontwerp in het echt te bewonderen.
  • Laat je kaartje nalezen om veelgemaakte fouten op trouwkaarten te voorkomen. 
  • Bestel wat extra kaartjes voor mensen die je per ongeluk bent vergeten.

Accessoires bij je huwelijksuitnodigingen 

Speciaal voor bruiden en bruidegommen die hun dag het liefst tot in de puntjes verzorgen, is er bruiloft drukwerk om je trouwkaarten nóg mooier te maken. Met een gekleurde envelop bijvoorbeeld, die past bij de kleuren of het thema van je uitnodiging. Maar onze favoriete accessoires zijn bruiloft sluitzegels en adresstickers voor je trouwkaart. Daarmee licht je stiekem al een tipje van de sluier op van hoe jullie uitnodiging eruit ziet. 

Drukwerk voor de speciale dag zelf 

De zon schijnt (hopelijk), jullie stralen van geluk en het bruiloft drukwerk ziet eruit om door een ringetje te halen. Hét recept voor een waanzinnige huwelijksdag. Wat voor drukwerk zie je terug op de dag zelf? Nou, dit bijvoorbeeld: 

  • Een trouwbord – Met jullie namen en het programma van de dag.
  • Liturgie trouwdienst – Voor de ceremonie in de kerk.
  • Bord tafelschikking huwelijk –  Voor een duidelijk overzicht van alle plaatsen.
  • Bruiloft tafelkaartjes – Om eenvoudig je zitplek te spotten.
  • Invulkaartjes voor de bruiloft – Met leuke vragen voor jullie gasten.
  • Bruiloft gastenboek – Voor lieve wensen van de dierbaren die aanwezig waren.
kaartje2go pinterest banner

‘Bedankt dat je er was’ bruiloft drukwerk  

Na een heerlijke huwelijksdag vol hoogtepunten, wil je vast jullie dierbaren bedanken voor hun aanwezigheid. Dit kun je doen met speciale bruiloft bedankjes, waar ook drukwerk aan te pas kan komen. 

Bedankt labels voor je bruiloft
Je kunt bijvoorbeeld kaarsjes, zakjes snoep of bloemzaadjes voorzien van bruiloft bedankt labels. Hier kun je een lieve bedankttekst op schrijven, maar een mooi gedichtje of passende quote is ook leuk.

Bruiloft stickers
Naast persoonlijke labeltjes, zien we ook bruiloft stickers terug op bedankjes. Deze mooie stickers kun je zelf ontwerpen en bijvoorbeeld voorzien van jullie initialen of nieuwe gedeelde achternaam (yay!).  

👰🏼Benieuwd hoe je de bruiloft stickers nog meer kunt gebruiken? Lees dan dit artikel! 

Bedankkaartjes bruiloft
Het voorbereiden van jullie grote dag heeft vast veel energie gekost. Reden genoeg om het jezelf na die tijd extra makkelijk te maken. Bedank jullie vrienden en familie met bruiloft bedankkaarten, en laat ze direct naar de ontvangers versturen. Het is trouwens superleuk om deze kaartjes te voorzien van een aantal mooie kiekjes van jullie huwelijksdag.

Wil je graag dat al het drukwerk voor de bruiloft aansluit bij jullie huwelijksdag? Dan raden we je aan om te kiezen voor een duidelijk thema voor jullie bruiloft. Trouwen jullie op het strand, trek dit thema dan door in het drukwerk met mooie beigetinten, illustraties van schattige schelpen en een zwierig lettertype. Vinden jullie duurzaamheid belangrijk, dan is bruiloft drukwerk van gerecycled papier natuurlijk perfect. We geven je graag wat inspiratie voor toffe thema’s met ons artikel over de trouwtrends van dit moment. Veel leesplezier!

Ook interessant voor jou: