Kerst 20 december 2022

Hoeveel kerstkaarten kun je versturen? Alles wat je wilt weten!

hoeveel kerstkaarten verstuurd

Het moment dat de eerste kerstkaart op de deurmat valt is magisch. Een rode envelop, het handschrift dat je herkent en de schitterende kaart die tevoorschijn komt… Maar hoeveel mensen krijgen gemiddeld dat magische gevoel? En hoeveel kerstkaarten versturen we eigenlijk per persoon? We vertellen je er in dit artikel alles over!

🎄 Tip: Bekijk hier onze leuke kerstkaartjes.

Hoeveel kerstkaarten worden er verstuurd?

Rondom de kerstdagen versturen we als Nederlanders zo’n 170 miljoen kerstkaarten. Dat zijn gemiddeld zo’n 10 kerstkaarten per persoon. Al hoeft dat natuurlijk niet te zeggen dat je er zelf ook per se 10 moet versturen! Het is helemaal aan jou naar wie je een kaartje stuurt. En natuurlijk ook of je wel of geen kaartjes gaat sturen dit jaar. Want ook dat hoeft niet vast te staan. Al is het natuurlijk heel feestelijk om het wel te doen.

Onze tip: verstuur kerstkaarten naar wie je dierbaar is

Op de vraag hoeveel kerstkaarten en naar wie je ze kunt versturen hebben we geen klip en klaar antwoord. Onze tip is vooral om kaartjes te sturen naar wie je fijne feestdagen wilt wensen. Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Stuur bijvoorbeeld je ouders, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, buren, vrienden of collega’s een kaartje. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook wanneer je alleen een kerstkaart naar je naaste familie en vrienden stuurt, zul je er veel plezier aan beleven.

Hoeveel kaarten je kunt versturen verschilt dus nogal per persoon. Je vrienden en familie zullen sowieso blij zijn met jouw feestelijke kaartje.

🎄 Leestip: In ons artikel Naar wie kun je een kerstkaart sturen? vertellen we je wie je ook niet moet vergeten deze feestdagen!

Weetje: Geen kerstkaart verstuurd, wel ontvangen? 1 op 3 heeft schuldgevoel

Wist je trouwens dat 1 op de 3 Nederlanders die een kaartje krijgen van iemand naar wie ze niets gestuurd hebben zich schuldig voelt? 80% van deze ‘schuldigen’ stuurt daarom ook een kaartje terug. Dit blijkt uit onderzoek van veldwerkbureau Panel Inzicht, in opdracht van ons, Kaartje2go. We vinden het dus belangrijk om iemand een fijne kerst terug te wensen. Als dat geen mooie kerstgedachte is!

🎄 Je leest hier alles over ons kerstonderzoek.

Ook interessant voor jou: