Kerst 26 oktober 2018

Dit zijn de kerstkaartentrends van 2018

Kerstkaarten trends 2018

Wist je dat wij elke week de leukste kaarten toevoegen aan ons assortiment? Ook voor kerst 2018 hebben onze designers heel veel nieuwe kaarten gemaakt. Met behulp van de kersttrends van nu ontwierpen ze de mooiste kerstkaarten, zodat je je familie en vrienden dit jaar weer een leuke kerstgroet stuurt. We hebben de 5 populairste kerstkaarten trends van 2018 voor je op een rijtje gezet en vertellen erover.

Bekijk nu ook de kerstkaartentrends van 2019!

1. Kerstkaarten trend: witte kerstkaarten met goudkleurige accenten

Kerstkaarten trend 2018: wit met goud

In de kerstkaarten trends van 2018 heeft goud net als eerdere jaren een prominente plek ingenomen. We zien onder andere de combinatie wit met goudlook veel terugkomen in kerstkaarten. Zo krijgen kaarten een speelse look met gouden confetti of wordt een kerstkaart juist chic door goudkleurige tekst. Goud past natuurlijk perfect bij kerst en een witte kaart als basis maakt het een stijlvol geheel voor de feestdagen. Maak deze kerstkaarten trouwens extra feestelijk met onze mooie papiersoort parelmoer.

Bekijk de collectie wit met goud hier.

2. Botanical christmas met botanische kerstkaarten

Kerstkaarten trends 2018: botanisch

Een van de andere kerstkaarten trends 2018 is botanisch! Botanische kerstkaarten staan al voor het tweede jaar op rij in onze kerstkaarten trends en ook wij zijn fan van deze trend. Vooral rond de randen van de kerstkaarten zien we veel botanische elementen terug. Denk hierbij aan dennentakjes, hulsttakjes met rode besjes en blaadjes. De botanische onderdelen worden trouwens met allerlei kleuren gecombineerd, zoals kraftbruin, waterverf groen en petrol.

Bekijk de collectie botanische kerstkaarten hier.

3. Persoonlijke fotocollage op je kerstkaarten 2018

Kerstkaarten trend 2018: kerstkaart met foto

Ook persoonlijke kerstkaarten met een fotocollage blijven populair in 2018. Dit zijn kaarten met 3 of meer leuke kerstfoto’s, in combinatie met stijlvolle lettertypes of kaders. Maak dit jaar dus samen sfeervolle foto’s in een kerstige setting en verwerk ze in je kerstkaarten! Heb je wat inspiratie nodig voor het maken van leuke kerstfoto’s? Lees dan ons artikel 6 ideeën voor een originele kerstfoto.

Bekijk hier de fotocollage kaarten voor kerst.

4. Chique donkere kerstkaarten met goud

Kerstkaarten trends 2018: donker met goud

Ben jij op zoek naar een chique kerstkaart om familie en vrienden een fijne kerst mee te wensen? Een van de kerstkaarten trends van 2018 is donkere kerstkaarten in combinatie met goud! Er worden kleuren als donkergroen, blauw en petrol gebruikt, in combinatie met goudkleurige tekst en confetti. Wil je jouw donkere kerstkaart met goud nog intenser van kleur maken? Kies dan de papiersoort mat voor je kerstkaarten.

Bekijk de collectie donker met goud hier.

Kerstkaarten trends 2018: langwerpige kerstkaart

Als laatste is een afwijkend formaat kerstkaart ook helemaal in. Ga bijvoorbeeld voor langwerpige kerstkaarten met een van de bovengenoemde trends! Een langwerpige kerstkaart valt direct op tussen de andere post en hij steekt natuurlijk letterlijk boven de andere kerstkaarten uit ;−)

Bekijk de langwerpige kerstkaarten hier.

Met sluitzegels worden je kerstkaarten kleine cadeautjes!

Wil jij je kerstkaarten dit jaar extra speciaal maken? Voeg dan een van de feestelijke sluitzegels voor kerst toe aan je envelop! De sluitzegel plak je op de sluitflap van de envelop, waardoor je kerstkaart als een klein cadeautje op de deurmat valt. Wist je trouwens dat je gratis rode enveloppen kunt kiezen bij je pakketje kerstkaarten? Zo geven we je kerstkaarten van de buitenkant een kerstige upgrade. Ook ziet de ontvanger al aan de envelop dat het nog maar heel even duurt tot het kerst is. Je maakt je kaarten trouwens helemaal met een leuke adressering van je kerstkaarten!

Met een van deze kerstkaarten trends van 2018 wens je je familie en vrienden een heerlijke kerst toe dit jaar! En met leuke foto’s en een originele tekst op je kerstkaart zal jouw kerstkaart nog lang op de schouw blijven staan.

Ook interessant voor jou: